Menü

Gyümölcsturmix az erős immunrendszerért

Immunrendszerünk erősítése céljából kiváló gyümölcsturmixokat készíthetünk. S hogy ennek mi az előnye? A legelsőt talán mondani sem kell, hogy a gyümölcsök egészségesek, sok bennük a rost és a vitamin. Mégis ritkán jut eszünkbe, hogy megbetegedés, vagy megelőzés céljából télen is fogyaszthatunk gyümölcsturmixot.

Legyen szó akár gyerekről, akár felnőttről, könnyen lehet, hogy egy finom, gyümölcsös ital jobban esik a megbetegedések idején, mint a szokásos teák. Bár a gyógynövényes teák hatását ne vitassuk el, mert kétségtelenül fantasztikusak, de nem árt, ha változatosabbá tesszük a folyadékbevitelt valami mással. A gyümölcsturmix abban is segíthet, hogy könnyebb vele lenyelni a gyógyszereket, vitaminokat a gyerekek számára, mint a vizes italokkal.

S hogy miből készíthetünk télen gyümölcsturmixot? Ez nagyon egyszerű: alma, körte, narancs, banán, mandarin és bármi más kerülhet a turmixunkba. Ha épp betegség közben, és nem megelőzésként alkalmazzuk, akkor tejet és cukrot semmiképp se használjunk hozzá! Bár a tejes turmixok is nagyon finomak, betegség esetén csak táptalajt adnak a bacilusoknak. A cukros ételeket és italokat is érdemes kerülni ilyenkor. A gyümölcsturmix általában önmagában is elég édes, de akik édesszájúak, azok adjanak hozzá egy kis akácmézet még a turmixolás előtt.

A rosttartalma miatt a gyümölcsturmix segíti az emésztést, így ez egy plusz pozitív hatás, amikor tisztulásra és gyors működésre van szüksége a szervezetünknek.

Az elkészített turmix egy ideig hűtőben tárolható, de tény, hogy frissen finomabb. Ha mégis hűtőben tartjuk, akkor mindenképpen fedjük le, és ivás előtt keverjük át egy kicsit, hogy az ízek és összetevők újrakeveredjenek egymással.

Tízórais doboz: van élet a szendvicsen túl!

Sokszor okoz fejtörést, hogy mit csomagoljunk iskolás gyermekünk tízórais dobozába. Nézzünk körül, mi mindent tehetünk egy picike uzsonnás dobozba, ami egészséges, finom és garantáltan megeszi a gyerekünk!

Tudnivalók a telített és a telítetlen zsírokról

Az ember által felhasznált zsírok alkotóelemei a hosszú szénláncú zsírsavak és a glicerin. A köztük lévő különbségek alapja a szénlánc alakja és hossza, valamint a szénatomokhoz köthető hidrogénatomok száma. Az egészségtudatos táplálkozásnál fontos tudni mennyit vigyünk be ezekből a szervezetünkbe.

A bemelegítés elengedhetetlen fontossága

Miért kell bemelegíteni edzés előtt? Hogyan kell ezt végezni? Mit veszítesz, ha kihagyod? Remélem ez a cikk segítséget fog nyújtani abban, hogy ne ész nélkül kezdj neki az edzésnek.

Az edzés utáni étkezés szabályai

Sokakban felmerül a kérdés edzés után, hogy vajon mit, mikor és mennyit szabad enni? Mindenképpen próbálj ki több lehetőséget, idővel úgyis meglátod melyik az, ami számodra a legjobb, leghasznosabb. Íme, néhány ehhez kapcsolódó praktika, melyeket érdemes a jövőben elsajátítanod a fejlődésed érdekében.

Mesterséges édesítőszer: se nem jó, se nem rossz

A cukorhelyettesítők semmilyen egészségügyi előnnyel nem rendelkeznek, viszont kárt sem okoznak – derült ki egy nemrég megjelent tudományos összefoglalóból.