Menü

Miért együnk datolyát?

Nemcsak azért érdemes előnyben részesíteni ezt a gyümölcsöt, mert finom, hanem azért is, mert jelentős energiatartalommal bír, és sokféle vitamint tartalmaz.

Hazánkban a datolyát főként szárított formában fogyasztják, nagyon kellemes csemege, amely magas rosttartalma miatt jó hatással van bélrendszerünk működésére. Vegetáriánusoknak és kevés húst fogyasztóknak kifejezetten ajánlott a datolya fogyasztása, mivel szárított és friss gyümölcs formájában is nagyon jó vas illetve magnézium forrás szervezetünk számára. Továbbá a következő értékes vitaminokat is tartalmazza: A1, B1, B2, B3.

Amikor datolyát vásárolunk, érdemes odafigyelnünk arra, hogy ne legyen glükózsziruppal bevonva a gyümölcs, egyébként e nélkül is rendkívül ízletes és édes nassolnivalóról van szó. S mint ilyen, fogyni vágyóknak nem ajánlott gyakori fogyasztása. Viszont ugyanezen tulajdonsága miatt a sportolóknak kifejezetten érdemes előnyben részesíteniük a datolyát. Ugyanis a magas cukortartalma miatt gyors energiaforrása lehet szervezetünknek, amelyre például erőteljes fizikai igénybevételkor van szükségünk.

Tehát alapvetően egy egészséges nassolnivalóról van szó, amely tartalmaz értékes tápanyagokat szervezetünk számára, ugyanakkor magas glikémiás indexe miatt gyakori fogyasztása hozzájárulhat a zsírok raktározódásához, súlygyarapodáshoz.

Hagyd abba a kényszerevést!

A kényszer okozta étkezést egyfajta pótcselekvésnek nevezhetjük, hiszen ez a tevékenység mindig kompenzálni próbál valamit, általában lelki problémát. A kényszerevés gátat szab a diétának, fogyókúrának, nem is kérdés: mielőbb le kell szokni róla. De hogyan?

A sütit vagy a brokkolit? Ez itt a kérdés

Minden diétázóval előfordul, hogy olykor elcsábul, nem tartja 100% az étrendjét, melléeszik. Emberek vagyunk, nem gépek és néha bizony hibázunk. Ahelyett, hogy sokkot kapva számolgatnánk mennyi kalóriával vétkeztünk, inkább gondoljuk végig, hogyan tervezhetjük újra a heti menüt.

Energiaital a gyerekek kezébe nem való?

A tinik nagy része gyakran iszik energiaitalt, és sajnos a termékek marketingkampánya is egyre jobban a fogyasztásukra buzdít. Azzal pedig, hogy milyen következményei lehetnek ennek hosszú távon csak kevesen foglalkoznak.

Szíverősítő ételeket a mindennapokba!

A szív- és érrendszeri megbetegedések már-már népbetegségnek számítanak Magyarországon, bármelyik társadalmi rétegről is legyen szó. Pedig az étkezés odafigyelésével, és néhány finomsággal könnyen csökkenthetjük a kockázatát.

Badacsonyi bortriatlon

Ha valaki eddig is fontolgatta, hogy részt vesz a bortriatlonon, de még nem tette, az sajnos idén már lemaradt róla. De reméljük, hogy egy élménybeszámoló meghozza a bátorságát, és jövőre az elsők közt csap le a lehetőségre, hogy részt vegyen.