Menü

Hogyan őrizzük meg frissességünket kánikulai melegben is?

A folyadékpótlás mellett érdemes, néhány alapvető bőrápolási tanácsot is megfogadni, annak érdekében, hogy a napokig tartó hőség ellenére is megőrizzük testünk higiéniáját, és frissességét.

Kánikulában a túlzott smink nagyon kényelmetlen tud lenni, ráadásul az alapozók eltömítik a pórusokat, bőrünk nem tud szellőzni, ez fokozza az izzadást, az elfolyt smink és a csillogó arc pedig nem is túl esztétikus látvány. Különösen a nyári melegben a hidratáló kozmetikumok használata ajánlott, mivel ilyenkor bőrünk hajlamosabb a kiszáradásra, alapozó helyett is válasszunk inkább hidratáló arcszínező krémeket. A tonic használata frissítően hat bőrünkre, nemcsak tisztító hatással bír, hanem segít megelőzni, hogy az izzadás következtében begyulladjanak arcbőrünk pórusai.

Az izzadás testünk természetes reakciója a melegre, ezért amikor dezodort választunk, ne az legyen a célunk, hogy egyáltalán ne izzadjunk.  A cél inkább az izzadással járó kellemetlen szagok elkerülése, ezért leginkább alkohol-, és alumíniummentes dezodor használata ajánlott, mellyel egyúttal bőrünk egészségét is megőrizzük. Aloe vera tartalmú izzadásgátló használatával még bőrünk hidratálásáról is gondoskodunk, de akár púdert is bevethetünk a kellemtelen szagok elkerülése és az izzadás csökkentése érdekében.

A különböző testpermetekkel is frissítő hatást érhetünk el, ezek a kozmetikumok általában tonizáló hatásúak, és kellemes illatot kölcsönöznek testünknek. Az erős, nehéz, émelyítő parfümöket mindenképpen kerülni kell melegben, mivel illatuk nem éppen frissítő hatású, hanem ellenkezőleg fojtogató, kellemetlen érzetet kelt környezetünkben is.

A frissítő zuhany kellemes hatásáról sem feledkezzünk meg kánikulában, ha tehetjük a nap folyamán többször is éljünk vele. Kerüljük a hajszárító használatát is, hagyjuk száradni magától hajunkat, ez jót tesz a hajkoronának, a vizes haj pedig egy ideig hűsítő hatással is bír.

A megfelelő folyadékpótlás fontosságát nem lehet elégszer elmondani, a túl hideg, cukros italokkal azonban csak fokozzuk az izzadást és a szomjúságot, helyette nem túl jeges vizet, vagy gyümölcsleveket fogyasszunk inkább!

Fotó:
Pixabay.com

Az antidepresszánsokról őszintén

Ahogy a legtöbb esetben, az antidepresszánsoknál sincs pozitív hatás mellékhatások nélkül.

A rendszeres vizsgálatok és szűrések fontossága

Sokan nincsenek vele tisztában, hogy melyek azok az orvosok, akiket rendszeresen meg kell látogatni, illetve, hogy mit is jelent ez a rendszeresen. És akik tudják, azok sem mindig mennek el. Pedig a fontossága vitathatatlan.

Önstünk tiszta vizet a pohárba!

Bár már egyre többünkben tudatosul, hogy a legnagyobb kincs a víz, mégsem vigyázunk rá eléggé, pedig sok veszélyt rejthet, ha nem elég tiszta.

Érzelmek kezelése

Az érzelmek kezelése nemcsak a külvilág felé mutatott reakcióinkból áll. Kezelni ugyanúgy kell mások érzéseit is, mint a sajátjainkat. És ha valahol hiba kerül a gépezetbe, könnyen borulhat a kártyavár. Ha Neked is problémáid vannak azzal, hogyan mutasd ki az érzelmeidet, vagy hogyan reagálj másokéra (és a sajátjaidra), érdemes egy kicsit gondolkodnod. Ebben segítünk Neked.

Nem kerül ennyibe, hogy lefogyj!

A diéták és fogyókúrák útvesztőjében gyakran választjuk a kényelmesnek tűnő, gyors megoldásokat, még akkor is, ha rengeteg pénzünkbe kerül. Biztosan nincs más megoldás?