Menü

Mert a kutyatartók érdekeit is képviselni kell!

  • Dátum: 2015.05.26., 08:12

Magyarországon minden negyedik ember kutyatartó és talán még fontosabb adat, hogy majdnem minden embernek van kutyája egyszer az életben. A legtöbb embernek jó emléke a kutya, sokaknak pedig a minőségi életet biztosítja segítőkutyája. Egy új életmód van kialakulóban, a társként, családtagként tartott kutyák gazdái egy új társadalmi réteget alkotnak. Jellemző rájuk, hogy felelősen gondolkoznak a kutyatartásról, iskolába járnak kutyájukkal, feltakarítják kutyáik után a piszkot és környezettudatosan kutyáznak. Legtöbben kutyás közösségek tagjai, ahol központi téma a kutyás életmód.

Ahhoz, hogy a kutyabarátok érdekei is képviselve legyenek a társadalomban, öt évvel ezelőtt megalapult az EB OVO Egyesület. Ez a szervezet egyedüliként nem a kutyákat menti, hanem a kutyákat tartó embereket támogatja munkájával. Aki ma örökbe fogad egy kutyát, másnap kiszorul a legtöbb köztérről, közösségi programról, oktalanul. Az EB OVO szimpatizánsai hiszik, hogy a kutyatartás feltételeit, a kutyatartók tudatosságát fejlesztve a városi kutyázás konfliktus forrásból, társadalmi örömforrássá alakítható.  Munkája során önkormányzatokkal egyeztet, kutyás stratégiát tervez, integrált rendezvényeket és közösségi takarításokat szervez, ismeretterjesztő anyagokat készít, szaktanácsadással segíti az arra nyitott szereplőket. A társadalomformálás fontos része a közösségi bevonás. Az EB OVO Egyesület munkája önkéntes munkával is támogatható és az adó 1%-ra is jogosult a szervezet.  

„A kutyatartás mára életmóddá vált, de annak elfogadásáért sokat kell még tennünk! Mert a kutyatartók érdekeit is képviselni kell! Erre hivatott az EB OVO”

„Minden adózó állampolgárnak lehetősége van adója kétszer 1%-ának rendelkezéséről. Az egyik 1%-ot egy civil szférában működő szervezet részére adhatja oda. Amennyiben idén a kutyatartók érdekképviseletének ítéli, az EB OVO Egyesület adószáma:18025747-2-41.”

Az EB OVO Kutyahimnusza: https://www.youtube.com/watch?v=lJz6A-ClMXU

Forrás, fotó:
CreativTrip

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Koszos hatású farmer és cipő egy vagyonért?

A minap olvastam, hogy Jennifer Lopez egy piszkos, de elképesztően drága farmerban járta New York utcáit. A művésznőről tudjuk, hogy szereti kipróbálni és megmutatni az újabbnál újabb stílusirányzatokat, ám ezúttal lehet, hogy kicsit túllőtt a célon? Egy koszos farmerban járta New York utcáit, amelynek ára megdöbbentő.

A majális története, jelentése

A tavasz egyik legkedveltebb ünnepe a majális, de sokan nincsenek tisztában azzal, hogy honnan is ered ez a szokás, illetve hogy mit jelent a szó. Ebben a cikkben bemutatom az ünnepet, így megtudhatjátok, hogy mit ünneplünk ezen a napon, illetve azt, hogy mikor van, valamint, hogy hogyan forrt egybe a munka ünnepével.

Az olvasás jótékony hatásai, mentalizáció

Kutatások egész sora támasztja alá, hogy fizikailag és lelkileg is egészségesebbek leszünk az olvasástól. Köztudottan bölcsebbé válhatunk, okosabbá, empatikusabbá, de fontos megjegyezni, hogy ezek a pozitív hatások akkor figyelhetők meg, ha klasszikusan könyvet tartunk a kezünkben és úgy olvasunk, nem pedig a neten görgetünk, chatet olvasunk, közösségi oldalakat csekkolunk.

Miért fontos a csapatépítés?

A helyi rádióban valamelyik nap a csapat építő tréningek fontossága, haszna volt a téma, így már akkor megfogalmazódott bennem, hogy erről a témáról érdemes írni. Mi a csapatépítés lényege, hogy zajlik, miért van rá szükség és kiknek ajánlott, ezekről szól mai cikkünk.