Menü

Pihentető verejtékezés

A szaunázás régóta trendi és népszerű elfoglaltság, ennek ellenére sokszor nem megfelelően használjuk.

A szaunázás jótékony hatásai közismertek, mégis sokaknak van ellenérzése is, például olyan kellemetlenségek miatt, mint a nehézkes levegővétel a finn szaunában. Ráadásul sokan nem is használják megfelelően a szaunát, ami gátolja, hogy a gyógyító és egészségmegőrző hatása érvényesüljön.

A nehéz levegővételt egyébként azért tapasztalhatjuk, mert általában nem megfelelő méretűek a szaunák. Az is probléma, hogy emberek többsége fürdőruhában szaunázik. Ez azért nem jó, mert magas hőfokon minden párolog, a fürdőruhák műszálas anyaga, illetve a klóros víz is, amit nem túl egészséges belélegezni.

Ezért optimális, ha meztelenül szaunázunk, de ha ettől idegenkedünk, akkor se fürdőruhában, hanem lepedő használatával élvezzük a szauna mikrovilágát.

Nem érdemes átgondolatlanul, felkészületlenül gyorsan szaunázni, rövid idő alatt sem a méregtelenítésben, sem a relaxációban nem jutunk el magas fokra. Szaunamesterek segítségével több etapból álló, összetett szaunaélményben lehet részünk, mely gyógyhatása mellett még szórakoztató is. A szaunamester szabályozza a hőfokot, megfelelő illóolajokkal elvégzi a felöntéseket és közben egy törölköző segítségével még a forró levegő ideális áramoltatásáról is gondoskodik. Ezt a szintet már joggal nevezik szauna-shpwnak, melynek keretében maximalizálhatjuk a szaunázás pozitív hatásait.

Nem feltétlenül kell szaunamester ahhoz, hogy élvezhessük a szaunázás előnyeit. De ennek érdekében érdemes megfogadnunk a szaunahasználat szabályait, és mindenképpen szánjunk rá elég időt.

Longevity, holisztikus szemlélet, egészségtudatosság

A tudatos fogyasztók, életmódváltók egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az egészségtudatos életmódra a hosszú teljes élet, azaz a longevity elérése érdekében, melynek jelenleg az egyik fő kihívása az egészséges étrend kialakítása.

Mikor nem mosunk helyesen fogat?

Egy szép fogsor nagyon vonzó tulajdonság, ám egészségünk szempontjából sem mindegy, hogy milyen állapotban vannak a fogaink. Ha egészségesek a fogaink, számos problémától megóvhatjuk magunkat. Ehhez viszont elengedhetetlen, hogy lehetőleg törekedjünk a helyes fogtisztításra, fogápolásra.

A stressz kevésbé ismert tünetei

Ki ne ismerné azokat a feszült helyzeteket, amikor mindenféle bajunk van?! Gyomorgörcs, hasmenés, fejfájás, az ember megőrjíti a stresszes élet. Ám vannak tünetek, amikről sokszor nem is gondolnánk, hogy a stressz okozza.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Tatabánya látnivalói, nevezetességei

Amennyiben egyszerre vágyunk aktív, és nyugis pihenésre, de nem tudunk dűlőre jutni, hogy hová is utazzunk az országon belül, akkor tökéletes választás Tatabánya. Itt mindenki megtalálja a számításait, hiszen egymást váltják a jobbnál jobb látnivalók, rengeteg étterem, múzeum várja az idelátogatókat. A város mellett emelkedő Kő-hegyre felsétálva megcsodálhatjuk a Turulmadarat. Emellett pedig van egy-két kihívást jelentő túraútvonal is, ha valaki inkább ezeket keresi.