Menü

Tanácsadás a munka világához -Szegeden is nyílik a Nóra-Pont

A Nóra-Hálózat olyan munkaerő-piaci szakmai hálózat, amelynek célja, hogy segítse a nőket, fejlessze képességeik és tehetségük érvényesülést, munkaerő-piaci esélyegyenlőségük megteremtését. Országszerte már több, mint tíz helyen vehetik igénybe a nők a képzett tanácsadók segítségét. A következő megnyitó pedig Szegeden lesz október 20-án.

Ismert tény, hogy a nők nehezebb helyzetben vannak a munkaerőpiacon. Először a gyermekvállalás várható, majd a valós ténye miatt kapnak nehezebben állást, a statisztikák szerint a fizetésük is jóval alacsonyabb férfi társaik bérénél, ahogy emiatt a nyugdíjuk is. A karrier-lehetőségeik szűkösebbek, Magyarországon egyelőre jóval kevesebb a női főnök, vezető.

A Nóra-Pontokon munkaerő-piaci és esélyegyenlőségi tanácsadáson vehetnek részt a nők, de egyes településeken, így Szegeden is a férfiakat is várják a tanácsadók, hiszen vallják: az egyensúly megteremtéséhez nekik is kulcsszerepük van. Fontos téma a családon belüli munkamegosztás, valamint a férfiak apai, családos szerepében való megerősítés is.

A Nóra-Hálózatot a Jól-Lét Közhasznú Alapítvány hívta életre, amely zászlajára tűzte: működésével tesz a nők gazdasági függetlenségéért és munkahelyi esélyegyenlőségéért. A hálózat a nevét Ibsen Nórájáról kapta – a nyitórendezvényen ebből a műből hallgathatnak meg részleteket a résztvevők színészek előadásában.

Szegeden a 20-ai megnyitót követően ingyenes tanácsadással várják a célcsoportot a Megálló Közösségi Házban. A nyitórendezvény legizgalmasabb része a kerekasztal-beszélgetés lesz, ahol a szakértők a közönséggel együtt arról beszélgetnek majd, hogy miként egyeztethető össze a család, valamint a munkahely, továbbá hogy mit tehet a nő önmagáért, hogy nagyobb eséllyel induljon a munkaerőpiacon.

Bővebb információ a Nóra-Hálózatról a www.norahalo.hu weboldalon érhető el.

A szegedi Nóra-pont ingyenes nyitórendezvényére az alábbi linken lehet regisztrálni:
Regisztrálok a nyitórendezvényre ITT

További információ a tanácsadó pont facebook oldalán található: www.facebook.com/norapontszeged

Kép forrása: flickr.com, Tina Franklin

Régi húsvéti szokások

A húsvét a kereszténység egyik legjelentősebb ünnepe. Ma már inkább a tavaszvárás, és a tavasz eljövetelének jele, amelyet március vagy április hónapban (a Hold állásának megfelelően) tartanak, és sokaknál vallástalan jelentéssel bír. Azonban az ünnephez rengeteg régi (ma már vicces) hagyomány kapcsolódik, amelyek közül olvashatunk néhányat ebben a cikkben.

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba?

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba? Plüss nyuszi/csirke/kacsa vagy csoki nyuszi/csirke/kacsa a tökéletes választás! – olvasom az egyik állatvédő egyesület facebook oldalán és megmondom őszintén teljes mértékben egyetértek a felhívásukkal!

Munkahelyi motiváció?

Minden vezető sikeres cégre és lelkes munkatársakra vágyik, akik szakmailag kiválóak és minden nap a legjobb formájukat hozzák. A valóság azonban nem ilyen egyszerű. Még a legjobbnak tűnő munkatárs esetében sem lehetünk teljesen biztosak abban, hogy ugyanolyan teljesítményt nyújt napról-napra, és mindig maximálisan eltökélt. Jó hír, hogy vezetőként nagyban befolyásolhatjuk, hogy egy dolgozó mennyire tudja és akarja kihasználni tehetségét! Lássuk, hogyan!

Mondj búcsút a megfelelési kényszernek!

A megfelelési kényszer egy olyan érzés, amikor valaki folyamatosan igyekszik megfelelni saját vagy mások elvárásainak. Ez lehet saját belső kényszer, társadalmi nyomás, munkahelyi elvárás. A megfelelési kényszer stresszt és szorongást okozhat. Ha Önök is azok közé tartoznak, akik szeretnének mindenkinek megfelelni, akkor érdemes elolvasniuk cikkünket.

A féltékenység okai és jelei

A féltékenység egyike a normális és alapvető érzelmeinknek, mégsem szeretjük beismerni, sőt, tagadjuk is. Pedig mindenki érzett már féltékenységet, akár a testvérével vagy szüleivel szemben, mégis a párkapcsolatokat képes a legnagyobb mértékben megmérgezni ez az érzelem. Miből fakadhat a féltékenység, melyek a kiváltó okok és hogyan tudunk megbirkózni vele?