Menü

Ada gyerekei igazi vízimádók

  • Dátum: 2015.07.21., 14:52

Ada 9 éves fiai imádják a vizet, idén már nyaraltak a Balatonnál és hosszú idő után először hamarosan végre a tengerben is újra pancsolhatnak. A népszerű műsorvezetőnek fontos, hogy amit csak lehet, megmutasson ikreinek a világból, és arra is ügyel, hogy a nyaralás alatt semmi ne zavarja meg a fiúk szórakozását.

Évek óta nem nyaraltak a tengerparton Ada gyermekei. A nagy vizet 6 hónapos korukban látták először, és azóta is többször megcsodálhatták, a hullámok között fürdőzni azonban régóta nem volt lehetőségük. Ezért az idei nyaralást édesanyjukkal legkedvesebb üdülőhelyükre, az olasz partokra tervezik.

„Bence és Bálint is imádja a vizet, nem lehet őket kirángatni a partra és nagyon hiányzott már nekik, hogy a Balatonnál nagyobb „tócsában” is szórakozzanak. Ezért még a nyáron elmegyünk a tengerpartra, ahol reményeim szerint alaposan lefárasztják majd magukat”– árulta el nevetve a fiatal anyuka, aki itthon sem hagyja unatkozni ikreit.

„Sokat járunk a Balatonhoz, mert hozzám hasonlóan vízibolhák, ott érzik igazán elemükben magukat. Óvodás koruk óta tudnak úszni, és már evezni is megtanultak. De jöhet a vízibicikli és most már a vízisí is, amit tavaly próbáltak ki először. Eléggé féltettem őket, de kaptak kis gyerekléceket, amikkel nagyon ügyesen siklottak a vízen” – mesélte Ada, akinek nem csak a vizes kalandok miatt kell aggódnia.

„Bence elég fülfájós, így neki még jobban oda kellene figyelnie magára. Természetesen ez az utolsó, ami eszébe jut, amikor a vízben lehet, ezért mindig viszek magamnál a nyaralásra egy kisebb házipatikát, amelyben van sebtapasz, fájdalomcsillapító és gyógynövényes fülcsepp is. Nem szeretem a gyógyszeres készítményeket, csak nagyon végső esetben nyúlok hozzájuk” – hangsúlyozta az anyuka, aki az autóban ülve is ügyel arra, hogy az ablakok ne legyenek teljesen lehúzva a gyerekek mellett, télen pedig csak sapkában engedi ki őket játszani. Emellett igyekszik megtanítani nekik a helyes fültisztítás technikáját, amit nem lehet elég korán elkezdeni.

„A fülmosást fürdés után, lefekvés előtt szoktuk elvégezni, ez nálunk egy eléggé kritikus pont. Gyakran elfelejtik, és külön figyelmeztetni kell őket rá. Fülpiszkálót nem igazán merek a kezükbe adni, mert félek, hogy megsértik a dobhártyájukat, ezért inkább arra tanítom őket, hogy a törölköző sarkával töröljék ki a vizet belőle, megelőzésre pedig emellett gyerekeknél is jól használható, levendulaolajos fülcseppet használunk” – árulta el a műsorvezető.

Forrás, fotó:
redlemon

A feldolgozott élelmiszerek káros hatásai

Az egészséges életmóddal foglalkozó szakemberek szerint a cukor, a finomított szénhidrátok után a feldolgozott élelmiszerek fogyasztása miatt van komoly ok az aggodalomra. Egyre több dietetikus, életmódtanácsadó javasolja a feldolgozott élelmiszerek fogyasztásának visszaszorítását. Vajon tisztában vagyunk azzal, melyek ezek az ételek, italok?

Mindent a diszprexiáról

A programozott mozgásokban, melyek a csecsemő idegrendszeri érésétől függnek (pl.: kúszás, mászás), általában még nincsenek feltűnő eltérések. Később a kisdedkorban fejlődik a szenzoros érzékelés és integráció (szenzomotorika: az észlelés és a cselekvés egysége). A fejlődési diszpraxia a szenzoros integráció zavarainak egyfajta megnyilvánulása.

Fényvédők, smink, napsütés

A tudatos bőrápolás alapja, hogy már kora tavasszal, az első napsugarak megjelenésekor elkezdjük a fényvédő krémek használatát, azonban mit tegyünk, ha a fényvédelem mellett a sminkről sem szeretnénk lemondani nyáron?

Létezik krónikus napfényhiány

A D-vitamin a bőrön keresztül termelődik, a természetes napsütés hatására. Zsírban oldódik. Márciustól szeptemberig elegendő a napfény ahhoz, hogy elegendő vitaminhoz jussunk, ám a télen a vitaminkészleteink megcsappannak. Mit okoz a napfény hiánya és mit tehetünk ellene egészségünk megőrzéséért?

Mi mindenre jó a CT-vizsgálat, és mikor lehet rá szükséged?

Bizonyos betegségek esetén a röntgen- vagy az ultrahangvizsgálat nem elegendő a diagnózis felállításához. Ilyenkor szükség lehel a komputertomográfia (CT) képalkotó eljárásra, amely háromdimenziós felvételeket készít a test egy adott szegmenséről, így részletesebb képet biztosít a szövetekről, az erekről és a csontokról. Milyen esetekben rendelnek el az orvosok CT-vizsgálatot?