Menü

Fogyás munka nélkül?

Elgondolkodott már azon, hogy miért oly népszerűek azok az eszközök, amelyek mozgás, szenvedés, tulajdonképpen különösebb tennivaló nélkül fogyást, egészségesebb életet ígérnek? Hát azért, mert imádunk csalni. Még akkor is, ha nem tudjuk, hogy arról van szó. A könnyebb út csak azoknak kifizetődő, akik kínálják, hiszen ez egy olyan csali, amelyre mindig akad elegendő hal. Azaz tuti üzlet.

Az izmainkat stimuláló eszköztől kezdve a különböző zsírégető tablettákon át egészen a fogyasztóövig minden termék azt igyekszik elhitetni, hogy semmit sem kell tennünk annak érdekében, hogy leadjunk testsúlyunkból. Mi pedig ezt készséggel elhisszük.

Elhisszük, mert így a könnyebb, egyszerűbb. Tudat alatt hagyjuk becsapni magunkat és csalunk. Újra és újra.

Ezért, ha legközelebb szemet vet egy hasonló, gyors munka nélküli eredményt kínáló eszközre, vagy módszerre, mindenképpen gondolja át a vásárlást. Nézzen a dolgok mögé, vizsgálja meg, milyen elven működik az adott termék. Kérdezzen meg másokat. De legfőképpen azt gondolja át, nem-e akarta tudat alatt a könnyebb utat választani.

Rengeteg kellemetlenségtől kímélheti meg magát, emellett esetleg lesz ideje értékesebb, eredményesebb időtöltésre, nem mellesleg még pénzt is takaríthat meg...

Újévi fogadalmam: futni fogok!

Az újév beköszöntével számtalan ember dönt úgy, hogy az újesztendőben egészségesebben fog élni és elkezd sportolni. A legnépszerűbb jelzőt e terén a futás vívta ki magának. Igen gyakori választás! Nézzünk meg pár praktikát, hogy mire kell odafigyelni a kezdetekben.

Édességvágyunk rejtett okai- talán ez egy betegség jele?

A cukoréhség és a leküzdhetetlen édességvágy mögött nem biztos, hogy a saját gyenge ellenállási képességünk az ok. Ha gyakran érzünk szinte leküzdhetetlen vágyat a magas cukortartalmú élelmiszerek iránt, könnyen lehet, hogy rejtett probléma áll a háttérben.

10. 000 lépés naponta az egészség kulcsa?

Azt gondolhatjuk, hogy 10.000 lépést mi is mindennap megteszünk. De vajon ez valójában így van? Honnan ered ez a szám? Ha megteszünk 10.000 lépést garantáltan egészségesek leszünk, vagy fogyni fogunk? Talán mégis van olyan módszer, ami nagy anyagi- , és energiaráfordítás nélkül is egészségesebb életet eredményez? Most kiderül...

2-es típusú cukorbeteg? Figyel a vércukrára? Vigyázzon a szívére is!

Akár 6 évvel is tovább élne? Tartsa karban vércukorszintjét, csökkentse a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát, hogy teljes értékű életet élhessen!

Téli sportok veszélyei

A tartósan hideg időben a téli sportok szerelmesei mindennél jobban vágynak arra, hogy kedvenc téli sportjaikat űzhessék. Ahogy a nyári sportszezonnak is megvannak a maga feltételei, úgy a téli edzésnek is számtalan betartandó szabálya figyelmeztet arra, hogy kellő óvatossággal járjunk el.