Menü

Fázós láb a megfázás alapja

Nem is tudunk róla, hogy a téli megbetegedések oka gyakran az, hogy a lábunk fázik, vagy vizes. Márpedig így a legkönnyebb megfázni, ezért egészségünk védelme érdekében a réteges öltözködést kezdjük a megfelelő lábbelinél!

Mire figyeljünk? Elsősorban arra, hogy zárt, és megfelelően vastag, bélelt cipőt viseljünk. Nedves, esős, havas időben mindenképpen vízálló cipőt válasszunk. Erre külön kell gondolni, ugyanis a legtöbb csizma, és divatlábbeli tájékoztatóján elolvashatjuk, hogy nem, vagy „mérsékelten vízálló” csupán. Szintén igaz a lábbelik bélésére, hogy a divat az elsődleges szempont, emiatt hiányzik a megfelelően meleg bélés a cipőből és csizmából.

A gyerekekről, kamaszokról külön gondoskodni kell e tekintetben, hiszen az ő elsődleges szempontjuk inkább az, hogy a ruházatuk trendi és fiatalos legyen. Szerencsére ma már kapható sok olyan cipő, ami nem csak meleg, hanem divatos is. Az már sajnálatosabb, hogy gyorsan nőnek, mégis télre drágább lábbelit kell vásárolni nekik, hiszen az olcsóbb üzletekben nemigen kapható például vízálló cipellő. Ettől függetlenül még mindig olcsóbb és barátságosabb jó cipőt választani, mint betegség esetén gyógyszereket vásárolni.

Természetesen nem csak a cipő, hanem a zokni vastagságán is változtassunk a hideg idő beálltával, és válasszunk puha, meleg téli zoknikat. Ha munkahelyen, tanteremben ez túl meleg lenne, akkor inkább használjunk váltócipőt, de azt mindenképp kerüljük el, hogy fázzon a lábunk, ha szeretnénk megelőzni a megfázást, felfázást!

Amennyiben mégis átfagyott a lábunk, akkor hazaérve ne csak forró fürdőt vegyünk, hanem egy hosszú, forró lábfürdővel is melengessük-kényeztessük magunkat, mert ezzel még időben megelőzhetjük a betegséget.

Nátha kezelése gyorsan

Tél van, és a változékony időjárás ellenére többnyire hideget tapasztalhatunk a napi sétáink során. Amivel semmi gond nincs, egészen addig, míg meg nem jelenik az ismerős vörös folt az arcunkon, amit az orr folyás okoz, és el nem kezd rázni a hideg a fűtött szobában is. A téli náthán mindenki szeretne minél hamarabb túlesni. Mutatunk pár örök érvényű tippet.

Memóriajavító táplálékaink nyomában

Ha csak vizsgákra készülsz, vagy csupán hosszan meg szeretnéd őrizni szellemi fittségedet, érdemes a táplálkozásodra is odafigyelned. A következőkben különböző tippeket, praktikákat olvashatsz, amelyek segítségével fejlesztheted memóriádat.

A nevetés egészségre gyakorolt hatásai

Manapság szokták mondani, hogy a nevetés fél egészség! Felemelő érzésként hat ránk és olyankor boldogság járja át szívünket. Nemcsak embereket köt össze, kapcsolatokat teremt, hanem az egészségünkre is pozitív hatást gyakorol.

A magnézium hiány árulkodó jelei

A magnéziumhiányt gyakran félrediagnosztizálják, mert nem mutatkozik meg a vérképben, mivel a szervezet magnézium tartalékainak csupán 1%-a tárolódik a vérben.

A mérleg a barátunk? (Nem)

Egy ideje már nem vagyunk jóban. Nem szeretek vele konfrontálódni. Csak elszomorít, ha meglátom. Jobb, ha nem is találkozunk. Férjem szerint nem volt rám jó hatással. Furcsán viselkedtem közelében. Sokat aggódtam és idegeskedtem miatta. Hisztis is voltam. A mérleg már nem a barátom. Na és neked?