Menü

Turbózd fel az ajándékbeszerzést ünnepek előtt!

Az advent közeledtével elkezdődnek a rohamok az üzletekben, a városokban, bevásárlóközpontokban. Ha Téged is stresszel, hogy alig találni parkolóhelyet, minden drágább, tömeg van a boltokban, akkor légy jól szervezett, és még az advent előtt szerezd be a karácsonyi ajándékokat!

Általánosan elmondható, hogy napról napra növekszik az üzletek forgalma, és bennünk is a stressz, ahogy közeledik a karácsony. Érdemes mentesíteni magunkat, és előre gondolkodni, ami az ajándékbeszerzést illeti. Első körben írjuk össze az ajándékötleteket. Ehhez kiválóan alkalmazható az Urban:Eve blogon található karácsonyi tervező, amelyet Farkas Lívia állított össze. Persze magunk is összeállíthatunk listát, hogy kinek mit ajándékozunk. Ha ezzel indulunk útnak, máris hatékonyabbak lehetünk.

További megoldás az ünnepek körüli stressz csökkentésére, ha már az ajándéklistánkat kézben tartva webáruházakban vásárolunk, és boltokba járkálás nélkül házhoz hozzák nekünk a leendő ajándékokat. Ma már számos olyan webboltot találunk, ahol nem csak sablonos ajándékokat, hanem gyönyörű kézműves termékeket vehetünk, vagy ahol egyszerre szerezhetünk be ötletes ajándékokat az egész családnak.

Az mindenesetre biztosan a legrosszabb megoldás, ha az utolsó időszakra hagyjuk az ajándékvásárlást. Lehet, hogy most még azt gondoljuk, rengeteg időnk van, de karácsony előtt néhány nappal a tömegben lehet, hogy megbánjuk, hogy nem gondolkodtunk hamarabb.

Rokonok távol egymástól – hogyan kezelhetjük?

Szinte minden családban van egy rokon, aki a többitől távol él. Országon belül vagy országon kívül, Budapesten vagy Angliában, mindenképpen nehéz távol lenni. Nehéz összeegyeztetni az ünnepeket, a találkozókat, a családi nyaralásokat, mert mindig bele kell kalkulálni az utazást. És még így is előfordul, hogy belefáradunk a folyamatos tervezésbe és utazásba. Hogyan könnyíthetnénk a terheinken?

A jelen ajándékainak kicsomagolása

A mai rohanó társadalmunkban sokan panaszkodnak, hogy nem tudják megélni a pillanatot tömérdek befolyásoló tényező miatt. A fókuszálatlan, szelektív figyelmünk, múlton való rágódásunk és félelmeink kihatással vannak az itt és mostra. Szeretnék tippeket adni, amelyek hasznosak lehetnek, hogy jobban fókuszáljunk a jelenünkre.

A kilépés művészete

Veled is előfordult már, hogy halogattad a nagy lépést? Hogy úgy érezted, a félelmeid megbénítanak? Hogy valamiért benne rekedtél egy helyzetben, és úgy érezted, nem tudsz belőle kilépni? Olvass tovább, hogy lásd, a történetnek nem feltétlenül kell így véget érnie.

AMik*r kicsit sz_t v@gy*nk esve...

Nem tudjuk hová tettük a lakáskulcsot, fülünkön a mobilunkkal keressük a telefont és fejünkön a szemüveggel a szemüveget, elfelejtjük hová parkoltunk. Vajon mi áll a szétszórtság hátterében?

Lehet, hogy hipochonder vagyok?

A hipochondria legfőbb ismertetőjele, ha valaki túl sokat aggódik az egészsége miatt. Egy amerikai tanulmány szerint az idegesség ezen típusa az ambuláns betegek körülbelül 5%-át érinti.