Menü

A szemölcs gyógynövényes kezelése

A szemölcs sok kellemetlenséget okozhat. Beleakadhatunk, és mindenféle testrészünkön zavaró lehet. Esztétikailag sem a legszebb látvány a „bibircsók”. Ezek miatt sokan bosszankodnak, ha bárhol is megjelenik rajtuk egy, vagy több szemölcs. Pedig nem kell tőle megijedni, hiszen drága gyógyszertári készítmények és különösebb macera nélkül megszabadulhatunk tőle.

Ebben lehet a segítségünkre a természet kincsestára, hiszen a legegyszerűbb gyógynövénnyel eltávolítani a szemölcsöket. S mi lehetne erre alkalmasabb időszak, mint a tavasz? Hiszen ez a gyógynövények főszezonja, használjuk ki, amennyire csak lehet! Szemölcs kezelésére a vérehulló fecskefű a legalkalmasabb.

A kezelés módja pedig nagyon egyszerű: a friss növény nedvét kell a szemölcsre tennünk minden nap. Ha a szárát megtörjük, ez könnyedén sikerülni fog. A szép levelű, sárga virágzatú növény igen könnyen felismerhető. A tejnedve narancsos színű – a neve is ebből származik. Ezzel kell tehát a nemkívánatos szemölcsöket kezelnünk.

Figyelem: kellő elővigyázatossággal és óvatossággal használjuk, csak külsőleg, hiszen a növény egyébként mérgező hatású!

Amennyiben rutinosabban szeretné használni a gyógynövényeket, és szeretne többet megtudni a természetes gyógyhatásukról, előnyeikről, akkor vegyen részt a 3 alkalmas, hétvégi napokon rendezett szegedi gyógynövény-ismereti tanfolyamon! A kedvező áru, 6500 Ft-ba kerülő képzés elméleti ismereteket, terepgyakorlatot, valamint hétköznapi felhasználást is megtanít a résztvevők számára. A részletekről itt olvashat: https://www.facebook.com/events/154015704984071/

Az 5 leghatásosabb méregtelenítő étel

A helytelen táplálkozás miatt a testünkben sok salakanyag, a kötőszövetekben pedig sok felesleges víz halmozódhat fel. Ám akadnak ételek, amelyekkel könnyedén elkerülheted ezeket a problémákat!

Mi az a CGM hajápolás?

A CGM rövidítése a Curly Girl módszernek, mely egy speciális, göndör hajra való hajápolási módszert jelent. A CGM jelölés azt jelenti, hogy göndörbarát termékről van szó, mely megfelel ezeknek a kritériumoknak.

A feldolgozott élelmiszerek káros hatásai

Az egészséges életmóddal foglalkozó szakemberek szerint a cukor, a finomított szénhidrátok után a feldolgozott élelmiszerek fogyasztása miatt van komoly ok az aggodalomra. Egyre több dietetikus, életmódtanácsadó javasolja a feldolgozott élelmiszerek fogyasztásának visszaszorítását. Vajon tisztában vagyunk azzal, melyek ezek az ételek, italok?

Hogyan kell segítséget kérni a 112-es segélyhívón?

Bármikor kerülhet valaki olyan helyzetbe, hogy segélyhívást kelljen indítania, segítséget kelljen kérnie, vagy nyújtania, ehhez pedig fontos tudni, hogy milyen telefonszámot tárcsázzon és milyen módon kell a segélyhívást lebonyolítani. A 112-es számot és annak tárcsázását pedig már egészen kicsi gyermekeinknek is meg kell tanítanunk.

Mindent a diszprexiáról

A programozott mozgásokban, melyek a csecsemő idegrendszeri érésétől függnek (pl.: kúszás, mászás), általában még nincsenek feltűnő eltérések. Később a kisdedkorban fejlődik a szenzoros érzékelés és integráció (szenzomotorika: az észlelés és a cselekvés egysége). A fejlődési diszpraxia a szenzoros integráció zavarainak egyfajta megnyilvánulása.