Menü

Cukor? Csak óvatosan

RÖVID HÍREK

Azt mindenki tudja, hogy a cukorfogyasztást nem szabad túlzásba vinni. Igen ám, de nemcsak a fogainkra és a testsúlyunkra lehet káros a túladagolás.

Új kutatások szerint az agyunkra is. Elsősorban a fejlődő szervezetben okozhat komolyabb kárt a túl nagy cukorbevitel, azaz gyermekeinknek nem csak a foga van veszélyben. A cukorfogyasztást persze nem könnyű szabályozni, hiszen sokan azzal sincsenek tisztában, mennyi cukrot tartalmaz az az adott étel, ami gyakran vásárolnak, esznek, isznak.

Ugyanakkor kis odafigyeléssel számos potenciális egészségügyi problémától (s ezek szerint ebben a körben nagy valószínűséggel a mentális gondok, fejlődési rendellenességet is benne vannak) menthetjük meg gyerekeinket, s magunkat.

Kézzel készített ajándékok, minőségi idő, közös élmények

Bármilyen ajándékkal is kedveskedünk szeretteinknek, a minőségi együtt töltött idő a legfontosabb, hiszen a karácsony a család és a szeretet ünnepe, ilyenkor kell az együtt töltött napokat, órákat olyan tartalommal megtölteni, amiből egész évben töltekezhetünk.

Karácsonyi szokásaink

Ahány ház, annyi szokás, tartja a mondás, ami azért jó, mert ettől vagyunk különbözőek. Igaz ez az ünnepeinkre is, de vannak dolgok, amik egy adott ország ünnepi szimbólumai, sokszor pedig nem is tudjuk, hogy mi áll mögöttük

A karácsony pszichológiája

A karácsony pszichológiája bizonyos tekintetben rendkívül bonyolult. Ilyenkor lehetőséget kapunk a kikapcsolódásra, a szeretteinkkel való nyugodt találkozásra, a magunkkal való törődésre, mégis, sokunkat magával ránt a karácsonyi készülődéssel járó stressz, nyomás és a társadalmi elvárások.

Hogyan csökkenthetjük a vastagbél daganat kialakulásának esélyét?

A napokban tele volt a sajtó a hírrel, hogy elhunyt Kirstie Alley, a 90-es évek nagysikerű Nicsak, ki beszél filmek főszereplője. Halálát vastagbél daganat okozta, amelyet csak röviddel azelőtt fedeztek fel. S habár az ember néha hiába tesz meg mindent az egészsége érdekében, nem jár sikerrel, most bemutatjuk, milyen eszközök állnak rendelkezésünkre, hogy a kialakulás valószínűségét minimálisra csökkentsük.

Jótékonysági Mikulásfutás, jótékonysági futóversenyek

Az utóbbi években a jótékonysági futóversenyek egyedülálló platformja indult el, ahogy divatosak lettek a virtuális futások is, ahogy a szezon közeledtével a Mikulásfutások is. Miben más egy jótékonysági futás? Mit jelent a virtuális futás?