Menü

Utazás az egészség felé - Bodrogi Réka életmód oldala

Néha azt hisszük, hogy egészséges életmódot élni elérhetetlen és merész vállalkozás, olyasmi, amire csak az időmilliomosok képesek. A "partvonalról" szemlélve olybá tűnhet, hogy erre csupán azok a hírességek képesek, akiknek szépnek és egészségesnek lenni a megélhetésük része. Bár az is követendő példa lehet, de sokkal hitelesebb, ha egy hétköznapi, és éppen ezért hiteles ember gondolatait és tippjeit olvashatjuk az egészséges életmódról. 

Tévhit ugyanis, hogy csak azok képesek megfelelően táplálkozni és sportolni, akik elvakult bolondjai az egészséges életmódnak. Mindezt jobban elhisszük, ha olyasvalakitől halljuk, mint a "lány a szomszédból". Kövesd Bodrogi Réka facebook oldalát, a Le Grand Voyage-t, és máris olyan érzésed lesz, hogy a barátnőd tippjeit olvashatod arról, hogy mit tehetsz önmagadért. Legyen szó akár a testedről: evésről, főzésről és mozgásról, akár a lelkedről. 

A kettő ugyanis szorosan összefügg, Réka ezt már pontosan tudja. Éppen azért emberközeli, mert nem áltat minket azzal, hogy egy hét alatt lehet lefogyni, vagy hogy minden nap ugyanolyan könnyű felhúzni a futócipőt. Ő is élt már meg mélypontokat, amikor nagyobb erő kellett ahhoz, hogy legyőzze önmagát. 

Noha gyerekkora óta sportolt, sokáig mit sem tudott az egészséges táplálkozásról. Azonban amikor egy időre meg kellett válnia szeretett sportágától, a szinkronúszástól, akkor rájött, hogy innentől kezdve nagyobb fokú tudatosságra van szüksége, ha vissza szeretné kapni korábbi testalkatát, és megőrizni az egészségét. Sok sportoló van ezzel így: csak a verseny, vagy rendszeres sporttevékenység befejezése után jönnek rá, hogy a hétköznapi életmód mellett plusz odafigyelést igényel a korábbi alak és fizikai állapot megőrzése. 

Így hát elindult az úton, a futás tekintetében szó szerint, a táplálkozással kapcsolatban pedig képletesen. Önmagára talált a főzésben, az egészséges ételek megalkotásában. Kreatív tippeket kaphatunk a Le Grand Voyage - A nagy utazás facebook oldalon, valamint blogon ahhoz, hogy mit együnk, mit főzzünk, és Bodrogi Réka csodálatos ételkölteményeit szemlélve nem csak azonnal megéhezünk, de pillanatok alatt rájövünk, hogy az egészséges ételek is lehetnek ínycsiklandozóak és finomak. A képek alapján biztosan Te is elhiszed...

Az oldalt ezen a linken találjátok: www.facebook.com/LeGrandVoyageBlog

A fotókat Bodrogi Réka készítette.
Forrás: Le Grand Voyage - A nagy utazás facebook oldal

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba?

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba? Plüss nyuszi/csirke/kacsa vagy csoki nyuszi/csirke/kacsa a tökéletes választás! – olvasom az egyik állatvédő egyesület facebook oldalán és megmondom őszintén teljes mértékben egyetértek a felhívásukkal!

Munkahelyi motiváció?

Minden vezető sikeres cégre és lelkes munkatársakra vágyik, akik szakmailag kiválóak és minden nap a legjobb formájukat hozzák. A valóság azonban nem ilyen egyszerű. Még a legjobbnak tűnő munkatárs esetében sem lehetünk teljesen biztosak abban, hogy ugyanolyan teljesítményt nyújt napról-napra, és mindig maximálisan eltökélt. Jó hír, hogy vezetőként nagyban befolyásolhatjuk, hogy egy dolgozó mennyire tudja és akarja kihasználni tehetségét! Lássuk, hogyan!

A szem védelmét szolgáló vitaminok

A mindennapok során számos tényező veszélyeztetheti szemeink egészségét, így a száraz, meleg levegő, a dohányfüst, a huzat és a képernyő előtti munkavégzés, sőt a stressz is. Az ártalmas külső hatásokkal szemben sokat tehetünk, ha odafigyelünk a kiegyensúlyozott táplálkozásra. Melyek azok a vitaminok, nyomelemek, amelyek szemünk egészsége szempontjából nélkülözhetetlenek?

8 különleges és elragadó húsvéti tradíció a világ különböző tájairól

Itthon a locsolkodás, rokonlátogatás, családi körben elfogyasztott finom ételek és természetesen a tojásfestés. Ezek mindenki számára jól ismert húsvéti tradíciók, azonban más nemzeteknél eltérő szokások uralkodnak, ismerjük meg ezeket is!

Jön a gofri világnapja!

Édes emlékezésre hívjuk a kedves olvasókat! Már meg sem lepődünk az abszurdabbnál abszurdabb világnapokról olvasva, de most tegyünk egy kivételt és beszéljünk arról, hogy március 25-én van a gofri világnapja!