Menü

A szemölcs gyógynövényes kezelése

A szemölcs sok kellemetlenséget okozhat. Beleakadhatunk, és mindenféle testrészünkön zavaró lehet. Esztétikailag sem a legszebb látvány a „bibircsók”. Ezek miatt sokan bosszankodnak, ha bárhol is megjelenik rajtuk egy, vagy több szemölcs. Pedig nem kell tőle megijedni, hiszen drága gyógyszertári készítmények és különösebb macera nélkül megszabadulhatunk tőle.

Ebben lehet a segítségünkre a természet kincsestára, hiszen a legegyszerűbb gyógynövénnyel eltávolítani a szemölcsöket. S mi lehetne erre alkalmasabb időszak, mint a tavasz? Hiszen ez a gyógynövények főszezonja, használjuk ki, amennyire csak lehet! Szemölcs kezelésére a vérehulló fecskefű a legalkalmasabb.

A kezelés módja pedig nagyon egyszerű: a friss növény nedvét kell a szemölcsre tennünk minden nap. Ha a szárát megtörjük, ez könnyedén sikerülni fog. A szép levelű, sárga virágzatú növény igen könnyen felismerhető. A tejnedve narancsos színű – a neve is ebből származik. Ezzel kell tehát a nemkívánatos szemölcsöket kezelnünk.

Figyelem: kellő elővigyázatossággal és óvatossággal használjuk, csak külsőleg, hiszen a növény egyébként mérgező hatású!

Amennyiben rutinosabban szeretné használni a gyógynövényeket, és szeretne többet megtudni a természetes gyógyhatásukról, előnyeikről, akkor vegyen részt a 3 alkalmas, hétvégi napokon rendezett szegedi gyógynövény-ismereti tanfolyamon! A kedvező áru, 6500 Ft-ba kerülő képzés elméleti ismereteket, terepgyakorlatot, valamint hétköznapi felhasználást is megtanít a résztvevők számára. A részletekről itt olvashat: https://www.facebook.com/events/154015704984071/

Véradás egészségre gyakorolt hatásai

Manapság az emberi szervezet az egyetlen forrás, ahonnan vérhez juthatnak a rászorulók, ezért nagy szükség van arra, hogy minél több egészséges ember adakozzon. Egy nemrégiben megjelent tanulmány szerint azon túl, hogy ezzel akár életeket is menthetünk, még az egészségünket is óvjuk általa.

Az iskola az életre készít fel?

Sajnos köztudottan hatalmas mennyiségű olyan tananyagot sajátítunk el az iskolában életünk során, melyre a későbbiekben egyáltalán nincs szükség, miközben az élet alapvető hétköznapi dolgairól, teendőiről keveset tanulunk. Az iskola valóban az életre készít fel?

Betegek világnapja: sok népbetegség megelőzhető lenne helyes korai táplálással

Magyarországon a diabétesz, az elhízás és a kardiovaszkuláris betegségek is egyre többeknek okoznak problémát, pedig a népbetegségek megelőzésért mi magunk tehetünk a legtöbbet. Immunrendszerünknek fontos szerepe van többek között a betegségek elkerülésében és egészségünk megőrzésében, ezért érdemes kiemelt figyelmet fordítani védekezőképességünk megerősítésére. 1993 óta február 11-én tartják a betegek világnapját, amelynek alkalmából az Első 1000 Nap elnevezésű egészségügyi tájékoztató kampány szakemberei a betegségmegelőzés és a kisgyermekkori immun erősítés fontosságára hívták fel a figyelmet.

Egyetem helyett – mi lesz veled a középiskola után?

Többféle lehetőségünk is van, hogy mit kezdjünk magunkkal a középiskola után. Az egyetem és a főiskola kézenfekvő megoldások, hiszen annyi a reklám körülötte. Ad neked még egy kis időt szabadon, hogy a fiatalságod élvezd, és tanulj, nemcsak szakmát, hanem az életet is. De nem ez az egyetlen lehetőséged.

Egyetemen – mi lesz velünk a középiskola után?

Február 15-e minden évben jellegzetes nap. Az érettségire és a felsőoktatásba való jelentkezést eddig a napig kell beadni. És ezek a napok általában kétségbeesett, bizonytalan kérdezgetésekkel telnek el: jól döntöttem? Mi lesz, ha nem vesznek fel? Nos, ha te is így vagy, fontos tudnod, hogy az élet rengeteg lehetőséget tartogat neked az egyetem, és az azon kívüli élet is.