Menü

Az advent az év legveszélyesebb időszaka…?

Cukros csokitélapó a Mikuláscsomagban, cukrozott csokoládé az adventi naptárban, cukorral és finomliszttel készült mézeskalácsok… és még sorolhatnánk a rengeteg finomságot, amit ilyenkor megesznek a gyerekek – és persze a felnőttek. Nem is beszélve a nagy családi ebédekről és vacsorákról, ahol mértéktelen mennyiségben állnak rendelkezésre a sütemények, na meg persze az azt megelőző, szintén nem egészséges fogások.

A gyerekeknek mindenki kedveskedni akar, és örömet szeretne szerezni, hozzájuk pedig könnyen vezet az út egy kis tejcsokoládéval, cukorkával – vélik ösztönösen a felnőttek. Persze a sok egészségtelen édesség nem csak a fogaikra van rossz hatással.

Az édesség, a szénhidrát ugyanis függőséget okozhat, és ugyanúgy rá lehet szokni, mint mondjuk a cigarettára. Arról nem is beszélve, hogy a reklámokkal ellentétben nemhogy fokozza, hanem csökkenti a figyelmet és a teljesítőképességet. A magas szénhidrát-tartalmú édességek ugyanis hirtelen megemelik a vércukor-szintet – ez valóban okoz pillanatnyi elevenséget, majd ha ez hirtelen leesik (márpedig így történik, ha az adott ételben kevés a rost, ellenben rengeteg a szénhidrát), akkor a gyerek (és a felnőtt) álmossá válik, figyelme jelentősen lankad. Sajnos az édesség inkább hiperaktivitást tud okozni ahelyett, hogy tartalmas energiát adna.

Sajnos nem könnyű a kínálatból egészséges dolgokat választani a gyerekeknek, de azért kis utánajárással nem is lehetetlen. Manapság már lehet kapni cukormentes csokoládékat, szaloncukrot, és mindenféle más finomságot. Valamint kiváló egészséges alapanyagokat, pl. édesítőszereket, rostdús sütőliszteket a karácsonyi finomságok elkészítéséhez.

Figyeljünk oda, nem csak a gyerekekre, hanem a felnőttekre is. Sokan ugyanis akár több kilót is híznak az ünnepek alatt! „Majd utána leadom” – mondják, és persze az újévi fogadalmak között szerepel az egészséges étkezés és az edzés, de csupán rövid ideig tart a lelkesedés.

A legjobb, ha nem eleve úgy indulunk az ünnepeknek, hogy januárban az odafigyelés hiánya miatt több kilót kell leadni, a gyerek pedig édességfüggővé válik, hanem tudatosan étkezünk az ünnepek ideje alatt is.

Sör a női és férfi szépségért és fiatalságért

Hogyan fiatalít, szépít? Jótékony az alvásra és az intelligenciára. Hogyan használjuk a sört külsőleg? Kutatási eredmények a sör hatásáról.

Koszos hatású farmer és cipő egy vagyonért?

A minap olvastam, hogy Jennifer Lopez egy piszkos, de elképesztően drága farmerban járta New York utcáit. A művésznőről tudjuk, hogy szereti kipróbálni és megmutatni az újabbnál újabb stílusirányzatokat, ám ezúttal lehet, hogy kicsit túllőtt a célon? Egy koszos farmerban járta New York utcáit, amelynek ára megdöbbentő.

Az 5 leghatásosabb méregtelenítő étel

A helytelen táplálkozás miatt a testünkben sok salakanyag, a kötőszövetekben pedig sok felesleges víz halmozódhat fel. Ám akadnak ételek, amelyekkel könnyedén elkerülheted ezeket a problémákat!

A kígyóuborka meglepő hatásai

A kígyóuborka amellett, hogy sokoldalúan felhasználható a konyhában, a szervezetre is számos jótékony hatással bír, ami messze túlmutat a szem alatti karikák eltüntetésében.

A feldolgozott élelmiszerek káros hatásai

Az egészséges életmóddal foglalkozó szakemberek szerint a cukor, a finomított szénhidrátok után a feldolgozott élelmiszerek fogyasztása miatt van komoly ok az aggodalomra. Egyre több dietetikus, életmódtanácsadó javasolja a feldolgozott élelmiszerek fogyasztásának visszaszorítását. Vajon tisztában vagyunk azzal, melyek ezek az ételek, italok?