Menü

Fogyás munka nélkül?

Elgondolkodott már azon, hogy miért oly népszerűek azok az eszközök, amelyek mozgás, szenvedés, tulajdonképpen különösebb tennivaló nélkül fogyást, egészségesebb életet ígérnek? Hát azért, mert imádunk csalni. Még akkor is, ha nem tudjuk, hogy arról van szó. A könnyebb út csak azoknak kifizetődő, akik kínálják, hiszen ez egy olyan csali, amelyre mindig akad elegendő hal. Azaz tuti üzlet.

Az izmainkat stimuláló eszköztől kezdve a különböző zsírégető tablettákon át egészen a fogyasztóövig minden termék azt igyekszik elhitetni, hogy semmit sem kell tennünk annak érdekében, hogy leadjunk testsúlyunkból. Mi pedig ezt készséggel elhisszük.

Elhisszük, mert így a könnyebb, egyszerűbb. Tudat alatt hagyjuk becsapni magunkat és csalunk. Újra és újra.

Ezért, ha legközelebb szemet vet egy hasonló, gyors munka nélküli eredményt kínáló eszközre, vagy módszerre, mindenképpen gondolja át a vásárlást. Nézzen a dolgok mögé, vizsgálja meg, milyen elven működik az adott termék. Kérdezzen meg másokat. De legfőképpen azt gondolja át, nem-e akarta tudat alatt a könnyebb utat választani.

Rengeteg kellemetlenségtől kímélheti meg magát, emellett esetleg lesz ideje értékesebb, eredményesebb időtöltésre, nem mellesleg még pénzt is takaríthat meg...

E-számok. Mi micsoda és mennyit eszünk belőlük?

Vannak, akik elszörnyedve pásztázzák végig a termékeken lévő adalék-listát. Mások rá se hederítenek. Jelenleg több mint háromszáz adalékanyagot használnak az élelmiszeriparban. Vajon mennyit fogyasztunk ezekből?

Életmódtippek naggggyon lustáknak!

Életmódot szeretnél váltani, mégsem nem vágtál bele eddig. Persze tudom én, ma nincs időd. Elhiszem. Ezért adok villámgyors tippeket. Ezekhez tényleg nem szükséges túl nagy idő-és energiaráfordítás! Bebizonyítom!

Diéta vagy fogyókúra?

„Van különbség diéta és fogyókúra között? Melyiket válasszam? Mire kell figyelnem?” – Szinte naponta felmerülő kérdések azoknál, akik szeretnék elérni az áhított testalkatot. Jó választ, ezekre a kérdésekre az orvosok, dietetikusok tudnak adni, de alap szinten muszáj ismernünk a rövid és hosszú távú hatásokat, ha egyáltalán elgondolkodunk valamelyiken.

5 reggeli azoknak, akik nem akarnak reggelizni

Egy kiadós, tápanyagban gazdag és egészséges, vitamindús reggelivel igazán jó lehet indítani a napot, együtt enni, reggel, családi körben. Megéri emiatt korábban felkelni

A szülők rémálma: gyermekkori cukorbetegség

A gyerekeket érintő leggyakoribb anyagcsere-betegség a diabétesz. Az esetek többségében 1-es típusú, inzulinhiányos, mai tudásunk szerint autoimmun eredetű betegségről van szó, amely megfelelő terápiával jól kontrollálható. Szemben a felnőtt – 2-es típusú formával, itt a kezdeti tünetek viharosak, gyorsan romló állapotot hoznak létre. Gyorsan kell lépni!