Menü

Turbózd fel az ajándékbeszerzést ünnepek előtt!

Az advent közeledtével elkezdődnek a rohamok az üzletekben, a városokban, bevásárlóközpontokban. Ha Téged is stresszel, hogy alig találni parkolóhelyet, minden drágább, tömeg van a boltokban, akkor légy jól szervezett, és még az advent előtt szerezd be a karácsonyi ajándékokat!

Általánosan elmondható, hogy napról napra növekszik az üzletek forgalma, és bennünk is a stressz, ahogy közeledik a karácsony. Érdemes mentesíteni magunkat, és előre gondolkodni, ami az ajándékbeszerzést illeti. Első körben írjuk össze az ajándékötleteket. Ehhez kiválóan alkalmazható az Urban:Eve blogon található karácsonyi tervező, amelyet Farkas Lívia állított össze. Persze magunk is összeállíthatunk listát, hogy kinek mit ajándékozunk. Ha ezzel indulunk útnak, máris hatékonyabbak lehetünk.

További megoldás az ünnepek körüli stressz csökkentésére, ha már az ajándéklistánkat kézben tartva webáruházakban vásárolunk, és boltokba járkálás nélkül házhoz hozzák nekünk a leendő ajándékokat. Ma már számos olyan webboltot találunk, ahol nem csak sablonos ajándékokat, hanem gyönyörű kézműves termékeket vehetünk, vagy ahol egyszerre szerezhetünk be ötletes ajándékokat az egész családnak.

Az mindenesetre biztosan a legrosszabb megoldás, ha az utolsó időszakra hagyjuk az ajándékvásárlást. Lehet, hogy most még azt gondoljuk, rengeteg időnk van, de karácsony előtt néhány nappal a tömegben lehet, hogy megbánjuk, hogy nem gondolkodtunk hamarabb.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Koszos hatású farmer és cipő egy vagyonért?

A minap olvastam, hogy Jennifer Lopez egy piszkos, de elképesztően drága farmerban járta New York utcáit. A művésznőről tudjuk, hogy szereti kipróbálni és megmutatni az újabbnál újabb stílusirányzatokat, ám ezúttal lehet, hogy kicsit túllőtt a célon? Egy koszos farmerban járta New York utcáit, amelynek ára megdöbbentő.

A majális története, jelentése

A tavasz egyik legkedveltebb ünnepe a majális, de sokan nincsenek tisztában azzal, hogy honnan is ered ez a szokás, illetve hogy mit jelent a szó. Ebben a cikkben bemutatom az ünnepet, így megtudhatjátok, hogy mit ünneplünk ezen a napon, illetve azt, hogy mikor van, valamint, hogy hogyan forrt egybe a munka ünnepével.

Az olvasás jótékony hatásai, mentalizáció

Kutatások egész sora támasztja alá, hogy fizikailag és lelkileg is egészségesebbek leszünk az olvasástól. Köztudottan bölcsebbé válhatunk, okosabbá, empatikusabbá, de fontos megjegyezni, hogy ezek a pozitív hatások akkor figyelhetők meg, ha klasszikusan könyvet tartunk a kezünkben és úgy olvasunk, nem pedig a neten görgetünk, chatet olvasunk, közösségi oldalakat csekkolunk.

Miért fontos a csapatépítés?

A helyi rádióban valamelyik nap a csapat építő tréningek fontossága, haszna volt a téma, így már akkor megfogalmazódott bennem, hogy erről a témáról érdemes írni. Mi a csapatépítés lényege, hogy zajlik, miért van rá szükség és kiknek ajánlott, ezekről szól mai cikkünk.