Menü

Sarka Kata és Varga Győző felelős kutyatartók

  • Dátum: 2015.06.10., 15:31

Feszült pillanatoknak volt részese Sarka Kata és Varga Győző! A két híresség vérvételre és szűrésre érkezett az orvoshoz, ám ezúttal nem őket, hanem imádott kutyusukat vizsgálta meg a szakértő. A két kutyán, Millán és Bizsun a Dunakeszi Állatkórházban végezték el szívférgesség szűrést - ez a betegség a házi állatokra halálos veszélyt jelenthet. 

Kutyavakkantás, feszült várakozás, vérvétel, majd a végén egy megnyugtató eredmény – így telt Sarka Kata és Varga Győző napja az állatorvosnál. A csinos anyuka és az Irigy Hónaljmirigy oszlopos tagja - mint felelős állattartók - a Dunakeszi Állatkórházba látogattak, hogy kutyájukon egy speciális szűrést végezzenek el.

A két kutyus közül Varga Győző 8 éves golden retrievere, Bizsu volt a bátrabb, rajta végezték el először a vizsgálatot. „Aggódtam az eredmény miatt. A szívférgességről ezelőtt még nem hallottam, az állatorvostól viszont megtudtam, hogy ezt a betegséget a szúnyogok terjesztik. Eddig csak a kullancsok ellen védekeztünk, de ezután már erre is figyelünk majd” – mondta el a mirigy. „Egy hónapja voltunk utoljára állatorvosnál Bizsuval, akkor megrándult a lába, mert kirándulás után rosszul ugrott be az autóba. Akkor is olyan jól viselte a kezelést, mint most is - tetszik neki, hogy foglalkoznak vele” – mesélte Győző.

Sarka Kata kutyája, Hajdú Milla már nem volt ennyire bátor: a 13 hónapos törpeuszkár picit félt a vizsgálóasztalon, de gazdája egy pillanatra sem tévesztette őt szem elől. „Nem izgulok annyira az eredmény miatt, mivel mindent megteszek, hogy Millát megvédjem a betegségektől” – mondta el a felelős gazdi. „A kiskutyánk kölyökkora óta a családunk tagja, gyerekként szeretjük, az ágyunk mellett a saját kis fekhelyén alszik” - mesélte Kata, és azt is elárulta, hogy a kutya szereti kihasználni, ha Péter nincs otthon, olyankor felkéredzkedik az ágyra.

A tesztek tíz perc alatt elkészültek, a gazdik pedig megnyugodhattak: egyikük kedvencénél sem mutattak ki szívférgességet. „Egy szúnyogok terjesztette féregfertőzésről van szó, amely a házi állatokra halálos veszélyt jelenthet, és sajnos egyre gyakrabban fordul elő Magyarországon is. Főleg most, a szúnyogszezon elején elengedhetetlen a megelőzés. A kutyákat spot-on készítmények rendszeres használatával védhetjük meg a csípésektől és a szívférgesség kialakulásától” – tette hozzá Dr. Lukács Zoltán, klinikus szakállatorvos.

Forrás, fotó:
Redlemon

Mi az az SZMK és mit takar az OSZSZ?

Általában az első szülői értekezleten október táján kéri fel az osztályfőnök a szülőket, hogy válasszanak maguk közül SZMK azaz Szülői Munkaközösségi tagokat és ugyanezt teszi az ovónő is az ovis szülőin, amikor OSZSZ (Óvodai Szülői Szervezet) tagokat választ.

Éjszakai agymosás

Még ma sem értjük teljesen, mi történik ilyenkor a szervezetünkben, sőt az sem egészen világos, hogy miért van egyáltalán szükségünk alvásra.


Koszos hatású farmer és cipő egy vagyonért?

A minap olvastam, hogy Jennifer Lopez egy piszkos, de elképesztően drága farmerban járta New York utcáit. A művésznőről tudjuk, hogy szereti kipróbálni és megmutatni az újabbnál újabb stílusirányzatokat, ám ezúttal lehet, hogy kicsit túllőtt a célon? Egy koszos farmerban járta New York utcáit, amelynek ára megdöbbentő.

Mindent a diszprexiáról

A programozott mozgásokban, melyek a csecsemő idegrendszeri érésétől függnek (pl.: kúszás, mászás), általában még nincsenek feltűnő eltérések. Később a kisdedkorban fejlődik a szenzoros érzékelés és integráció (szenzomotorika: az észlelés és a cselekvés egysége). A fejlődési diszpraxia a szenzoros integráció zavarainak egyfajta megnyilvánulása.

Ártalmatlannak tűnő, ám veszélyes dolgok a kiságyban

Lehet, hogy veszélytelennek, ártalmatlannak tűnő játékok és kiegészítők, ám valójában veszélyes dolgok, amiket feltétlen tartsunk távol a kiságytól, mikor a babánkat letesszük aludni.