Menü

A szemölcs gyógynövényes kezelése

A szemölcs sok kellemetlenséget okozhat. Beleakadhatunk, és mindenféle testrészünkön zavaró lehet. Esztétikailag sem a legszebb látvány a „bibircsók”. Ezek miatt sokan bosszankodnak, ha bárhol is megjelenik rajtuk egy, vagy több szemölcs. Pedig nem kell tőle megijedni, hiszen drága gyógyszertári készítmények és különösebb macera nélkül megszabadulhatunk tőle.

Ebben lehet a segítségünkre a természet kincsestára, hiszen a legegyszerűbb gyógynövénnyel eltávolítani a szemölcsöket. S mi lehetne erre alkalmasabb időszak, mint a tavasz? Hiszen ez a gyógynövények főszezonja, használjuk ki, amennyire csak lehet! Szemölcs kezelésére a vérehulló fecskefű a legalkalmasabb.

A kezelés módja pedig nagyon egyszerű: a friss növény nedvét kell a szemölcsre tennünk minden nap. Ha a szárát megtörjük, ez könnyedén sikerülni fog. A szép levelű, sárga virágzatú növény igen könnyen felismerhető. A tejnedve narancsos színű – a neve is ebből származik. Ezzel kell tehát a nemkívánatos szemölcsöket kezelnünk.

Figyelem: kellő elővigyázatossággal és óvatossággal használjuk, csak külsőleg, hiszen a növény egyébként mérgező hatású!

Amennyiben rutinosabban szeretné használni a gyógynövényeket, és szeretne többet megtudni a természetes gyógyhatásukról, előnyeikről, akkor vegyen részt a 3 alkalmas, hétvégi napokon rendezett szegedi gyógynövény-ismereti tanfolyamon! A kedvező áru, 6500 Ft-ba kerülő képzés elméleti ismereteket, terepgyakorlatot, valamint hétköznapi felhasználást is megtanít a résztvevők számára. A részletekről itt olvashat: https://www.facebook.com/events/154015704984071/

Mikuláshúzás? Igen!

Közeledik a december, és vele együtt az advent, a mikulás és a karácsony is. Felső tagozatban és talán még középiskolában is ez az egymás közti ajándékozás időszaka. Ideje tehát kitalálni, mit készíts a másiknak. De ha nálatok még nem szokás az, hogy neveket húztok ki, és annak adtok ajándékot, akkor most néhány pozitívumát feltárom előttetek, hátha kedvet kaptok hozzá.

Előrelépés a szülés utáni depresszió kezelésében

A szülés utáni depresszió inkább a fiúgyermeknek életet adó nőket érinti. Ez azonban nem feltétlenül rossz hír, hiszen a szakemberek így a kezelésre is jobban fel tudnak készülni.

Miért jó, ha nincs „vakbelünk”?

Az emberi testet tekinthetjük a természet csodájának, de olykor gondolhatjuk, hogy egy meglehetősen pongyola verzió. Tökéletlenre lett tervezve, hajlamos a hibákra, és látszólag számos felesleges része van. S amíg azt gondoljuk, miért is vannak manduláink, van egy szerv, ami nélkül talán még is jobb lehet: a féregnyúlvány (a köznyelvben az úgynevezett vakbél).

Egyszer volt hol nem volt: Vallónia

Belgium mindig is egy nagyhatalmak által elfoglalt terület volt egészen a nagy belga forradalomig (1831), amikor is végre kizavarták az éppen aktuális elnyomójukat, jelesül a hollandokat az országból. Habár az északi rész jóval szebb és gazdagabb, a déli vallon területről se feledkezzünk meg, hiszen ez a 3,5 milliós terület nem akármilyen érdekességeket rejt.

Hogyan ne legyél éhes

Nem kell éhezni. Nem kell koplalós fogyókúrákkal gyötörni magunkat. Nem kell éhesnek lenni, nem kell egyoldalúan étkezni. Aki koplal, az az egészségével játszik. Vajon mely trükkökkel kerülhető el a nassolás?