Menü

Természetes gyógymódok: nem könnyű az átállás

Mi is igyekszünk a természetes gyógymódok fantasztikusságát hirdetni itt a Hajráegészség.hu hasábjain, és hétről hétre adunk tippeket az olvasóinknak, hogy milyen tabletta nélküli gyógymódokkal gyógyulhatnak a természet kincsestárát segítségül hívva. Sokan azonban kételkednek a természetes módszerek működőképességében. Hogy miért?

A természetes módszerekkel való gyógyuláshoz hozzá kell szoknia a szervezetnek, és ez néha nem könnyű, ha korábban gyógyszereket, szintetikus készítményeket szedtünk. A sok antibiotikum után például nem csoda, hogy a gyengédebb, természetesebb gyógymódokra a testünk teljesen másképp reagál. Arról nem is beszélve, hogy a felgyorsult világunkban az emberek instant megoldásokat keresnek, amiket a reklámokban ígérnek: csak egy tablettát, vagy italport kell bevennünk, és azonnal jobban leszünk. Legalábbis ezt próbálják sugallni nekünk.

Arról azonban nem szól a fáma, hogy a legújabb kutatások szerint az antibiotikumot például csak életmentő esetben szabadna alkalmazni, mert más esetben több kárt tesz az emberi szervezetben, mint amennyi haszna van.

A természetesebb gyógymódokra való áttérés során tehát ne lepődjünk meg, ha ideiglenesen gyakrabban vagyunk betegek, vagy a gyógyulási idő valamivel tovább tart. A szervezetünk meg fogja szokni idővel, hogy lágyabb módszereket alkalmazunk a gyógyulási folyamatban, valamint mi is megtaláljuk azokat a módszereket, gyógynövényeket, stb., amelyek tényleg nekünk valóak. Igaz, ez több utánajárást igényelhet, mint amikor az orvos felír valamilyen pirulát. Így viszont tényleg oly módon gyógyulhatunk, ha kitanuljuk az egészséges gyógyulást, ami a szervezetünk számára a lehető legjobb.

Ebben bátran kérjük ki olyan hiteles természetgyógyász segítségét, aki megbízható szakértelemmel rendelkezik, és átfogó szemléletet alkalmaz. Továbbá ne feledkezzünk meg a betegségek lelki okainak feltárásáról, amely szintén része a holisztikus szemléletmódnak, és a természetes gyógyulásnak. Ehhez szintén igénybe vehetjük szakember segítségét, vagy ami még jobb, ha a szakértő esetleg a természetes gyógyításhoz és a spirituális lelki segítéshez egyaránt ért.

Nyári diákmunkák

Ahogy beköszönt a nyári szünet, a diákokra rászabadul a két és fél hónapnyi szabadidő, amivel olykor nem is tudnak mit kezdeni. A bulizás, nyaralás és fesztiválozás sokba kerül, így érdemes elgondolkodni azon, hogyan kereshetik meg a rávalót.

Néhány hiba, amit elkövetünk szépségápolásnál

Számtalan médiumban hallani-látni-olvasni arról, hogyan ápoljuk bőrünket, hajunkat, milyen kencéket, kozmetikumokat kenjünk magunkra, hogy sminkeljünk. De ritkán esik szó azokról a mindennapi szépségápolási szokásainkról, amelyek –valójában- káros hatással vannak ránk. Nézzünk néhány hibát, amit ilyenkor elkövethetünk.

Nyári túlélőcsomag, melyet érdemes mindig magunkkal vinni

A víz és a naptej, csak az alapkellék a táskába. Mit vigyünk még, ami akár életmentő is lehet?

Minden, ami a sírással kapcsolatos

Minden ember életében van olyan pillanat, amikor elérzékenyül és könnycseppek jelenek meg a szemében. A nevetés és a sírás szinte édes testvérek, és mind a kettő valamilyen hatással van az őket átélő személyre. Most vegyük sorra, hogy mit tesz velünk a sírás folyamata.

Spirulina alga – a legújabb „csodaszer”

Az algák rengeteg területen lehetnek hasznosak, felhasználjuk őket a biotechnológiában, energianyerés céljából, de még a gyógyászatban is.