Menü

Turbózd fel az ajándékbeszerzést ünnepek előtt!

Az advent közeledtével elkezdődnek a rohamok az üzletekben, a városokban, bevásárlóközpontokban. Ha Téged is stresszel, hogy alig találni parkolóhelyet, minden drágább, tömeg van a boltokban, akkor légy jól szervezett, és még az advent előtt szerezd be a karácsonyi ajándékokat!

Általánosan elmondható, hogy napról napra növekszik az üzletek forgalma, és bennünk is a stressz, ahogy közeledik a karácsony. Érdemes mentesíteni magunkat, és előre gondolkodni, ami az ajándékbeszerzést illeti. Első körben írjuk össze az ajándékötleteket. Ehhez kiválóan alkalmazható az Urban:Eve blogon található karácsonyi tervező, amelyet Farkas Lívia állított össze. Persze magunk is összeállíthatunk listát, hogy kinek mit ajándékozunk. Ha ezzel indulunk útnak, máris hatékonyabbak lehetünk.

További megoldás az ünnepek körüli stressz csökkentésére, ha már az ajándéklistánkat kézben tartva webáruházakban vásárolunk, és boltokba járkálás nélkül házhoz hozzák nekünk a leendő ajándékokat. Ma már számos olyan webboltot találunk, ahol nem csak sablonos ajándékokat, hanem gyönyörű kézműves termékeket vehetünk, vagy ahol egyszerre szerezhetünk be ötletes ajándékokat az egész családnak.

Az mindenesetre biztosan a legrosszabb megoldás, ha az utolsó időszakra hagyjuk az ajándékvásárlást. Lehet, hogy most még azt gondoljuk, rengeteg időnk van, de karácsony előtt néhány nappal a tömegben lehet, hogy megbánjuk, hogy nem gondolkodtunk hamarabb.

Amikor már elviselhetetlen a kánikula

A kánikula sokunknak megkeseríti az életét, tudom, hogy a többség szereti a nyarat, viszont az ember nem lehet nonstop vízparton, bizony jól jönnek trükkök a mindennapi életben a forróság elviseléséhez.

Edzés a nyaralás alatt? Na ne...

A nyaralás elsősorban a pihenést jelenti, a hétköznapi mókuskerékből való kiszakadást, azonban létezik a vakációnak nagyon sok fajtája, akár aktív, akár passzív kikapcsolódást keresünk. Akik ekkor sem szeretnének ellustulni, vagy kiesni a formájukból, nekik szánjuk elsősorban ezeket a sorokat.

Egyre gyakoribb probléma a PCOS

Manapság egyre több nőt érint a PCOS, vagyis a policisztás ovárium szindróma, azonban kezelhető, ha időben észrevesszük. Ehhez ad segítséget ez a cikk.

Ellenségünk a szénhidrát?

A zsír után most új ellenséget választott a fitneszipar. Igen, megint az ételek egyik fő összetevőjét, a szénhidrátot tesszük felelőssé minden egészségügyi problémáért. Lássuk csak, hogy is van ez!

A zene hatása egészségünkre

Az, hogy a zene megmozgat, felüdít, szórakoztat, és jobb kedvre derít, nem mai találmány. Évezredek óta szeretnek az emberek zenére mulatni, de nemcsak ez az oka annak, hogy annyian szeretik. Az ember testi és lelki egészségéhez is rengeteg köze van.