Menü

Könyvajánló: Házas-társas

Az Erawan Kiadó regényeit a hazai modern szórakoztató irodalom kedvenc írója, Fejős Éva és csapata válogatja össze. Gondoskodnak róla, hogy a nemzetközi piac legjobb művei hozzánk is eljussanak.

Matthew Norman regénye különleges gyöngyszem ezek között is, és nem véletlenül vált az olvasók és a kritikusok kedvencévé. Ez a történet ott kezdődik, ahol az átlagos sztorik véget érnek. Nem csöpögős lányregény, hanem valós küzdelmek: házassági és szakmai válság, zűrök a szülőkkel - nagyon is valóságos események, de mindez hihetetlenül humoros köntösben.

Figyelem: a cikk eseményleírást tartalmazhat!

A főszereplő, Tom Violet évek óta dolgozik a Halálcsillagon - pontosabban egy multivállalatnál szövegíróként. Cseppet sem érzi magát jól a Dobozvárosban, egyetlen öröme a cégnél a csinos asszisztense, a fiatal és vonzó Katie. A közös barátságukat furcsa hangulat járja át, a tetőteraszon való beszélgetésekkor mindketten kínosan kerülik, hogy a másik társáról beszélgessenek. Katie ugyanis Toddal jár, Tom pedig a helyes Anna férje, és egy cserfes kislány édesapja.

Tomnak elkészül a regénye, de mindezt sokáig titokban tartja. Szeretné kiadatni, de csakis álnéven, apja ugyanis a legnevesebb írók egyike. Cseppet sem kíván az ő hírnevén át sikerhez jutni, hanem saját tehetsége okán vágyik az elismerésre. Közben a sors úgy hozza, hogy szüleivel is épp elég feladata van a saját élete nehézségein túl: anyjának és apjának is kapcsolati válsága van - mivel már elváltak, így külön-külön. Mindenkinek megvan hát a keresztje ebben a történetben, ahogy mindannyiunknak is az életben. Mégis tele van a sztori humorral és nevetéssel, ami - nyugodtan mondhatjuk, elengedhetetlen ahhoz, hogy átvészeljük az ilyen időszakokat.

Attól különleges ez a könyv, hogy nem egy rózsaszín lányregény szirupos sztorikkal, hanem tele van valós érzelmekkel. A nőknek biztosan több regényt kellene olvasnia ilyen tehetséges férfi írók tollából, ha pedig több ilyen szórakoztató irodalom lenne a piacon, akkor talán több férfi lenne nyitott a műfaj olvasására. Így hát ez a könyv ajánlott mindenkinek - még azoknak is, akik egyébként nem szoktak regényeket olvasni.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Láthatatlannak lenni - A magányosság egy formája

„Láthatatlannak érzem magam”. Mindig is az voltam: kamaszkoromban a barátaim mellett, az osztályban, a párkapcsolatomban, az egyetemi évek alatt, a szüleim még ma sem értenek meg, talán sosem láttak igazán. Mindenkinek jut egy ilyen burok, ami megvéd a láthatóságtól, ilyenkor pedig csak a közeli ismerősök hangja marad meg. Azonban mit lehet tenni az észrevétlenség ellen, hogyan kapcsolódik ez az emberi közönyhöz?

Cotard-szindróma, amikor azt hiszed, hogy meghaltál

Sajnos nagyon sok pszichiátriai betegséget ismerhetünk, és ezeket csak erősíti a jelenlegi felgyorsult világi élet. Van egy, ami az egyik legritkább betegség, amelyben a beteg azt hiszi, hogy halottak és körülöttük lévő világ nem is létezik.

Koszos hatású farmer és cipő egy vagyonért?

A minap olvastam, hogy Jennifer Lopez egy piszkos, de elképesztően drága farmerban járta New York utcáit. A művésznőről tudjuk, hogy szereti kipróbálni és megmutatni az újabbnál újabb stílusirányzatokat, ám ezúttal lehet, hogy kicsit túllőtt a célon? Egy koszos farmerban járta New York utcáit, amelynek ára megdöbbentő.

A majális története, jelentése

A tavasz egyik legkedveltebb ünnepe a majális, de sokan nincsenek tisztában azzal, hogy honnan is ered ez a szokás, illetve hogy mit jelent a szó. Ebben a cikkben bemutatom az ünnepet, így megtudhatjátok, hogy mit ünneplünk ezen a napon, illetve azt, hogy mikor van, valamint, hogy hogyan forrt egybe a munka ünnepével.