Menü

Könyvajánló: Lelki eredetű betegségek lexikona

Ma már a legújabb kutatások sorra alátámasztják, hogy a testi betegségeink milyen szoros kapcsolatban állnak a lelkiállapotunkkal, a gondolatainkkal. A holisztikus szemléletben dolgozó és gondolkozó szakemberek mind egyetértenek abban, hogy bizony nem függetleníthetőek az életünkben megjelenő betegségek a lelki dolgoktól. Noha a materialista, gyógyszeriparra építő nézőpont még próbálja tagadni ezeket a szemléletmódokat, a vizsgálódások már mindinkább ellentmondanak nekik.

A rák gyógyítása például alig lehetséges a lelki okok feltárása és feldolgozása nélkül, azzal együtt viszont nagy az esély megküzdeni a halálosnak hitt kórral. De a többi betegség esetén is igaz, legyen szó kisebb, vagy nagyobb dolgokról, hogy szoros összefüggést mutatnak a lelki tényezőkkel, csak esetleg nem ismerjük azokat, fogalmunk sincs a lehetséges eredetükről.

Jacques Martel Lelki eredetű betegségek lexikona c. könyve nem csak emiatt hiánypótló, hanem azért is, mert kiváló rávilágítással, éppen kellő részletességgel világít rá az egyes betegségek lelki okaira, teljes körű, átfogó szemléletmódot alkalmazva. Legyen szó akár apróbb betegségekről, vagy nagyobbakról, külső és belső megjelenési formájukról, ebben a könyvben mindent megtalálunk. Ráadásul az olvasók tapasztalatai szerint találóan, ugyanis mindenki lel benne éppen aktuális üzenetet, ha valamilyen betegséggel küzd.

A gyógyulást pedig új megvilágításba helyezi, ha nem csupán a felszínt, a testi tünetet próbáljuk kezelni, hanem azzal együttesen megfejtjük a lelki hátterét, és ezáltal komplex módon közelíthetjük meg a gyógyulási folyamatot és a saját, valódi teendőnket amellett, hogy elmegyünk az orvoshoz, és beszedjük a receptre felírt tablettákat.

Ez a kötet rávilágít, hogy felelősek vagyunk a saját életünkért, és többet tehetünk önmagunkért és az egészségünkért, mint eddig gondoltuk volna.

Régi húsvéti szokások

A húsvét a kereszténység egyik legjelentősebb ünnepe. Ma már inkább a tavaszvárás, és a tavasz eljövetelének jele, amelyet március vagy április hónapban (a Hold állásának megfelelően) tartanak, és sokaknál vallástalan jelentéssel bír. Azonban az ünnephez rengeteg régi (ma már vicces) hagyomány kapcsolódik, amelyek közül olvashatunk néhányat ebben a cikkben.

Agatha Christie - Az Alibi

Az angol címmel megjelent Ordeal By Innocence Agatha Christie azonos című regényének legújabb minisorozatos feldolgozása. Az alkotás magyarul Az Alibi címet kapta, és alapvető témája az ártatlanság pszichológiája, valamint az ehhez való emberi viszony. Mindezt pedig már egy sokszor látott gazdag brit családon keresztül mutatja be a sorozat, jó néhány helyen modernizálva a történetet.

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba?

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba? Plüss nyuszi/csirke/kacsa vagy csoki nyuszi/csirke/kacsa a tökéletes választás! – olvasom az egyik állatvédő egyesület facebook oldalán és megmondom őszintén teljes mértékben egyetértek a felhívásukkal!

Munkahelyi motiváció?

Minden vezető sikeres cégre és lelkes munkatársakra vágyik, akik szakmailag kiválóak és minden nap a legjobb formájukat hozzák. A valóság azonban nem ilyen egyszerű. Még a legjobbnak tűnő munkatárs esetében sem lehetünk teljesen biztosak abban, hogy ugyanolyan teljesítményt nyújt napról-napra, és mindig maximálisan eltökélt. Jó hír, hogy vezetőként nagyban befolyásolhatjuk, hogy egy dolgozó mennyire tudja és akarja kihasználni tehetségét! Lássuk, hogyan!

Mondj búcsút a megfelelési kényszernek!

A megfelelési kényszer egy olyan érzés, amikor valaki folyamatosan igyekszik megfelelni saját vagy mások elvárásainak. Ez lehet saját belső kényszer, társadalmi nyomás, munkahelyi elvárás. A megfelelési kényszer stresszt és szorongást okozhat. Ha Önök is azok közé tartoznak, akik szeretnének mindenkinek megfelelni, akkor érdemes elolvasniuk cikkünket.