Menü

Kúráld a hajad egyszerű kókuszolajjal

A drogériákban kapható hajpakolások igen drágák, arról nem is beszélve, hogy a legtöbbjük rengeteg szintetikus anyagot tartalmaz. Mégis a legtöbben ezt választják, mert nem szeretnének az otthoni készítményekkel bíbelődni. Pedig az sokkal egészségesebb és természetesebb. Válaszd a kókuszolajos hajpakolást, és akkor nem kell boszorkánykonyhát létrehoznod az otthonodban.

Hiszen nem kell mást tenned, mint a főzéshez is használatos (és az egészséges étkezés jegyében is ajánlott) kókuszolajjal bekenni a hajad. Most a hűvösebb idő beálltával a lakásban tartott kókuszolaj szilárdabb, zsírszerű állagot vehet fel, ezért a tűzhelyen melegíts belőle egy apró tálkában. Vigyázz, elég ha elolvad és langyos lesz, nehogy felforrósítsd! Közepesen hosszú hajra 4-5 evőkanálnyi mennyiség javasolt.

Majd hajtsd a fejed a mosdókagyló fölé, és kend be a folyékony kókuszolajjal a hajadat minden részen. Ezután tegyél a fejedre műanyag úszósapkát, vagy jó szorosan neilonzacskót, erre pedig egy ritkábban használt törülközőt. Javasoljuk, hogy olyan póló, vagy ruha legyen rajtad, amit ritkábban használsz, arra az esetre, ha egy kicsi lefolyna a természetes hajpakolásodból. Emiatt sem kell aggódni, mert a ruhából kijön a kókuszolajos folt, ha időben kimossuk.

Ezt követően hagyd a hajadon az olajos pakolást körülbelül egy órán át, majd mosd meg a hajad a szokásos módon. Hajszárítás után tapasztalni fogod, hogy a hajad csillogónak, egészségesnek hat. Bár a bolti termékek azt ígérik, hogy egyetlen perc alatt regenerálják a hajadat, mi azért hiszünk az idő és a természetes összetevők erejében.

A stressz kevésbé ismert tünetei

Ki ne ismerné azokat a feszült helyzeteket, amikor mindenféle bajunk van?! Gyomorgörcs, hasmenés, fejfájás, az ember megőrjíti a stresszes élet. Ám vannak tünetek, amikről sokszor nem is gondolnánk, hogy a stressz okozza.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Érdekességek a hajunkról

A hajunk sok mindent elárul rólunk, a személyiségünkről, hangulatunkról, egészségi állapotunkról, stílusunkról, a megjelenésünk fontos és látványos része, jöjjön most néhány izgalmas dolog a hajról, amit eddig talán nem is hallottunk még.

Éjszakai agymosás

Még ma sem értjük teljesen, mi történik ilyenkor a szervezetünkben, sőt az sem egészen világos, hogy miért van egyáltalán szükségünk alvásra.


Miért kell figyelni a PH-ra?

A pH rövidítése "potentia hydrogenii", azaz a hidrogénionok koncentrációja, a szervezet megfelelő sav-bázis egyensúlya pedig létfontosságú az egészségünk szempontjából. A skála 7-14-ig terjed, a semleges érték 7 (a tiszta vízé), ami alatt savasnak, felette lúgosnak nevezzük az oldatot. Ezt az értéket nagyon egyszerűen, otthon is megmérhetjük!