Menü

Schüssler-só, az egyedülálló és rendkívüli gyógymód

Hallott már a Schüssler-sóról? Ez a homeopátiához hasonlítható, de attól teljesen eltérő hatásmechanizmusra épülő természetes gyógymód nagyon különleges. Szinte nincs olyan testi és lelki betegség, amelynek a gyógyulásához ne tudna támogatást nyújtani.   

A feltalálója Dr.Wilhelm Heinrich Schüssler az 1800-as években dolgozta kutatta az ásványi sók fontosságát, és dolgozta ki az erre alapuló gyógymódját. Noha akkortájt sokan kételkedtek benne, mára a tudomány egyre inkább igazolni látszik a tanításait. Sajnos a mai napig igaz a természetes gyógymódokra, hogy az emberek nem hisznek benne, de vajon mi térített el bennünket olyan irányba, hogy csak a mesterséges gyógykészítményekben hiszünk, a természetest pedig teljesen elvetjük? Érdemes elgondolkodni rajta.

Schüssler mindenesetre felfedezte, hogy a szervezet egészsége az ásványi sóktól függ: a beteg emberek szervezetében minden esetben hiányt tapasztalt a létfontosságú ásványi sókból. 12 féle ásványi só az, amely a szervezetünk számára szükséges, és kidolgozta, hogy ezeket milyen módon vihetjük be leghatékonyabb módon a szervezetünkbe.

Így alakította ki a speciális Schüssler-sókat, amelyek különlegessége abban rejlik, hogy sejtszinten azonnal a megfelelő helyekre jutnak a tápanyagok a sejtfalon keresztül, nem kell áthaladniuk az emésztőrendszeren. Ráadásul ezek a biokémiai esszenciák nem a szokásos módon „pótolják” a hiányzó anyagokat, hanem gyakorlatilag emlékeztetik, irányítják a sejteket, hogy mit kell tenniük, milyen ásványi anyagokat kell előállítaniuk az egészséges működéshez. Gyakorlatilag a sejtek energiaforrásaként működnek, és segítenek a sejtek bio-elektromos összeköttetését.

A sejtszintű hatás révén mindenre találhatunk megfelelő Schüssler-sót, legyen szó akár hétköznapibb, akár speciális betegségekről, immunrendszer erősítésről, lelki folyamatokkal való megküzdésről. Minden megyében találhatunk hozzáértőt, aki a Schüssler-sókkal foglalkozik. Általában tabletta formájában kapható, amelyet el kell szopogatni, de létezik külsődleges alkalmazása is a Schüssler-féle kenőcsök formájában.

További előnye, hogy kiegészítő terápiaként is alkalmazható az általános gyógymódok, gyógyszerek mellett, mert segíti az azokban rejlő anyagok felszívódását, csökkenti a mellékhatásokat, és támogatja a gyógyító folyamatokat. Homeopátiás kezelések mellé szintén alkalmazzák. Érdemes kipróbálni!

Fotó:
Pixabay.com

Longevity, holisztikus szemlélet, egészségtudatosság

A tudatos fogyasztók, életmódváltók egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az egészségtudatos életmódra a hosszú teljes élet, azaz a longevity elérése érdekében, melynek jelenleg az egyik fő kihívása az egészséges étrend kialakítása.

Mikor nem mosunk helyesen fogat?

Egy szép fogsor nagyon vonzó tulajdonság, ám egészségünk szempontjából sem mindegy, hogy milyen állapotban vannak a fogaink. Ha egészségesek a fogaink, számos problémától megóvhatjuk magunkat. Ehhez viszont elengedhetetlen, hogy lehetőleg törekedjünk a helyes fogtisztításra, fogápolásra.

A stressz kevésbé ismert tünetei

Ki ne ismerné azokat a feszült helyzeteket, amikor mindenféle bajunk van?! Gyomorgörcs, hasmenés, fejfájás, az ember megőrjíti a stresszes élet. Ám vannak tünetek, amikről sokszor nem is gondolnánk, hogy a stressz okozza.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Érdekességek a hajunkról

A hajunk sok mindent elárul rólunk, a személyiségünkről, hangulatunkról, egészségi állapotunkról, stílusunkról, a megjelenésünk fontos és látványos része, jöjjön most néhány izgalmas dolog a hajról, amit eddig talán nem is hallottunk még.