Menü

Farkasházi Réka és Varga Győző gyermekrajzversenyt hirdettek

  • Dátum: 2015.09.07., 14:56

Gyermekotthonba látogatott Farkasházi Réka és Varga Győző, hogy mosolyt csaljanak a kis lakók arcára. A színésznő és az Irigy Hónaljmirigy oszlopos tagja rajzversenyt hirdetett: a gyerekek azt a feladatot kapták, hogy képzeljék el és alkossák meg Aloe Verácskát.

Színes ceruzák, mosolygó arcok, ötletes alkotások – a Farkasházi Réka és Varga Győző által hirdetett rajzversenynek során a gyerekek kreatív és fantáziadús rajzokat készítettek Aloe Verácskáról, akit a legkülönbözőbb módokon képzeltek el. A kicsik kézügyességüket és képzelőerejüket is megmutatták: egyesek királylányként, mások tündérként, megint mások pedig egy szeretethető mackóként ábrázolták a gyomorpanaszokat gyógyító Aloe Verácskát. A gyerekeknek fél óra alatt készítették el alkotásaikat, a legötletesebbet a hírességek ajándékcsomaggal jutalmazták.

Farkasházi Réka anyukaként és gyerekdalok előadójaként is fontosnak tartja az apróságok jólétét és kreativitásának fejlesztését. „A rajzolás alapvetően a kreativitás fejlesztésére való, ami mindenkiben más mértékben van jelen - épp ezért nagyon nehéz volt a zsűrizés. Az alkotások készítése közben is figyeltük a gyerekeket, hogy mennyire merültek el a feladatban és kinek mekkora élményt jelentett, a legkisebbeket próbáltuk díjazni, hogy ezzel is bátorítsuk őket” – árulta el a zsűri elnök szerepét betöltő színésznő, aki maga is két gyermek édesanyja.

„Kisfiamnak, Bencének is volt egy nagyon jól rajzoló korszaka, a lányom pedig a nagymamája kézügyességet örökölte. Anyósom festőművész, és nagyon sokat rajzolnak, festenek, agyagoznak, nemezelnek együtt a gyerekekkel. A kislányom gyakran ajándékoz kézzel készített meglepetéseket: tegnap például az egyik barátnője szülinapjára festett egy vászonképet” – tette hozzá Farkasházi Réka.

Varga Győző alkotás közben ötleteket adott a gyerekeknek. „Én valódi szuperhősként képzeltem el Aloe Verácskát, aki bármivé képes átalakulni. A figura megrajzolását a gyerekekre bíztam, mert nekik sokkal jobb kézügyességük van, ráadásul hihetetlenül lelkesek és kreatívak voltak. Én csak az orrom elé helyezett tárgyakat tudom lerajzolni, leginkább a kopírozásban jeleskedem” – mondta el az Irigy Hónaljmirigy tagja, aki alkotás közben viccmeséléssel szórakoztatta a gyerekeket.

Farkasházi Réka és Varga Győző közösen értékelte az elkészült rajzokat, a legügyesebbeket pedig értékes ajándékokkal jutalmazták. A rajzverseny végén a gyerekek boldogan fotózkodtak a hírességekkel és a saját maguk által készített alkotásokkal. A legtöbben pedig még autogramot is kértek kedvenceiktől füzetükbe vagy rajzaikra.

Forrás, fotó:
Red Lemon

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Éjszakai agymosás

Még ma sem értjük teljesen, mi történik ilyenkor a szervezetünkben, sőt az sem egészen világos, hogy miért van egyáltalán szükségünk alvásra.


Koszos hatású farmer és cipő egy vagyonért?

A minap olvastam, hogy Jennifer Lopez egy piszkos, de elképesztően drága farmerban járta New York utcáit. A művésznőről tudjuk, hogy szereti kipróbálni és megmutatni az újabbnál újabb stílusirányzatokat, ám ezúttal lehet, hogy kicsit túllőtt a célon? Egy koszos farmerban járta New York utcáit, amelynek ára megdöbbentő.

A majális története, jelentése

A tavasz egyik legkedveltebb ünnepe a majális, de sokan nincsenek tisztában azzal, hogy honnan is ered ez a szokás, illetve hogy mit jelent a szó. Ebben a cikkben bemutatom az ünnepet, így megtudhatjátok, hogy mit ünneplünk ezen a napon, illetve azt, hogy mikor van, valamint, hogy hogyan forrt egybe a munka ünnepével.

Az olvasás jótékony hatásai, mentalizáció

Kutatások egész sora támasztja alá, hogy fizikailag és lelkileg is egészségesebbek leszünk az olvasástól. Köztudottan bölcsebbé válhatunk, okosabbá, empatikusabbá, de fontos megjegyezni, hogy ezek a pozitív hatások akkor figyelhetők meg, ha klasszikusan könyvet tartunk a kezünkben és úgy olvasunk, nem pedig a neten görgetünk, chatet olvasunk, közösségi oldalakat csekkolunk.