Menü

Gyümölcsturmix az erős immunrendszerért

Immunrendszerünk erősítése céljából kiváló gyümölcsturmixokat készíthetünk. S hogy ennek mi az előnye? A legelsőt talán mondani sem kell, hogy a gyümölcsök egészségesek, sok bennük a rost és a vitamin. Mégis ritkán jut eszünkbe, hogy megbetegedés, vagy megelőzés céljából télen is fogyaszthatunk gyümölcsturmixot.

Legyen szó akár gyerekről, akár felnőttről, könnyen lehet, hogy egy finom, gyümölcsös ital jobban esik a megbetegedések idején, mint a szokásos teák. Bár a gyógynövényes teák hatását ne vitassuk el, mert kétségtelenül fantasztikusak, de nem árt, ha változatosabbá tesszük a folyadékbevitelt valami mással. A gyümölcsturmix abban is segíthet, hogy könnyebb vele lenyelni a gyógyszereket, vitaminokat a gyerekek számára, mint a vizes italokkal.

S hogy miből készíthetünk télen gyümölcsturmixot? Ez nagyon egyszerű: alma, körte, narancs, banán, mandarin és bármi más kerülhet a turmixunkba. Ha épp betegség közben, és nem megelőzésként alkalmazzuk, akkor tejet és cukrot semmiképp se használjunk hozzá! Bár a tejes turmixok is nagyon finomak, betegség esetén csak táptalajt adnak a bacilusoknak. A cukros ételeket és italokat is érdemes kerülni ilyenkor. A gyümölcsturmix általában önmagában is elég édes, de akik édesszájúak, azok adjanak hozzá egy kis akácmézet még a turmixolás előtt.

A rosttartalma miatt a gyümölcsturmix segíti az emésztést, így ez egy plusz pozitív hatás, amikor tisztulásra és gyors működésre van szüksége a szervezetünknek.

Az elkészített turmix egy ideig hűtőben tárolható, de tény, hogy frissen finomabb. Ha mégis hűtőben tartjuk, akkor mindenképpen fedjük le, és ivás előtt keverjük át egy kicsit, hogy az ízek és összetevők újrakeveredjenek egymással.

Az 5 leghatásosabb méregtelenítő étel

A helytelen táplálkozás miatt a testünkben sok salakanyag, a kötőszövetekben pedig sok felesleges víz halmozódhat fel. Ám akadnak ételek, amelyekkel könnyedén elkerülheted ezeket a problémákat!

Mi az a CGM hajápolás?

A CGM rövidítése a Curly Girl módszernek, mely egy speciális, göndör hajra való hajápolási módszert jelent. A CGM jelölés azt jelenti, hogy göndörbarát termékről van szó, mely megfelel ezeknek a kritériumoknak.

A kígyóuborka meglepő hatásai

A kígyóuborka amellett, hogy sokoldalúan felhasználható a konyhában, a szervezetre is számos jótékony hatással bír, ami messze túlmutat a szem alatti karikák eltüntetésében.

A feldolgozott élelmiszerek káros hatásai

Az egészséges életmóddal foglalkozó szakemberek szerint a cukor, a finomított szénhidrátok után a feldolgozott élelmiszerek fogyasztása miatt van komoly ok az aggodalomra. Egyre több dietetikus, életmódtanácsadó javasolja a feldolgozott élelmiszerek fogyasztásának visszaszorítását. Vajon tisztában vagyunk azzal, melyek ezek az ételek, italok?

Mézbogyó - ültesd, csodáld, termeszd, használd fel

Szeretjük a környezetünkben a bokrokat, amik szép zöldek, de ha még termést is hoznak, ami még ehető is, egészséges is és finom is, akkor az csak egy aduász lehet. Ismerd meg a mézbogyót!