Menü

Turbózd fel az ajándékbeszerzést ünnepek előtt!

Az advent közeledtével elkezdődnek a rohamok az üzletekben, a városokban, bevásárlóközpontokban. Ha Téged is stresszel, hogy alig találni parkolóhelyet, minden drágább, tömeg van a boltokban, akkor légy jól szervezett, és még az advent előtt szerezd be a karácsonyi ajándékokat!

Általánosan elmondható, hogy napról napra növekszik az üzletek forgalma, és bennünk is a stressz, ahogy közeledik a karácsony. Érdemes mentesíteni magunkat, és előre gondolkodni, ami az ajándékbeszerzést illeti. Első körben írjuk össze az ajándékötleteket. Ehhez kiválóan alkalmazható az Urban:Eve blogon található karácsonyi tervező, amelyet Farkas Lívia állított össze. Persze magunk is összeállíthatunk listát, hogy kinek mit ajándékozunk. Ha ezzel indulunk útnak, máris hatékonyabbak lehetünk.

További megoldás az ünnepek körüli stressz csökkentésére, ha már az ajándéklistánkat kézben tartva webáruházakban vásárolunk, és boltokba járkálás nélkül házhoz hozzák nekünk a leendő ajándékokat. Ma már számos olyan webboltot találunk, ahol nem csak sablonos ajándékokat, hanem gyönyörű kézműves termékeket vehetünk, vagy ahol egyszerre szerezhetünk be ötletes ajándékokat az egész családnak.

Az mindenesetre biztosan a legrosszabb megoldás, ha az utolsó időszakra hagyjuk az ajándékvásárlást. Lehet, hogy most még azt gondoljuk, rengeteg időnk van, de karácsony előtt néhány nappal a tömegben lehet, hogy megbánjuk, hogy nem gondolkodtunk hamarabb.

Nem olvasunk (eleget)

Mit olvastál utoljára és mikor? Irány a könyvtár!

Tippek egészséges életmódváltáshoz

Szeretnél változtatni az életmódodon, de azt sem tudod, hol kezdd el? Ezért inkább bele sem vágsz, csak mindig halogatod? Pedig szó sincs róla, hogy a dolog hatalmas erőfeszítést kívánna! A következő tanácsok hasznosak lehetnek számodra egy boldogságban gazdag élet kiteljesedéséhez.

Ünnepek utáni depresszió

Talán hónapokkal, hetekkel előtte lázban égünk, készülődünk rá. Amilyen csillogóak az ünnepek, sokaknál olyan szürkék az utánuk következő hétköznapok. De mi az oka ennek az érzésnek, miért érezzük magunkat rosszabbul karácsony és szilveszter után?

Újévi könnyű falatok

A hagyományos, magyaros ünnepi menük bizony nem szűkölködnek kalóriával, nem csoda, ha a január elsejét bizonyos fogadalmakkal kezdjük. Fogyókúra helyett én azonban ésszerű diétát és kímélő ételeket készítsünk!

Öt hasznos baba-mama applikáció a fittség jegyében – vajon segítenek?

A telefonok ma már szinte hozzánőttek a kezünkhöz. Ha nincs is folyamatosan a markunkban a kis eszköz, de biztosan ott van a közelünkben. Telefonunkat szomorú vagy sem, a világért se hagynánk otthon – főleg nem egy sűrű, programokkal teli napon. Ezen gondolkodtunk éppen, mikor összegyűjtöttünk öt applikációt, ami nagyban segítheti egy friss kismama, vagy egy elfoglalt nagycsaládos édesanya életét, ha épp ideje sincs elmenni bármerre otthonról, de mégis szeretne odafigyelni magára.