Menü

Cukor? Csak óvatosan

RÖVID HÍREK

Azt mindenki tudja, hogy a cukorfogyasztást nem szabad túlzásba vinni. Igen ám, de nemcsak a fogainkra és a testsúlyunkra lehet káros a túladagolás.

Új kutatások szerint az agyunkra is. Elsősorban a fejlődő szervezetben okozhat komolyabb kárt a túl nagy cukorbevitel, azaz gyermekeinknek nem csak a foga van veszélyben. A cukorfogyasztást persze nem könnyű szabályozni, hiszen sokan azzal sincsenek tisztában, mennyi cukrot tartalmaz az az adott étel, ami gyakran vásárolnak, esznek, isznak.

Ugyanakkor kis odafigyeléssel számos potenciális egészségügyi problémától (s ezek szerint ebben a körben nagy valószínűséggel a mentális gondok, fejlődési rendellenességet is benne vannak) menthetjük meg gyerekeinket, s magunkat.

Néhány kacat, amitől érdemes lenne megszabadulnod

Lassan olyan a lakásod, mint a beteges gyűjtögetőké? A sok kacattól már nem tudsz hova pakolni, talán már közlekedni sem a lakásban? Itt az ideje a tavaszi szelektálásnak!

Mit csináljunk a húsvéti maradékkal?

A húsvét a tavaszi pihenés, és a nagy főzések időszaka. De mit tegyünk, ha elméretezzük az ünnepi adagokat, és ott állunk kedden a rengeteg maradékkal, de már rá sem bírunk nézni? Íme, néhány ötlet, hogy új ételeket készíthessünk belőlük.

Nyúlhús az asztalon

A húsvéti menü a legtöbb családban közel olyan gondosan megtervezésre kerül, mint a karácsonyi. Attól függően, hogy a családunknak vagy vendégeknek is főzünk, extra különlegességektől, a „sonka, tojás” variációkig többféle fogás lehetséges. Sok helyen kerül ilyenkor nyúl, vagy bárány, birka is az asztalra. Lássuk ezt a variációt!

Süssünk répatortát! Nem csak a nyuszi kedvenc desszertje.

Ha nem ettél még répatortát, azt hiheted, hogy ez, valami zöldségízű reform izé. Óriási tévedés! Az én reform-sütemények ellen beoltott unokatestvérem is imádja. Puha, szaftos, és inkább a magőrlemény uralja az ízét, mint a répa! Minden diétába beilleszthető módon elkészíthető, roppant egészséges és nagyon finom édesség. Húsvétra is tökéletes!

Együnk színeket! - Szivárvány, a tányérunkon!

Gyönyörű évszaknál járunk, elkezdődött a tavasz, igaz szeszélyes mivolta megmutatkozik, de mégis az egyik év legizgalmasabb hónapjait jelenti. Gondolj csak a kedvenc színeidre, s most nemcsak a ruháidról beszélek, hanem szivárványszínű virágokról, színes ételekről. Együnk tavasszal színeket!