Menü

Hogyan őrizzük meg frissességünket kánikulai melegben is?

A folyadékpótlás mellett érdemes, néhány alapvető bőrápolási tanácsot is megfogadni, annak érdekében, hogy a napokig tartó hőség ellenére is megőrizzük testünk higiéniáját, és frissességét.

Kánikulában a túlzott smink nagyon kényelmetlen tud lenni, ráadásul az alapozók eltömítik a pórusokat, bőrünk nem tud szellőzni, ez fokozza az izzadást, az elfolyt smink és a csillogó arc pedig nem is túl esztétikus látvány. Különösen a nyári melegben a hidratáló kozmetikumok használata ajánlott, mivel ilyenkor bőrünk hajlamosabb a kiszáradásra, alapozó helyett is válasszunk inkább hidratáló arcszínező krémeket. A tonic használata frissítően hat bőrünkre, nemcsak tisztító hatással bír, hanem segít megelőzni, hogy az izzadás következtében begyulladjanak arcbőrünk pórusai.

Az izzadás testünk természetes reakciója a melegre, ezért amikor dezodort választunk, ne az legyen a célunk, hogy egyáltalán ne izzadjunk.  A cél inkább az izzadással járó kellemetlen szagok elkerülése, ezért leginkább alkohol-, és alumíniummentes dezodor használata ajánlott, mellyel egyúttal bőrünk egészségét is megőrizzük. Aloe vera tartalmú izzadásgátló használatával még bőrünk hidratálásáról is gondoskodunk, de akár púdert is bevethetünk a kellemtelen szagok elkerülése és az izzadás csökkentése érdekében.

A különböző testpermetekkel is frissítő hatást érhetünk el, ezek a kozmetikumok általában tonizáló hatásúak, és kellemes illatot kölcsönöznek testünknek. Az erős, nehéz, émelyítő parfümöket mindenképpen kerülni kell melegben, mivel illatuk nem éppen frissítő hatású, hanem ellenkezőleg fojtogató, kellemetlen érzetet kelt környezetünkben is.

A frissítő zuhany kellemes hatásáról sem feledkezzünk meg kánikulában, ha tehetjük a nap folyamán többször is éljünk vele. Kerüljük a hajszárító használatát is, hagyjuk száradni magától hajunkat, ez jót tesz a hajkoronának, a vizes haj pedig egy ideig hűsítő hatással is bír.

A megfelelő folyadékpótlás fontosságát nem lehet elégszer elmondani, a túl hideg, cukros italokkal azonban csak fokozzuk az izzadást és a szomjúságot, helyette nem túl jeges vizet, vagy gyümölcsleveket fogyasszunk inkább!

Fotó:
Pixabay.com

Véradás egészségre gyakorolt hatásai

Manapság az emberi szervezet az egyetlen forrás, ahonnan vérhez juthatnak a rászorulók, ezért nagy szükség van arra, hogy minél több egészséges ember adakozzon. Egy nemrégiben megjelent tanulmány szerint azon túl, hogy ezzel akár életeket is menthetünk, még az egészségünket is óvjuk általa.

Betegek világnapja: sok népbetegség megelőzhető lenne helyes korai táplálással

Magyarországon a diabétesz, az elhízás és a kardiovaszkuláris betegségek is egyre többeknek okoznak problémát, pedig a népbetegségek megelőzésért mi magunk tehetünk a legtöbbet. Immunrendszerünknek fontos szerepe van többek között a betegségek elkerülésében és egészségünk megőrzésében, ezért érdemes kiemelt figyelmet fordítani védekezőképességünk megerősítésére. 1993 óta február 11-én tartják a betegek világnapját, amelynek alkalmából az Első 1000 Nap elnevezésű egészségügyi tájékoztató kampány szakemberei a betegségmegelőzés és a kisgyermekkori immun erősítés fontosságára hívták fel a figyelmet.

Az alkohol és a depresszió kapcsolata

Az italproblémákkal küszködők depressziós tünetei gyakran a túlzott alkoholbevitel fogyasztása után alakulnak ki. Sajnálatos módon nagyon sokakat érint manapság ez a téma. Nem is beszélve arról, hogy egy bulit sem tudunk már elképzelni legalább két pohár ital nélkül.

Vesetisztítás természetes úton

Köztudott, hogy a vesék az ember létfontosságú szervei között foglalnak helyet, mivel a szervezet általuk dolgozza fel a testbe kerülő káros anyagokat, ami az élelmiszerekből, gyógyszerekből, alkoholból kerül be a testünkbe.

A szív a szívügyünk – újabb életmentő készülékeket adományoz a Pfizer és a Magyar Kardiológusok Társasága

2018-ban a Pfizer és a Magyar Kardiológusok Társasága pályázatot hirdetett, melynek keretein belül összesen 60 db WIWE diagnosztikai eszközt és 15 db táblagépet adtak át kardiológiai szakrendelések és szakambulanciák számára. A nagy sikerre való tekintettel az életmentő készülékekre idén ismét lehet pályázni.