Menü

Árnyékolással a költségek ellen

  • Dátum: 2015.07.02., 17:40

Sokan csak esztétikai szempontból döntenek a redőny, reluxa, vagy a szalagfüggöny mellett, pedig amellett, hogy sötétít, a hangszigetelésben és a betörésvédelemben is fontos szerepet játszhat, nem beszélve az esetleges viharkárok kivédéséről.

A Rolómesternél a fenti szempontokat is figyelembe véve ajánlják termékeiket, a helyszíni felmérést követően egy ingyenes szaktanácsadás keretében. A több évtizedes tapasztalattal rendelkező szakemberek tudása biztosítja a kiváló minőséget és nem utolsó sorban a gyorsaságot.

A lakosság körében a legkeresettebb árnyékolástechnikai eszköz a műanyag redőny, amely egy légréteget képez az ablak és a redőnylécek között, így biztosított az ablakfelületek szigetelése. Egy régi épület esetében az energiaveszteség akár 40%-kal csökkenthető.

Aki a beszerelést követően legalább 15 évig nem akar a redőnyére költeni, annak a széles színskálával rendelkező alumínium redőnyt javasoljuk- tanácsolja a Rolómester. Az alumínium redőny minden alkatrésze alumíniumból készül, ezért rendkívül időtálló.

Első megközelítésben ügyfeleink leggyakrabban a nyári hővédelemnek csak a komfortérzetre vonatkozó hatását értékelik. Pedig az áramszolgáltatók adatai alapján a legmelegebb nyári napok villamosenergia fogyasztása eléri a téli csúcsot. A rohamosan növekvő légkondicionáló berendezések fogyasztása csökkenthető külső árnyékolók együttes alkalmazásával.

- Egy másik költséghatékony megoldás arra, hogy ne az utcát fűtsük, a nyílászárók utólagos szigetelése. A régi, sok időjárási viszontagságot megért nyílászároknál nagy segítség lehet a svéd szilikonos bemarásos technológiával végrehajtott szigetelés. Előnye, hogy jóval olcsóbb a nyílászáró teljes cseréjénél, és akár 10 évig is hatásos lehet a beáramló hideg levegő ellen. A technológia lényege, hogy a keletkezett rés méretéhez igazítva kiválasztásra kerül a megfelelő átmérőjű szilikon gumi, amelyet a nyílászáróban felsőmaróval kialakított nutba helyezünk egy kézi behengerlő segítségével. Ennek a technológiának a segítségével megspórolhatjuk a nyílászárók cseréjének költségét,nincs szükség falak bontására, a kevés munkaórának köszönhetően olcsó megoldás lehet mindenki számára. Télen 2-4 Celsius fokos emelkedést tudunk elérni, nyáron a klíma energiaköltségét csökkenthetjük.

Fontos, hogy az árnyékoló berendezéseket nem egyszerű felszerelési tárgyként, hanem a házunk organikus részeként kell kezelni hőegyensúly és hangszigetelés szempontjából. Az ezen a területen működő cégek állandó törekvése az egyre jobb minőségi követelményeknek való megfelelés, valamint alkalmazkodás az építészeti szerkezetek változó követelményrendszeréhez. Emellett kötelezte el magát a Rolómester is.

Kérjen árajánlatot akár most!

Régi húsvéti szokások

A húsvét a kereszténység egyik legjelentősebb ünnepe. Ma már inkább a tavaszvárás, és a tavasz eljövetelének jele, amelyet március vagy április hónapban (a Hold állásának megfelelően) tartanak, és sokaknál vallástalan jelentéssel bír. Azonban az ünnephez rengeteg régi (ma már vicces) hagyomány kapcsolódik, amelyek közül olvashatunk néhányat ebben a cikkben.

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba?

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba? Plüss nyuszi/csirke/kacsa vagy csoki nyuszi/csirke/kacsa a tökéletes választás! – olvasom az egyik állatvédő egyesület facebook oldalán és megmondom őszintén teljes mértékben egyetértek a felhívásukkal!

Munkahelyi motiváció?

Minden vezető sikeres cégre és lelkes munkatársakra vágyik, akik szakmailag kiválóak és minden nap a legjobb formájukat hozzák. A valóság azonban nem ilyen egyszerű. Még a legjobbnak tűnő munkatárs esetében sem lehetünk teljesen biztosak abban, hogy ugyanolyan teljesítményt nyújt napról-napra, és mindig maximálisan eltökélt. Jó hír, hogy vezetőként nagyban befolyásolhatjuk, hogy egy dolgozó mennyire tudja és akarja kihasználni tehetségét! Lássuk, hogyan!

8 különleges és elragadó húsvéti tradíció a világ különböző tájairól

Itthon a locsolkodás, rokonlátogatás, családi körben elfogyasztott finom ételek és természetesen a tojásfestés. Ezek mindenki számára jól ismert húsvéti tradíciók, azonban más nemzeteknél eltérő szokások uralkodnak, ismerjük meg ezeket is!

Jön a gofri világnapja!

Édes emlékezésre hívjuk a kedves olvasókat! Már meg sem lepődünk az abszurdabbnál abszurdabb világnapokról olvasva, de most tegyünk egy kivételt és beszéljünk arról, hogy március 25-én van a gofri világnapja!