Menü

Fiatalítsuk oxigénnel a bőrünket!

Sokféle módszerrel ápolhatjuk bőrünket, s ezek között vannak egészen különleges fajták is. Az alábbi terápia is ilyen.

Az ionizált oxigén terápia csak első hallásra tűnik bonyolult eljárásnak. Valójában egy olyan sejtmegújító módszerről van szó, mely nemcsak hatásos hanem még élvezetes is a páciensek számára. A terápia során használt készülék megszűri a levegőt, a többszörösen negatívan ionizált oxigén olyan a bőrünknek, mint egy vitaminbomba. A kezelés egyszerű és kellemes, a kliensek közben relaxálhatnak is. Az eljárás lényege, hogy a negatívan ionizált oxigén könnyen felszívódik és eljut a bőr mélyebb rétegeibe is. Fokozza a vérkeringést ezáltal lassítja az öregedési folyamatokat, javítja a kollagén szintézist.

Érdemes kipróbálni ezt a terápiát azoknak, akik narancsbőr ellen küzdenek, vagy egyszerűen feszesebb arcbőrre vágynak. Ez a kozmetikai eljárás nem allergizál, és nincs szó drasztikus beavatkozásról sem, támogatja a sejt regenerációt és erősíti az immunrendszert is.

Bőrünk védelme nemcsak esztétikai szempontból fontos. Köztudott, hogy a bőr szervezetünk első védelmi vonala, ápolásáról egész évben érdemes gondoskodni. A fentiekben ajánlott terápia nemcsak szépészeti szempontból lehet hatásos, hanem valóban elősegítheti bőrünk és szervezetünk egészségének megőrzését.

(képünk illusztráció)

Mit tegyünk éjszakai köhögés ellen?

Az éjszakai köhögés több okból is kialakulhat, lehet szezonális megfázás, arcüreg- vagy mandulagyulladás, esetleg a fűtési szezonra jellemző száraz levegő vagy akár asztma, allergia miatt. Ha a tünetek tartósan fennállnak, orvosi segítséghez kell fordulni.

Az elliptikus tréner több fantasztikus hatása

Sokak számára a mindennapi futás fájdalmakhoz, sérülésekhez vezethet. Ennek megakadályozása érdekében az aktív helyreállítási edzéseket érdemes beépíteni a futóprogramba, ez ugyanis ad egy kis szünetet, kicsit változtat a rutinon, ez pedig segít fenntartani a motivációt.

A szem védelmét szolgáló vitaminok

A mindennapok során számos tényező veszélyeztetheti szemeink egészségét, így a száraz, meleg levegő, a dohányfüst, a huzat és a képernyő előtti munkavégzés, sőt a stressz is. Az ártalmas külső hatásokkal szemben sokat tehetünk, ha odafigyelünk a kiegyensúlyozott táplálkozásra. Melyek azok a vitaminok, nyomelemek, amelyek szemünk egészsége szempontjából nélkülözhetetlenek?

Jelek, melyek vitaminhiányra utalnak

A vitaminhiánynak számtalan jele lehet: hajunk, körmünk, bőrünk mind árulkodhatnak hiánybetegségről. Szerencsére azonban van megoldás. Összeszedtük a leggyakoribb hiányállapotokat, valamint, hogy mit érdemes fogyasztani ilyen esetben.

Tünetek, amik a túl magas vasszintre hívja fel a figyelmet

A szervezetben a ferritin tárolja a vasat, így az alacsony szintje vashiányra, a magas pedig a vasraktárak fokozott telítettségére utalhat.