Menü

Fogyás munka nélkül?

Elgondolkodott már azon, hogy miért oly népszerűek azok az eszközök, amelyek mozgás, szenvedés, tulajdonképpen különösebb tennivaló nélkül fogyást, egészségesebb életet ígérnek? Hát azért, mert imádunk csalni. Még akkor is, ha nem tudjuk, hogy arról van szó. A könnyebb út csak azoknak kifizetődő, akik kínálják, hiszen ez egy olyan csali, amelyre mindig akad elegendő hal. Azaz tuti üzlet.

Az izmainkat stimuláló eszköztől kezdve a különböző zsírégető tablettákon át egészen a fogyasztóövig minden termék azt igyekszik elhitetni, hogy semmit sem kell tennünk annak érdekében, hogy leadjunk testsúlyunkból. Mi pedig ezt készséggel elhisszük.

Elhisszük, mert így a könnyebb, egyszerűbb. Tudat alatt hagyjuk becsapni magunkat és csalunk. Újra és újra.

Ezért, ha legközelebb szemet vet egy hasonló, gyors munka nélküli eredményt kínáló eszközre, vagy módszerre, mindenképpen gondolja át a vásárlást. Nézzen a dolgok mögé, vizsgálja meg, milyen elven működik az adott termék. Kérdezzen meg másokat. De legfőképpen azt gondolja át, nem-e akarta tudat alatt a könnyebb utat választani.

Rengeteg kellemetlenségtől kímélheti meg magát, emellett esetleg lesz ideje értékesebb, eredményesebb időtöltésre, nem mellesleg még pénzt is takaríthat meg...

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Érdekességek a hajunkról

A hajunk sok mindent elárul rólunk, a személyiségünkről, hangulatunkról, egészségi állapotunkról, stílusunkról, a megjelenésünk fontos és látványos része, jöjjön most néhány izgalmas dolog a hajról, amit eddig talán nem is hallottunk még.

Éjszakai agymosás

Még ma sem értjük teljesen, mi történik ilyenkor a szervezetünkben, sőt az sem egészen világos, hogy miért van egyáltalán szükségünk alvásra.


Miért kell figyelni a PH-ra?

A pH rövidítése "potentia hydrogenii", azaz a hidrogénionok koncentrációja, a szervezet megfelelő sav-bázis egyensúlya pedig létfontosságú az egészségünk szempontjából. A skála 7-14-ig terjed, a semleges érték 7 (a tiszta vízé), ami alatt savasnak, felette lúgosnak nevezzük az oldatot. Ezt az értéket nagyon egyszerűen, otthon is megmérhetjük!

Dolgok, amik a fehérjeszegény diéta hatásai

30 éves korunkig a szervezet gyorsan regenerálja önmagát, 30 év után azonban sokkal könnyebben törnek a csontok, mint gyógyulnak. Hogy erősítheted meg tested vázát? Természetesen kalciummal, amelynek a fehérje a legjobb forrása.