Menü

Fogyás munka nélkül?

Elgondolkodott már azon, hogy miért oly népszerűek azok az eszközök, amelyek mozgás, szenvedés, tulajdonképpen különösebb tennivaló nélkül fogyást, egészségesebb életet ígérnek? Hát azért, mert imádunk csalni. Még akkor is, ha nem tudjuk, hogy arról van szó. A könnyebb út csak azoknak kifizetődő, akik kínálják, hiszen ez egy olyan csali, amelyre mindig akad elegendő hal. Azaz tuti üzlet.

Az izmainkat stimuláló eszköztől kezdve a különböző zsírégető tablettákon át egészen a fogyasztóövig minden termék azt igyekszik elhitetni, hogy semmit sem kell tennünk annak érdekében, hogy leadjunk testsúlyunkból. Mi pedig ezt készséggel elhisszük.

Elhisszük, mert így a könnyebb, egyszerűbb. Tudat alatt hagyjuk becsapni magunkat és csalunk. Újra és újra.

Ezért, ha legközelebb szemet vet egy hasonló, gyors munka nélküli eredményt kínáló eszközre, vagy módszerre, mindenképpen gondolja át a vásárlást. Nézzen a dolgok mögé, vizsgálja meg, milyen elven működik az adott termék. Kérdezzen meg másokat. De legfőképpen azt gondolja át, nem-e akarta tudat alatt a könnyebb utat választani.

Rengeteg kellemetlenségtől kímélheti meg magát, emellett esetleg lesz ideje értékesebb, eredményesebb időtöltésre, nem mellesleg még pénzt is takaríthat meg...

5 jó tanács az irodai ülőmunka egészségkárosító hatása ellen

Bár az állómunkánál kényelmesebbnek tűnhet, a folyamatos ülőmunka közel sem veszélytelenebb az egészségünkre nézve.

Minden, amit a B7-vitaminról tudni érdemes

A B7-vitamin vagy közismertebb nevén biotin, egy vízben oldható vitamin, amely elengedhetetlen a test normális anyagcseréjéhez és működéséhez. De vajon tudjuk-e milyen mennyiségre van szükségünk belőle, és azt hogyan tudjuk bevinni a szervezetünkbe?

Hagyd abba a kényszerevést!

A kényszer okozta étkezést egyfajta pótcselekvésnek nevezhetjük, hiszen ez a tevékenység mindig kompenzálni próbál valamit, általában lelki problémát. A kényszerevés gátat szab a diétának, fogyókúrának, nem is kérdés: mielőbb le kell szokni róla. De hogyan?

Immunrendszerünk védelme

A nyárias időjárás ellenére mégiscsak ősz van, ami kedvez a vírusos megbetegedéseknek. Ha nem szeretnénk ezek áldozatául esni, akkor védenünk kell magunkat és a szervezetünket.

Nyújtás tökéletesítésének módszerei

Mint tudjuk a sport elengedhetetlen része a bemelegítés és a nyújtás. Sokan az idő hiányára való tekintettel elhanyagolják ezeket és egyből a futópadra ugranak. Viszont, hogyha jól végiggondoljuk, például a munkából hazaérve is általában leülünk egy percre és megállunk egy picit, ami segít abban, hogy ráhangolódjunk az elkövetkezendő feladatra. Testünk hálás lesz nekünk, hogyha időt szánunk rá. Ezért a továbbiakban bővebb információkat kaphatsz arról, hogyan tudhatod az edzésed végén az i-re a pontot tenni.