Menü

Természetes gyógymódok: nem könnyű az átállás

Mi is igyekszünk a természetes gyógymódok fantasztikusságát hirdetni itt a Hajráegészség.hu hasábjain, és hétről hétre adunk tippeket az olvasóinknak, hogy milyen tabletta nélküli gyógymódokkal gyógyulhatnak a természet kincsestárát segítségül hívva. Sokan azonban kételkednek a természetes módszerek működőképességében. Hogy miért?

A természetes módszerekkel való gyógyuláshoz hozzá kell szoknia a szervezetnek, és ez néha nem könnyű, ha korábban gyógyszereket, szintetikus készítményeket szedtünk. A sok antibiotikum után például nem csoda, hogy a gyengédebb, természetesebb gyógymódokra a testünk teljesen másképp reagál. Arról nem is beszélve, hogy a felgyorsult világunkban az emberek instant megoldásokat keresnek, amiket a reklámokban ígérnek: csak egy tablettát, vagy italport kell bevennünk, és azonnal jobban leszünk. Legalábbis ezt próbálják sugallni nekünk.

Arról azonban nem szól a fáma, hogy a legújabb kutatások szerint az antibiotikumot például csak életmentő esetben szabadna alkalmazni, mert más esetben több kárt tesz az emberi szervezetben, mint amennyi haszna van.

A természetesebb gyógymódokra való áttérés során tehát ne lepődjünk meg, ha ideiglenesen gyakrabban vagyunk betegek, vagy a gyógyulási idő valamivel tovább tart. A szervezetünk meg fogja szokni idővel, hogy lágyabb módszereket alkalmazunk a gyógyulási folyamatban, valamint mi is megtaláljuk azokat a módszereket, gyógynövényeket, stb., amelyek tényleg nekünk valóak. Igaz, ez több utánajárást igényelhet, mint amikor az orvos felír valamilyen pirulát. Így viszont tényleg oly módon gyógyulhatunk, ha kitanuljuk az egészséges gyógyulást, ami a szervezetünk számára a lehető legjobb.

Ebben bátran kérjük ki olyan hiteles természetgyógyász segítségét, aki megbízható szakértelemmel rendelkezik, és átfogó szemléletet alkalmaz. Továbbá ne feledkezzünk meg a betegségek lelki okainak feltárásáról, amely szintén része a holisztikus szemléletmódnak, és a természetes gyógyulásnak. Ehhez szintén igénybe vehetjük szakember segítségét, vagy ami még jobb, ha a szakértő esetleg a természetes gyógyításhoz és a spirituális lelki segítéshez egyaránt ért.

Hogyan éld túl a vizsgaidőszakot?

Magolás, éjszakázás és a véget nem érő tanulás. A vizsgaidőszak nehéz pillanati hamarosan elkezdődnek, ehhez hoztam néhány jól bevált, bizonyított és hasznos túlélő tippet.

Előrelépés a szülés utáni depresszió kezelésében

A szülés utáni depresszió inkább a fiúgyermeknek életet adó nőket érinti. Ez azonban nem feltétlenül rossz hír, hiszen a szakemberek így a kezelésre is jobban fel tudnak készülni.

Miért jó, ha nincs „vakbelünk”?

Az emberi testet tekinthetjük a természet csodájának, de olykor gondolhatjuk, hogy egy meglehetősen pongyola verzió. Tökéletlenre lett tervezve, hajlamos a hibákra, és látszólag számos felesleges része van. S amíg azt gondoljuk, miért is vannak manduláink, van egy szerv, ami nélkül talán még is jobb lehet: a féregnyúlvány (a köznyelvben az úgynevezett vakbél).

Hogyan ne legyél éhes

Nem kell éhezni. Nem kell koplalós fogyókúrákkal gyötörni magunkat. Nem kell éhesnek lenni, nem kell egyoldalúan étkezni. Aki koplal, az az egészségével játszik. Vajon mely trükkökkel kerülhető el a nassolás?

Gyors szívverés – kezdjek aggódni?

Az egészségünkkel kapcsolatban soha nem lehetünk elég óvatosak, ezért minden apró jelre figyelmeztetésképpen kell tekintenünk. Így van ez a szívünk egészsége esetében is, hiszen szerencsére ez a szervünk szorgos munkája mellett azonnal jelez, ha valami gond van. Nekünk csak meg kell tanulnunk figyelni rá.