Menü

mi motiválja a gyermekorvosokat?

  • Dátum: 2015.07.03., 11:52

Július 1. a magyar egészségügy napja. A K&H gyógyvarázs a jeles nap alkalmából sorra veszi a magyar gyermekegészségügy legfontosabb adatait, és azt, mi motiválja legjobban a gyermekek ellátásában dolgozó orvosokat, ápolókat.

Az Országos Egészségügyi Pénztár ősszel kiadott, 2013-as évet vizsgáló adatai szerint Magyarországon 1 851 000 0-18 éves korú gyermek él. Rájuk összesen 1547 házi gyermekorvosi szolgálat jut, ahova egész évben együttesen 1 363 000 alkalommal vitték el a szülők beteg gyermekeiket.

Hazánkban összesen 3794 kórházi ágy található a csecsemő- és gyermekgyógyászati részlegeken, amelyek 66,62%-os kihasználtsággal működtek 2013-ban. A beteg gyermekek átlagosan 4,18 napot töltöttek a fehér falak között, de 3617 gyermek már egy nap után hazamehetett.

A magyar gyermekgyógyászatban dolgozók elhivatottsága példaértékű: a kicsik gyógyításával foglalkozó szakemberek évente 1 492 000 (napi 4088) esetet látnak el.

A K&H gyógyvarázs 2014-ben végzett kérdőíves felméréséből kiderül, hogy a gyermek-egészségügyi dolgozók 70%-a, mélyen elkötelezett a kicsik gyógyítása iránt. Bár motiváltságuk az utóbbi időben a külső körülmények – alulfinanszírozottság, az orvosok túlterheltsége, anyagi, megélhetési problémák – hatására csökken, de még így is magasabb, mint a felnőtt gyógyászatban dolgozó kollégáik esetében.

A gyermekgyógyászatban dolgozók elkötelezettsége első sorban hivatástudatukból, a gyermekek szeretetéből adódik. A szakma legcsodásabb pillanatainak azt tartják, amikor egy több napja, hete, netán hónapja a kórházban tartózkodó gyermek végre gyógyultan, mosolyogva távozhat az osztályról, vagy amikor egy egészséges gyermek visszatér, hogy beszámoljon arról, milyen volt az iskola, a tábor, vagy éppen a matekverseny.

A hazai gyermekegészségügy szereplői ismerik a legmodernebb eljárásokat, kezeléseket, ami kiemelkedően jó arány, mint ahogy az is, hogy a legtöbbjükben (90%) nagy a nyitottság a különböző szakmai képzések iránt. Éppen ezért a gyermek-egészségügyi dolgozók munkájának nagy lendületet adhat egy új eszköz beszerzése is, ami nemcsak a legújabb technológiák alkalmazását, gyakorlati elsajátítását jelenti, hanem munkájuk megbecsülését, elismerését is. Az ilyen eszközök révén még hatékonyabbak tudnak lenni, több gyermeket tudnak ellátni, vagy épp felgyorsíthatják a kicsik gyógyulását.

„A K&H gyógyvarázs 2004 óta összesen 530 millió forint értékben adományozott orvosi eszközöket a hazai gyermek-egészségügyi intézményeknek, ezzel is elősegítve, hogy az orvosok a legkorszerűbb eszközök segítségével minél gyorsabban és hatékonyabban gyógyíthassák a legfiatalabb generációt” – mondta el Horváth Magyary Nóra, a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója. „Ezzel is szeretnénk kifejezni nagyrabecsülésünket a gyermek-egészségügyben dolgozók iránt, és reméljük, hogy a korszerű berendezések tovább segítik munkájukat, hogy ezzel közösen járulhassunk hozzá a jelen és a jövő társadalmának minél teljesebb életéhez.”

Forrás, fotó:
Well PR

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba?

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba? Plüss nyuszi/csirke/kacsa vagy csoki nyuszi/csirke/kacsa a tökéletes választás! – olvasom az egyik állatvédő egyesület facebook oldalán és megmondom őszintén teljes mértékben egyetértek a felhívásukkal!

Munkahelyi motiváció?

Minden vezető sikeres cégre és lelkes munkatársakra vágyik, akik szakmailag kiválóak és minden nap a legjobb formájukat hozzák. A valóság azonban nem ilyen egyszerű. Még a legjobbnak tűnő munkatárs esetében sem lehetünk teljesen biztosak abban, hogy ugyanolyan teljesítményt nyújt napról-napra, és mindig maximálisan eltökélt. Jó hír, hogy vezetőként nagyban befolyásolhatjuk, hogy egy dolgozó mennyire tudja és akarja kihasználni tehetségét! Lássuk, hogyan!

8 különleges és elragadó húsvéti tradíció a világ különböző tájairól

Itthon a locsolkodás, rokonlátogatás, családi körben elfogyasztott finom ételek és természetesen a tojásfestés. Ezek mindenki számára jól ismert húsvéti tradíciók, azonban más nemzeteknél eltérő szokások uralkodnak, ismerjük meg ezeket is!

Jön a gofri világnapja!

Édes emlékezésre hívjuk a kedves olvasókat! Már meg sem lepődünk az abszurdabbnál abszurdabb világnapokról olvasva, de most tegyünk egy kivételt és beszéljünk arról, hogy március 25-én van a gofri világnapja!

Milyen betegségeket szedhetünk össze házi kedvenceinktől?

Több kutatás is bizonyítja és természetesen ezzel egyet is értek, hogy a háziállatok tartása jót tesz az egészségnek, az életmódunknak. Ha azonban nem figyelünk a higiéniára, akkor sajnos betegségeket is elkaphatunk a kis kedvenceinktől.