Menü

Ezt próbáld ki! - Fit-kid

A Fit-kid voltaképpen az akrobatika, a torna és a tánc keveréke. A gyerekeknek egy koreográfiát kell előadniuk, s eközben megmutatniuk mennyire ügyesek, gyorsak, hajlékonyak, pontosak és milyen jó a ritmusérzékük. Egy-egy előadás rengeteg gyakorlást igényel, ahogyan összességében a Fit-kid is komoly, kemény munkával megszerezhető tudásra épül.

A kis növendékek (már négy-öt éves kortól el lehet kezdeni a sportágat) az alapok elsajátításával indítanak, majd fokozatosabban végeznek egyre nehezebb, bonyolultabb gyakorlatokat.

A Fit-kidet Magyarországon hívták életre, lassan húsz éves múltra tekint vissza a mozgásfajta. A sport része a diákolimpia programjának, s emellett is számos színvonalas rendezvényt tartanak rendszeresen országszerte.

A sportág már több országban is gyökeret tudott verni, népszerűsége folyamatosan nő. Nem csoda, hiszen nagy előnye, hogy már egészen kis kortól kezdve megmozgat és egészséges életmódra nevel. Utóbbi része, hogy megszeretteti a mozgást, valamint megtanítja testünk, szervezetünk alapvető működését. A Fit-kid szabályai szigorúak, ami egyben azt is jelenti, hogy a növendékek elsajátítják a kötöttségek terhelte, közösségi élet alapvető szabályai, működését. Ez a későbbiekben mindenképpen előnyükre válhat.

A fotókon Novák Fanni Flóra látható, aki az OSC RG Sportegyesület színeiben tornázik.

Hogyan legyünk sikeresek egy rapid randin?

Jelentkeztem egy rapid randira, de mi a jó isten ez az egész? Hogy kell egy ilyen helyen beszélgetni, viselkedni? Sikeres szeretnél lenni az este alatt, de nem tudod, hogy hogyan kezdj hozzá majd a beszélgetésekhez. Értelemszerűen mindenki pozitív visszajelzéseket szeretne kapni. Az alábbi cikkben arra kaphatunk választ, hogy milyen formában és milyen kérdésekkel érdemes egy ilyen estére felkészülni.

Lélekerősítő technikák

Van, hogy minden összejön: szerelmi csalódás, fejmosás a főnöktől, apró baleset, betegség, balul sikerült ötlet, oktalan felszólító levél. Mindenkinek vannak jobb és rosszabb periódusai az életben. Van, aki könnyen túlteszi magát a problémákon, másnak meg gombóc nő a torkában és összeszorul a gyomra, és a legszívesebben meglapulna, elbújna a főnök, a kollégák, a család elől.

Hidegterápia, a fagyos egészség

Te hogyan bírod a hideget? Na, és a hideg zuhanyt? Na, és ha azt mondom, hogy sokkold a tested fagyos hideggel? Pedig kimondottan jó hatással lehet az egészségünkre. Íme a tudnivalók.

Hogyan vásároljunk tudatosan?

Különböző marketingfogásokkal, reklámokkal és akciókkal irányítanak bennünket vásárlás közben, akár a termék új és tetszetős csomagolásával, akár azzal, hogy melyik polcra tették, akár esetleges akciókkal, így, ha nem követjük szigorúan a listánkat, bizony könnyen elcsábulhatunk és a végeredmény: a tervezett vásárlási összeg sokszorosa a pénztárnál.

Kik azok a digitális nomádok?

A digitális nomád, mint életforma már a 2000-es évek elején megjelent, de a számuk a Covid–19-járvány idején kezdett igazán megnövekedni, amikor sok munkahely bezárta a kapuit.