Menü

Természetes gyógymódok: nem könnyű az átállás

Mi is igyekszünk a természetes gyógymódok fantasztikusságát hirdetni itt a Hajráegészség.hu hasábjain, és hétről hétre adunk tippeket az olvasóinknak, hogy milyen tabletta nélküli gyógymódokkal gyógyulhatnak a természet kincsestárát segítségül hívva. Sokan azonban kételkednek a természetes módszerek működőképességében. Hogy miért?

A természetes módszerekkel való gyógyuláshoz hozzá kell szoknia a szervezetnek, és ez néha nem könnyű, ha korábban gyógyszereket, szintetikus készítményeket szedtünk. A sok antibiotikum után például nem csoda, hogy a gyengédebb, természetesebb gyógymódokra a testünk teljesen másképp reagál. Arról nem is beszélve, hogy a felgyorsult világunkban az emberek instant megoldásokat keresnek, amiket a reklámokban ígérnek: csak egy tablettát, vagy italport kell bevennünk, és azonnal jobban leszünk. Legalábbis ezt próbálják sugallni nekünk.

Arról azonban nem szól a fáma, hogy a legújabb kutatások szerint az antibiotikumot például csak életmentő esetben szabadna alkalmazni, mert más esetben több kárt tesz az emberi szervezetben, mint amennyi haszna van.

A természetesebb gyógymódokra való áttérés során tehát ne lepődjünk meg, ha ideiglenesen gyakrabban vagyunk betegek, vagy a gyógyulási idő valamivel tovább tart. A szervezetünk meg fogja szokni idővel, hogy lágyabb módszereket alkalmazunk a gyógyulási folyamatban, valamint mi is megtaláljuk azokat a módszereket, gyógynövényeket, stb., amelyek tényleg nekünk valóak. Igaz, ez több utánajárást igényelhet, mint amikor az orvos felír valamilyen pirulát. Így viszont tényleg oly módon gyógyulhatunk, ha kitanuljuk az egészséges gyógyulást, ami a szervezetünk számára a lehető legjobb.

Ebben bátran kérjük ki olyan hiteles természetgyógyász segítségét, aki megbízható szakértelemmel rendelkezik, és átfogó szemléletet alkalmaz. Továbbá ne feledkezzünk meg a betegségek lelki okainak feltárásáról, amely szintén része a holisztikus szemléletmódnak, és a természetes gyógyulásnak. Ehhez szintén igénybe vehetjük szakember segítségét, vagy ami még jobb, ha a szakértő esetleg a természetes gyógyításhoz és a spirituális lelki segítéshez egyaránt ért.

Stressz-evés

Az evés az egyik legnépszerűbb unaloműző és stresszcsökkentő tevékenység, főként a fiatalabbak körében. Ám ez egyáltalán nem olyan jó, mint gondolnánk.

Zabkása, arcradír, hajpakolás

A zab nagyon népszerű, olcsó és egészséges élelmiszerünk. Magas rost és gazdag E- illetve B-vitamintartalma mellett számos gyulladáscsökkentő anyagot is tartalmaz, a bőrnek is valóságos csodaszer, ne csak együk, külsőleg is szépüljünk tőle!

Akne, azaz pattanás

Sokakat érint az akne, azaz a pattanás problémaköre és bár serdülőkorban a leggyakoribb, nem csak ők szenvednek tőle.

Életmentő tetoválás?

Mi lenne, ha nagyobb betegségeinkről, érzékenységeinkről azonnal tájékoztathatnánk a többi embert, hogy rosszullét esetén ne nézzenek alkoholistának, és merjenek segíteni?

Közel 300 elsősegélynyújtó bizonyított Miskolcon

Hőlégballonos baleset Miskolc felett, tűzriadó miatt kialakult vészhelyzet – ilyen és ehhez hasonló élethű baleseti szituációkban kellett helytállniuk a Magyar Vöröskereszt 47. Országos Elsősegélynyújtó Versenyének döntőjén résztvevő versenyzőknek. Idén összesen 19 csapat teljesítményét díjazta a zsűri.