Menü

Felfázás ellen gyógynövényes kádfürdő

Nyáron sajnos több az esély a felfázásra, mint télen, amikor odafigyelünk az öltözködésünkre. A meleg ígéretében könnyen előfordulhat felfázás, ha hűvösebbre fordul a korábban kellemes időjárás, vagy ha a szabadtéri programokon hideg helyre ülünk le. További problémát jelenthet a vizes fürdőruha, vagy érzékenyebbek esetén maga a strandolás, fürdőzés, ha a testünk még hűvösnek érzékeli a víz hőfokát. A legtöbb esetben a nőket veszélyezteti ez a kellemetlenség, akiknek nem megfelelő kezelés esetén akár tartósan fennálló gondokat is okozhat a felfázás.

A legjobb megoldás mindig a megelőzés, de ha már találkoztunk a problémával, akkor orvosoljuk minél előbb! A legtöbben megijednek a tünetektől, és azonnal orvoshoz szaladnak, aki általában rögtön drasztikus, antibiotikumos kezeléssel él. Pedig az ősi gyógymódokat és a természet kincsestárát felhasználva azonnali javulást érhetünk el bizonyos növényekkel, gyógynövényekkel. 

Készítsünk forró ülőfürdőt! Egy nagyobb edényben forraljunk vizet, és a forró vízben negyed órán át hagyjuk ázni a következő növényeket: cickafark, pirosló árvacsalán, diófalevél, pásztortáska, valamint rózsaszirom. Ezek ötvözete kiváló és komplex segítség a felfázás ellen. Az egyveleget úgy ahogy van, az áztatási idő végén öntsük a fürdővízbe, és fél órán, egy órán át nyugodtan élvezzük a kényeztetést. A tünetek ugyanis azonnal enyhülnek a forró fürdő hatására, csak ügyeljünk rá, hogy a víz mindig jó meleg maradjon, ne hagyjuk kihülni. 

Közben relaxáljunk, meditáljunk, koncentráljunk a gyógyulásra! Képzeljük el, ahogy ez a csodálatos növénykombináció azonnal meggyógyít minket, vizualizáljuk pontosan, ahogy a sejtekbe egyenként eljutnak a hatóanyagok. Közben végezhetünk intimtorna gyakorlatokat is. A fürdő alatt a vízben ázó növényeket helyezzük egy időre az alhasunkra, hogy azok kiváló energiáihoz közvetlen fizikai kapcsolódás útján is hozzájuthassunk. A június egyébként is a legjobb időszak a cickafarkfű felhasználására, hiszen ilyenkor a legmagasabb annak hatóanyag-tartalma. 

Ugyanezen növények egyvelegéből főzzünk gyógyteát, és ezzel egészítsük ki a kezelést. Felfázás esetén különösen fontos, hogy rengeteg folyadékot fogyasszunk. Javasolt kizárólag gyógyteát és vizet inni a gyógyulás ideje alatt. 

Fotó:
Pixabay.com

 

Hogyan éld túl a vizsgaidőszakot?

Magolás, éjszakázás és a véget nem érő tanulás. A vizsgaidőszak nehéz pillanati hamarosan elkezdődnek, ehhez hoztam néhány jól bevált, bizonyított és hasznos túlélő tippet.

Előrelépés a szülés utáni depresszió kezelésében

A szülés utáni depresszió inkább a fiúgyermeknek életet adó nőket érinti. Ez azonban nem feltétlenül rossz hír, hiszen a szakemberek így a kezelésre is jobban fel tudnak készülni.

Miért jó, ha nincs „vakbelünk”?

Az emberi testet tekinthetjük a természet csodájának, de olykor gondolhatjuk, hogy egy meglehetősen pongyola verzió. Tökéletlenre lett tervezve, hajlamos a hibákra, és látszólag számos felesleges része van. S amíg azt gondoljuk, miért is vannak manduláink, van egy szerv, ami nélkül talán még is jobb lehet: a féregnyúlvány (a köznyelvben az úgynevezett vakbél).

Hogyan ne legyél éhes

Nem kell éhezni. Nem kell koplalós fogyókúrákkal gyötörni magunkat. Nem kell éhesnek lenni, nem kell egyoldalúan étkezni. Aki koplal, az az egészségével játszik. Vajon mely trükkökkel kerülhető el a nassolás?

Gyors szívverés – kezdjek aggódni?

Az egészségünkkel kapcsolatban soha nem lehetünk elég óvatosak, ezért minden apró jelre figyelmeztetésképpen kell tekintenünk. Így van ez a szívünk egészsége esetében is, hiszen szerencsére ez a szervünk szorgos munkája mellett azonnal jelez, ha valami gond van. Nekünk csak meg kell tanulnunk figyelni rá.