Menü

Hogyan őrizzük meg frissességünket kánikulai melegben is?

A folyadékpótlás mellett érdemes, néhány alapvető bőrápolási tanácsot is megfogadni, annak érdekében, hogy a napokig tartó hőség ellenére is megőrizzük testünk higiéniáját, és frissességét.

Kánikulában a túlzott smink nagyon kényelmetlen tud lenni, ráadásul az alapozók eltömítik a pórusokat, bőrünk nem tud szellőzni, ez fokozza az izzadást, az elfolyt smink és a csillogó arc pedig nem is túl esztétikus látvány. Különösen a nyári melegben a hidratáló kozmetikumok használata ajánlott, mivel ilyenkor bőrünk hajlamosabb a kiszáradásra, alapozó helyett is válasszunk inkább hidratáló arcszínező krémeket. A tonic használata frissítően hat bőrünkre, nemcsak tisztító hatással bír, hanem segít megelőzni, hogy az izzadás következtében begyulladjanak arcbőrünk pórusai.

Az izzadás testünk természetes reakciója a melegre, ezért amikor dezodort választunk, ne az legyen a célunk, hogy egyáltalán ne izzadjunk.  A cél inkább az izzadással járó kellemetlen szagok elkerülése, ezért leginkább alkohol-, és alumíniummentes dezodor használata ajánlott, mellyel egyúttal bőrünk egészségét is megőrizzük. Aloe vera tartalmú izzadásgátló használatával még bőrünk hidratálásáról is gondoskodunk, de akár púdert is bevethetünk a kellemtelen szagok elkerülése és az izzadás csökkentése érdekében.

A különböző testpermetekkel is frissítő hatást érhetünk el, ezek a kozmetikumok általában tonizáló hatásúak, és kellemes illatot kölcsönöznek testünknek. Az erős, nehéz, émelyítő parfümöket mindenképpen kerülni kell melegben, mivel illatuk nem éppen frissítő hatású, hanem ellenkezőleg fojtogató, kellemetlen érzetet kelt környezetünkben is.

A frissítő zuhany kellemes hatásáról sem feledkezzünk meg kánikulában, ha tehetjük a nap folyamán többször is éljünk vele. Kerüljük a hajszárító használatát is, hagyjuk száradni magától hajunkat, ez jót tesz a hajkoronának, a vizes haj pedig egy ideig hűsítő hatással is bír.

A megfelelő folyadékpótlás fontosságát nem lehet elégszer elmondani, a túl hideg, cukros italokkal azonban csak fokozzuk az izzadást és a szomjúságot, helyette nem túl jeges vizet, vagy gyümölcsleveket fogyasszunk inkább!

Fotó:
Pixabay.com

Mit tegyünk éjszakai köhögés ellen?

Az éjszakai köhögés több okból is kialakulhat, lehet szezonális megfázás, arcüreg- vagy mandulagyulladás, esetleg a fűtési szezonra jellemző száraz levegő vagy akár asztma, allergia miatt. Ha a tünetek tartósan fennállnak, orvosi segítséghez kell fordulni.

Az elliptikus tréner több fantasztikus hatása

Sokak számára a mindennapi futás fájdalmakhoz, sérülésekhez vezethet. Ennek megakadályozása érdekében az aktív helyreállítási edzéseket érdemes beépíteni a futóprogramba, ez ugyanis ad egy kis szünetet, kicsit változtat a rutinon, ez pedig segít fenntartani a motivációt.

A szem védelmét szolgáló vitaminok

A mindennapok során számos tényező veszélyeztetheti szemeink egészségét, így a száraz, meleg levegő, a dohányfüst, a huzat és a képernyő előtti munkavégzés, sőt a stressz is. Az ártalmas külső hatásokkal szemben sokat tehetünk, ha odafigyelünk a kiegyensúlyozott táplálkozásra. Melyek azok a vitaminok, nyomelemek, amelyek szemünk egészsége szempontjából nélkülözhetetlenek?

Jelek, melyek vitaminhiányra utalnak

A vitaminhiánynak számtalan jele lehet: hajunk, körmünk, bőrünk mind árulkodhatnak hiánybetegségről. Szerencsére azonban van megoldás. Összeszedtük a leggyakoribb hiányállapotokat, valamint, hogy mit érdemes fogyasztani ilyen esetben.

Tünetek, amik a túl magas vasszintre hívja fel a figyelmet

A szervezetben a ferritin tárolja a vasat, így az alacsony szintje vashiányra, a magas pedig a vasraktárak fokozott telítettségére utalhat.