Menü

Krumpligombócok ebédre, egyszerűen

Ha szereted a túrógombócot, akkor ezt a receptet is kedvelni fogod! Előnye az előbbihez képest, hogy egyszerűbb és olcsóbb elkészíteni, ráadásul édes és sós ebédként is kiváló lehet.

Nálunk ezt az ételt gránicának hívja a család, de nagyon úgy tűnik, hogy ezzel rendhagyóak vagyunk, mert ez egyáltalán nem általános elnevezés. Mindenesetre ezt az étket nagyon szeretjük, mert mindössze néhány összetevőből áll. Íme a recept:

Végy annyi krumplit, amennyiből a családnak az ebédet készíteni szeretnéd. Mi egy kilót szoktunk felhasználni, de nagy fogyasztással számolunk. Pucold meg a krumplit és mosd meg, majd vágd kis kockákra, engedj rá annyi vizet, hogy éppen ellepje és főzd meg a burgonyát annyira, hogy könnyen törhető állaga legyen, kb. annyira, mint a krumplipürének. Krumplitörővel, nyomóval a fazékban törd össze a burgonyát, a vizet pedig semmiképp se öntsd le róla! Majd adj hozzá fokozatosan annyi lisztet, míg egy nagyon sűrű, gombócozható állagú masszát kapsz. Nyugodtan használjunk teljes kiőrlésű tönkölylisztet, tökéletesen fog működni, és sokkal egészségesebb a finomlisztnél.

Míg a masszánk kihűl (néha keverjük át, mert a krumpli jól tartja a hőt, de amíg forró, nem fogjuk tudni formázni), elkészíthetjük hozzá a prézlit, Pirítsunk olívaolajon zsemlemorzsát, én Norbi Update morzsát szoktam használni, mert ennek alacsonyabb a glikémiás indexe és magasabb a rosttartalma. Majd vizes kézzel formáljunk gombócokat a masszából, és hempergessük meg a pirított morzsában.

Ha édesen szeretnénk enni, akkor a pirított prézlihez keverjünk édesítőt (én a DiaWellness Negyedannyi ugyanannyi édesítőjét használom), valamint vaníliát, és tejföllel tálaljuk. A porcukor kedvelők az édesítőt őröljék meg kávédarálóban, és máris kész az egészséges, nulla kalóriás porcukor-helyettesítő. A sós változathoz készíthetünk pirított hagymát, vagy grillezett zöldségeket is. Sőt, ebben az esetben már a masszát is sózhatjuk-fűszerezhetjük óvatosan még a gombócozás előtt.

Jó étvágyat kívánunk!

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Dolgok, amik a fehérjeszegény diéta hatásai

30 éves korunkig a szervezet gyorsan regenerálja önmagát, 30 év után azonban sokkal könnyebben törnek a csontok, mint gyógyulnak. Hogy erősítheted meg tested vázát? Természetesen kalciummal, amelynek a fehérje a legjobb forrása.

Sör a női és férfi szépségért és fiatalságért

Hogyan fiatalít, szépít? Jótékony az alvásra és az intelligenciára. Hogyan használjuk a sört külsőleg? Kutatási eredmények a sör hatásáról.

Az 5 leghatásosabb méregtelenítő étel

A helytelen táplálkozás miatt a testünkben sok salakanyag, a kötőszövetekben pedig sok felesleges víz halmozódhat fel. Ám akadnak ételek, amelyekkel könnyedén elkerülheted ezeket a problémákat!

A kígyóuborka meglepő hatásai

A kígyóuborka amellett, hogy sokoldalúan felhasználható a konyhában, a szervezetre is számos jótékony hatással bír, ami messze túlmutat a szem alatti karikák eltüntetésében.