Menü

Természetes gyógymódok: nem könnyű az átállás

Mi is igyekszünk a természetes gyógymódok fantasztikusságát hirdetni itt a Hajráegészség.hu hasábjain, és hétről hétre adunk tippeket az olvasóinknak, hogy milyen tabletta nélküli gyógymódokkal gyógyulhatnak a természet kincsestárát segítségül hívva. Sokan azonban kételkednek a természetes módszerek működőképességében. Hogy miért?

A természetes módszerekkel való gyógyuláshoz hozzá kell szoknia a szervezetnek, és ez néha nem könnyű, ha korábban gyógyszereket, szintetikus készítményeket szedtünk. A sok antibiotikum után például nem csoda, hogy a gyengédebb, természetesebb gyógymódokra a testünk teljesen másképp reagál. Arról nem is beszélve, hogy a felgyorsult világunkban az emberek instant megoldásokat keresnek, amiket a reklámokban ígérnek: csak egy tablettát, vagy italport kell bevennünk, és azonnal jobban leszünk. Legalábbis ezt próbálják sugallni nekünk.

Arról azonban nem szól a fáma, hogy a legújabb kutatások szerint az antibiotikumot például csak életmentő esetben szabadna alkalmazni, mert más esetben több kárt tesz az emberi szervezetben, mint amennyi haszna van.

A természetesebb gyógymódokra való áttérés során tehát ne lepődjünk meg, ha ideiglenesen gyakrabban vagyunk betegek, vagy a gyógyulási idő valamivel tovább tart. A szervezetünk meg fogja szokni idővel, hogy lágyabb módszereket alkalmazunk a gyógyulási folyamatban, valamint mi is megtaláljuk azokat a módszereket, gyógynövényeket, stb., amelyek tényleg nekünk valóak. Igaz, ez több utánajárást igényelhet, mint amikor az orvos felír valamilyen pirulát. Így viszont tényleg oly módon gyógyulhatunk, ha kitanuljuk az egészséges gyógyulást, ami a szervezetünk számára a lehető legjobb.

Ebben bátran kérjük ki olyan hiteles természetgyógyász segítségét, aki megbízható szakértelemmel rendelkezik, és átfogó szemléletet alkalmaz. Továbbá ne feledkezzünk meg a betegségek lelki okainak feltárásáról, amely szintén része a holisztikus szemléletmódnak, és a természetes gyógyulásnak. Ehhez szintén igénybe vehetjük szakember segítségét, vagy ami még jobb, ha a szakértő esetleg a természetes gyógyításhoz és a spirituális lelki segítéshez egyaránt ért.

5 tipp, hogy mit kezdj a szabadidőddel

Az élet folyamatos tanulás. Tanulás akkor, ha egy képzést szeretnénk elvégezni, és tanulás akkor is, ha önmagunkkal kapcsolatos feladataink vannak. Ugyanígy néhányunknak tanácsra lehet szüksége, ha arról van szó, mit kezdjen a temérdek szabadidejével. Nem mindenkinek a rohanó életmód a legnagyobb ellensége.

Véradás egészségre gyakorolt hatásai

Manapság az emberi szervezet az egyetlen forrás, ahonnan vérhez juthatnak a rászorulók, ezért nagy szükség van arra, hogy minél több egészséges ember adakozzon. Egy nemrégiben megjelent tanulmány szerint azon túl, hogy ezzel akár életeket is menthetünk, még az egészségünket is óvjuk általa.

A szelfi diszmorfia önbizalom romboló hatása

Sokak szerint a szelfizés a mai, önimádó, egocentrikus generáció hóbortja. Viszont egy önarcképfotó sokkal többet elárul rólunk, mint gondolnánk. Az okostelefonokon található képszerkesztő alkalmazások segítségével bárki modellt varázsolhat magából. A baj akkor jön el, amikor belenézünk a tükörbe és látottakkal nem vagyunk megelégedve.

Betegek világnapja: sok népbetegség megelőzhető lenne helyes korai táplálással

Magyarországon a diabétesz, az elhízás és a kardiovaszkuláris betegségek is egyre többeknek okoznak problémát, pedig a népbetegségek megelőzésért mi magunk tehetünk a legtöbbet. Immunrendszerünknek fontos szerepe van többek között a betegségek elkerülésében és egészségünk megőrzésében, ezért érdemes kiemelt figyelmet fordítani védekezőképességünk megerősítésére. 1993 óta február 11-én tartják a betegek világnapját, amelynek alkalmából az Első 1000 Nap elnevezésű egészségügyi tájékoztató kampány szakemberei a betegségmegelőzés és a kisgyermekkori immun erősítés fontosságára hívták fel a figyelmet.

Magányosan vagy állattal lakásban?

Talán emberek tízezrei viaskodnak a kérdéssel, hogy maradjanak-e egyedül egy tiszta lakásban, vagy inkább fogadjanak maguk mellé egy társat, aki után viszont bizony gyakran kell takarítani, és a higiéniára is ügyelni kell. Hogyan döntsünk?