Menü

Meggy: a sportolók és karcsúsodni vágyók csodaszere

  • Dátum: 2015.07.15., 08:40

A mélybordó színű, savanykás gyümölcs számos pozitív tulajdonsággal rendelkezik, egészségre gyakorolt jótékony hatását tudományos eredmények igazolják. A meggy a sportolók és karcsúsodni vágyók számára egyaránt kiváló választás: segít az izomregenerálódásban és a fogyókúrát megelőző méregtelenítésben, emellett pedig kiváló hűsítő italokat készíthetünk belőle a legforróbb nyári napokra.

Regenerálja az izmokat

A meggy természetes gyulladáscsökkentő hatásának köszönhetően enyhíti a testedzést követően kialakuló fájdalmat. A meggylé-kúra már 24 óra elteltével segít az izmok regenerálódásában és visszaadja a sportolók izomerejét. A jótékony hatás eléréséért a gyümölcs antioxidáns összetevői eredményezik, amelyek a meggy élénkpiros színéért is felelősek.

Légzésjavító

A sportkedvelőknek azért is jó választás a savanykás gyümölcs, mert A-vitamin tartalmának köszönhetően regenerálja a légzőszervek nyálkahártyáit, így megkönnyíti a légzést, ami a sporttevékenység mellett megfázás vagy légzőszervi panaszok esetén is hasznos lehet. A meggylé az egyik legjobb ellenszere a meghűléses és vírusos légzőszervi betegségeknek, mivel a savanykás környezetben a vírusok képtelenek megélni, illetve szaporodni.

Javítja a szívműködést

A sportkedvelők számára kiemelkedően fontos a szívizom terhelhetősége. A szív működésének serkentése elsősorban a meggyben található ásványi anyagoknak köszönhető. Kalcium, kálium és magnézium tartalma együttes erővel hat a szívre: tisztítja a vért, erősíti a szívizmokat, elősegíti a szabályos szívverést és a normális vérnyomást.

Karcsúsít

A meggy kedvelt zsírégető gyümölcs, a savanykás gyümölcs kiváló segítség a fogyás beindításban. A fogyókúra elkezdése előtt érdemes méregteleníteni, amire a meggy és a meggylé is alkalmasak. A bennük található nagy mennyiségű B-vitaminnak és magas élelmirost-tartalmuknak köszönhetően serkentik az emésztést, fokozzák az anyagcserét és salaktalanító hatásúak. Magas kálium tartalmuk miatt pedig erős vízhajtó hatással bírnak, amely szintén hasznos a diétázás során.

A meggy szezonban érdemes a friss gyümölcsből falatozni vagy meggyturmixot inni, ám az év további részeiben sem kell lemondanunk a meggyes finomságokról. Ilyenkor préselt meggylevet és prémium meggybefőtteket fogyasszunk, amelyekhez egész évben hozzájuthatunk akár webshopokból is.

Forrás, fotó:
redlemon

A szem védelmét szolgáló vitaminok

A mindennapok során számos tényező veszélyeztetheti szemeink egészségét, így a száraz, meleg levegő, a dohányfüst, a huzat és a képernyő előtti munkavégzés, sőt a stressz is. Az ártalmas külső hatásokkal szemben sokat tehetünk, ha odafigyelünk a kiegyensúlyozott táplálkozásra. Melyek azok a vitaminok, nyomelemek, amelyek szemünk egészsége szempontjából nélkülözhetetlenek?

Jön a gofri világnapja!

Édes emlékezésre hívjuk a kedves olvasókat! Már meg sem lepődünk az abszurdabbnál abszurdabb világnapokról olvasva, de most tegyünk egy kivételt és beszéljünk arról, hogy március 25-én van a gofri világnapja!

A homoktövis fogyasztásának lehetőségei

A homoktövis névvel sokfelé találkozhatunk, nem csak gyógynövényként emlegetve, hanem ételek és italok alapanyagaként, de nézzük, hogy a belőle készült dolgokat mire használhatjuk.

A torma nem csak húsvétkor hasznos

A hazai tormafogyasztás nagyrészt az ünnepekhez kötődik: húsvétkor és karácsonykor kuriózumként kerül a torma az asztalra, de kevesen fogyasztják azt rendszeresen. Holott tormát, valamint a belőle készült krémet az év szinte minden időszakában kapni a boltokban. Valamint ezerszínű felhasználása mellett, számos pozitív hatása is van, amely miatt érdemes időközönként fogyasztani

Húsvét gyomorrontás nélkül

Ünnepek, alkalmak, családi evészete előtt érdemes végig gondolni, hogy mit tegyünk azért, hogy emésztési panaszok nélkül élvezhessük a finomságokat. Húsvét emésztési panaszok nélkül!