Menü

A szemölcs gyógynövényes kezelése

A szemölcs sok kellemetlenséget okozhat. Beleakadhatunk, és mindenféle testrészünkön zavaró lehet. Esztétikailag sem a legszebb látvány a „bibircsók”. Ezek miatt sokan bosszankodnak, ha bárhol is megjelenik rajtuk egy, vagy több szemölcs. Pedig nem kell tőle megijedni, hiszen drága gyógyszertári készítmények és különösebb macera nélkül megszabadulhatunk tőle.

Ebben lehet a segítségünkre a természet kincsestára, hiszen a legegyszerűbb gyógynövénnyel eltávolítani a szemölcsöket. S mi lehetne erre alkalmasabb időszak, mint a tavasz? Hiszen ez a gyógynövények főszezonja, használjuk ki, amennyire csak lehet! Szemölcs kezelésére a vérehulló fecskefű a legalkalmasabb.

A kezelés módja pedig nagyon egyszerű: a friss növény nedvét kell a szemölcsre tennünk minden nap. Ha a szárát megtörjük, ez könnyedén sikerülni fog. A szép levelű, sárga virágzatú növény igen könnyen felismerhető. A tejnedve narancsos színű – a neve is ebből származik. Ezzel kell tehát a nemkívánatos szemölcsöket kezelnünk.

Figyelem: kellő elővigyázatossággal és óvatossággal használjuk, csak külsőleg, hiszen a növény egyébként mérgező hatású!

Amennyiben rutinosabban szeretné használni a gyógynövényeket, és szeretne többet megtudni a természetes gyógyhatásukról, előnyeikről, akkor vegyen részt a 3 alkalmas, hétvégi napokon rendezett szegedi gyógynövény-ismereti tanfolyamon! A kedvező áru, 6500 Ft-ba kerülő képzés elméleti ismereteket, terepgyakorlatot, valamint hétköznapi felhasználást is megtanít a résztvevők számára. A részletekről itt olvashat: https://www.facebook.com/events/154015704984071/

Stressz-evés

Az evés az egyik legnépszerűbb unaloműző és stresszcsökkentő tevékenység, főként a fiatalabbak körében. Ám ez egyáltalán nem olyan jó, mint gondolnánk.

Zabkása, arcradír, hajpakolás

A zab nagyon népszerű, olcsó és egészséges élelmiszerünk. Magas rost és gazdag E- illetve B-vitamintartalma mellett számos gyulladáscsökkentő anyagot is tartalmaz, a bőrnek is valóságos csodaszer, ne csak együk, külsőleg is szépüljünk tőle!

Akne, azaz pattanás

Sokakat érint az akne, azaz a pattanás problémaköre és bár serdülőkorban a leggyakoribb, nem csak ők szenvednek tőle.

Életmentő tetoválás?

Mi lenne, ha nagyobb betegségeinkről, érzékenységeinkről azonnal tájékoztathatnánk a többi embert, hogy rosszullét esetén ne nézzenek alkoholistának, és merjenek segíteni?

Közel 300 elsősegélynyújtó bizonyított Miskolcon

Hőlégballonos baleset Miskolc felett, tűzriadó miatt kialakult vészhelyzet – ilyen és ehhez hasonló élethű baleseti szituációkban kellett helytállniuk a Magyar Vöröskereszt 47. Országos Elsősegélynyújtó Versenyének döntőjén résztvevő versenyzőknek. Idén összesen 19 csapat teljesítményét díjazta a zsűri.