Menü

Fázós láb a megfázás alapja

Nem is tudunk róla, hogy a téli megbetegedések oka gyakran az, hogy a lábunk fázik, vagy vizes. Márpedig így a legkönnyebb megfázni, ezért egészségünk védelme érdekében a réteges öltözködést kezdjük a megfelelő lábbelinél!

Mire figyeljünk? Elsősorban arra, hogy zárt, és megfelelően vastag, bélelt cipőt viseljünk. Nedves, esős, havas időben mindenképpen vízálló cipőt válasszunk. Erre külön kell gondolni, ugyanis a legtöbb csizma, és divatlábbeli tájékoztatóján elolvashatjuk, hogy nem, vagy „mérsékelten vízálló” csupán. Szintén igaz a lábbelik bélésére, hogy a divat az elsődleges szempont, emiatt hiányzik a megfelelően meleg bélés a cipőből és csizmából.

A gyerekekről, kamaszokról külön gondoskodni kell e tekintetben, hiszen az ő elsődleges szempontjuk inkább az, hogy a ruházatuk trendi és fiatalos legyen. Szerencsére ma már kapható sok olyan cipő, ami nem csak meleg, hanem divatos is. Az már sajnálatosabb, hogy gyorsan nőnek, mégis télre drágább lábbelit kell vásárolni nekik, hiszen az olcsóbb üzletekben nemigen kapható például vízálló cipellő. Ettől függetlenül még mindig olcsóbb és barátságosabb jó cipőt választani, mint betegség esetén gyógyszereket vásárolni.

Természetesen nem csak a cipő, hanem a zokni vastagságán is változtassunk a hideg idő beálltával, és válasszunk puha, meleg téli zoknikat. Ha munkahelyen, tanteremben ez túl meleg lenne, akkor inkább használjunk váltócipőt, de azt mindenképp kerüljük el, hogy fázzon a lábunk, ha szeretnénk megelőzni a megfázást, felfázást!

Amennyiben mégis átfagyott a lábunk, akkor hazaérve ne csak forró fürdőt vegyünk, hanem egy hosszú, forró lábfürdővel is melengessük-kényeztessük magunkat, mert ezzel még időben megelőzhetjük a betegséget.

Előrelépés a szülés utáni depresszió kezelésében

A szülés utáni depresszió inkább a fiúgyermeknek életet adó nőket érinti. Ez azonban nem feltétlenül rossz hír, hiszen a szakemberek így a kezelésre is jobban fel tudnak készülni.

Miért jó, ha nincs „vakbelünk”?

Az emberi testet tekinthetjük a természet csodájának, de olykor gondolhatjuk, hogy egy meglehetősen pongyola verzió. Tökéletlenre lett tervezve, hajlamos a hibákra, és látszólag számos felesleges része van. S amíg azt gondoljuk, miért is vannak manduláink, van egy szerv, ami nélkül talán még is jobb lehet: a féregnyúlvány (a köznyelvben az úgynevezett vakbél).

Hogyan ne legyél éhes

Nem kell éhezni. Nem kell koplalós fogyókúrákkal gyötörni magunkat. Nem kell éhesnek lenni, nem kell egyoldalúan étkezni. Aki koplal, az az egészségével játszik. Vajon mely trükkökkel kerülhető el a nassolás?

Gyors szívverés – kezdjek aggódni?

Az egészségünkkel kapcsolatban soha nem lehetünk elég óvatosak, ezért minden apró jelre figyelmeztetésképpen kell tekintenünk. Így van ez a szívünk egészsége esetében is, hiszen szerencsére ez a szervünk szorgos munkája mellett azonnal jelez, ha valami gond van. Nekünk csak meg kell tanulnunk figyelni rá.

Az alkoholmentes élet titka

Az alkoholfogyasztás kultúránként változó van, ahol bárhol lehet inni, és a mennyiség miatt is elnézőbbek, máshol meg egyszerűen tilos. Tudjuk, hogy káros a szervezetre, a testünkre és a lelkünkre is, mégis hajlamosak vagyunk mértéktelenül is fogyasztani. Aztán jön a macskajaj, a megbánás– és a következő alkalom. De vajon mi történne velünk, az egészségünkkel, ha többé nem néznénk a pohár aljára?