Menü

Felfázás ellen gyógynövényes kádfürdő

Nyáron sajnos több az esély a felfázásra, mint télen, amikor odafigyelünk az öltözködésünkre. A meleg ígéretében könnyen előfordulhat felfázás, ha hűvösebbre fordul a korábban kellemes időjárás, vagy ha a szabadtéri programokon hideg helyre ülünk le. További problémát jelenthet a vizes fürdőruha, vagy érzékenyebbek esetén maga a strandolás, fürdőzés, ha a testünk még hűvösnek érzékeli a víz hőfokát. A legtöbb esetben a nőket veszélyezteti ez a kellemetlenség, akiknek nem megfelelő kezelés esetén akár tartósan fennálló gondokat is okozhat a felfázás.

A legjobb megoldás mindig a megelőzés, de ha már találkoztunk a problémával, akkor orvosoljuk minél előbb! A legtöbben megijednek a tünetektől, és azonnal orvoshoz szaladnak, aki általában rögtön drasztikus, antibiotikumos kezeléssel él. Pedig az ősi gyógymódokat és a természet kincsestárát felhasználva azonnali javulást érhetünk el bizonyos növényekkel, gyógynövényekkel. 

Készítsünk forró ülőfürdőt! Egy nagyobb edényben forraljunk vizet, és a forró vízben negyed órán át hagyjuk ázni a következő növényeket: cickafark, pirosló árvacsalán, diófalevél, pásztortáska, valamint rózsaszirom. Ezek ötvözete kiváló és komplex segítség a felfázás ellen. Az egyveleget úgy ahogy van, az áztatási idő végén öntsük a fürdővízbe, és fél órán, egy órán át nyugodtan élvezzük a kényeztetést. A tünetek ugyanis azonnal enyhülnek a forró fürdő hatására, csak ügyeljünk rá, hogy a víz mindig jó meleg maradjon, ne hagyjuk kihülni. 

Közben relaxáljunk, meditáljunk, koncentráljunk a gyógyulásra! Képzeljük el, ahogy ez a csodálatos növénykombináció azonnal meggyógyít minket, vizualizáljuk pontosan, ahogy a sejtekbe egyenként eljutnak a hatóanyagok. Közben végezhetünk intimtorna gyakorlatokat is. A fürdő alatt a vízben ázó növényeket helyezzük egy időre az alhasunkra, hogy azok kiváló energiáihoz közvetlen fizikai kapcsolódás útján is hozzájuthassunk. A június egyébként is a legjobb időszak a cickafarkfű felhasználására, hiszen ilyenkor a legmagasabb annak hatóanyag-tartalma. 

Ugyanezen növények egyvelegéből főzzünk gyógyteát, és ezzel egészítsük ki a kezelést. Felfázás esetén különösen fontos, hogy rengeteg folyadékot fogyasszunk. Javasolt kizárólag gyógyteát és vizet inni a gyógyulás ideje alatt. 

Fotó:
Pixabay.com

 

Nyári diákmunkák

Ahogy beköszönt a nyári szünet, a diákokra rászabadul a két és fél hónapnyi szabadidő, amivel olykor nem is tudnak mit kezdeni. A bulizás, nyaralás és fesztiválozás sokba kerül, így érdemes elgondolkodni azon, hogyan kereshetik meg a rávalót.

Néhány hiba, amit elkövetünk szépségápolásnál

Számtalan médiumban hallani-látni-olvasni arról, hogyan ápoljuk bőrünket, hajunkat, milyen kencéket, kozmetikumokat kenjünk magunkra, hogy sminkeljünk. De ritkán esik szó azokról a mindennapi szépségápolási szokásainkról, amelyek –valójában- káros hatással vannak ránk. Nézzünk néhány hibát, amit ilyenkor elkövethetünk.

Nyári túlélőcsomag, melyet érdemes mindig magunkkal vinni

A víz és a naptej, csak az alapkellék a táskába. Mit vigyünk még, ami akár életmentő is lehet?

Minden, ami a sírással kapcsolatos

Minden ember életében van olyan pillanat, amikor elérzékenyül és könnycseppek jelenek meg a szemében. A nevetés és a sírás szinte édes testvérek, és mind a kettő valamilyen hatással van az őket átélő személyre. Most vegyük sorra, hogy mit tesz velünk a sírás folyamata.

Spirulina alga – a legújabb „csodaszer”

Az algák rengeteg területen lehetnek hasznosak, felhasználjuk őket a biotechnológiában, energianyerés céljából, de még a gyógyászatban is.