Menü

Ezeket a hibákat ne kövessük el egy állásinterjún

A téma nem új keletű, de mindig aktuális. Hogyan készüljünk fel egy állásinterjúra, mit viseljünk és mit ne, mivel rontjuk bizonyosan a saját esélyeinket?

Igazságos vagy sem, de az első benyomás nagyon is döntő egy állásinterjún. Márpedig első ránézésre, a külsőnkkel, a megjelenésünkkel kommunikálunk. Képességeink és tudásunk bemutatására nincs lehetőség. Ezért érdemes figyelembe venni a szakértők által adott tanácsokat, illetve tippeket.

Humánerőforrás szakértők szerint egy állásinterjún mindenképpen kerülni kell a túlzásokat, szélsőségeket. Nyilván mindenki szeretne kitűnni a többi jelentkező közül, mégis a hozzáértők óvva intenek a túl kihívó, túl drága öltözködéstől. Természetesen az első benyomás, és a megjelenésen kívül az önéletrajz a legkardinálisabb pontja egy állás megpályázásának.

Mindjárt az önéletrajzhoz csatolt fényképnél érdemes meghallgatni a szakértők véleményét. Gyakori hiba, hogy a fénykép nem megfelelő, túl jó minőségű ezért nem tudják megnyitni, vagy nem aktuális (régebbi fénykép, teljesen eltérő fizura). A legtöbb meghirdetett állás esetén igazolványszerű fényképet érdemes csatolnunk az önéletrajzunkhoz. Hiába akarunk ugyanis a fényképünk segítségével kitűnni és tetszést aratni, lehet, hogy pont ezzel játsszuk el az esélyeinket.

Amikor jelentkezünk egy álláshirdetésre, önéletrajzunk a névjegyünk, mely nemcsak adatokat közöl rólunk. E-mail címes elérhetőség megadásánál mindenképpen tartózkodjunk a gyermeteg, becézgetős, és egyéb fantázianevek használatától. Ebben a környezetben a nevünkkel megegyező e-mail cím használata, illetve megadása a leginkább elfogadható.

Gyakran esnek abba hibába az álláskeresők, hogy túl hosszú önéletrajzot készítenek. Törekedjünk arra, hogy önéletrajzunk hosszúsága semmiképpen ne haladja meg a két oldalt, kronológiailag visszafelé haladva egyre kevésbé fejtsük ki korábban betöltött pozícióinkat, tapasztalatainkat.

Ezek olyan általános tanácsok, melyek betartása nem feltétlenül jelenti azt, hogy a megpályázott állásra felvételt nyerünk. Azonban, ha nem vesszük figyelembe a szakértők tanácsait, olyan hátrányba sodorhatjuk magunkát már a jelentkezés legelején, ami komolyan ronthatja az esélyeinket a munkaerőpiacon.

A külső- belső harmónia mindenképpen előny, érdemes megjelenésünkkel és önéletrajzunkkal is ezt sugározni. Ugyanakkor nagyon fontos az is, hogy mindig adott álláshirdetésből kell kiindulni, és ennek megfelelően alakítani önéletrajzunkat is.

Fotó:
Pixabay.com

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Láthatatlannak lenni - A magányosság egy formája

„Láthatatlannak érzem magam”. Mindig is az voltam: kamaszkoromban a barátaim mellett, az osztályban, a párkapcsolatomban, az egyetemi évek alatt, a szüleim még ma sem értenek meg, talán sosem láttak igazán. Mindenkinek jut egy ilyen burok, ami megvéd a láthatóságtól, ilyenkor pedig csak a közeli ismerősök hangja marad meg. Azonban mit lehet tenni az észrevétlenség ellen, hogyan kapcsolódik ez az emberi közönyhöz?

Cotard-szindróma, amikor azt hiszed, hogy meghaltál

Sajnos nagyon sok pszichiátriai betegséget ismerhetünk, és ezeket csak erősíti a jelenlegi felgyorsult világi élet. Van egy, ami az egyik legritkább betegség, amelyben a beteg azt hiszi, hogy halottak és körülöttük lévő világ nem is létezik.

Koszos hatású farmer és cipő egy vagyonért?

A minap olvastam, hogy Jennifer Lopez egy piszkos, de elképesztően drága farmerban járta New York utcáit. A művésznőről tudjuk, hogy szereti kipróbálni és megmutatni az újabbnál újabb stílusirányzatokat, ám ezúttal lehet, hogy kicsit túllőtt a célon? Egy koszos farmerban járta New York utcáit, amelynek ára megdöbbentő.

A majális története, jelentése

A tavasz egyik legkedveltebb ünnepe a majális, de sokan nincsenek tisztában azzal, hogy honnan is ered ez a szokás, illetve hogy mit jelent a szó. Ebben a cikkben bemutatom az ünnepet, így megtudhatjátok, hogy mit ünneplünk ezen a napon, illetve azt, hogy mikor van, valamint, hogy hogyan forrt egybe a munka ünnepével.