Menü

Az elhízás és a só

Kiderült ugyanis, hogy a sófogyasztás összefüggésben áll a nem kívánt testsúlygyarapodással. Ez persze nem annyira új dolog, az viszont igen, hogy már egészen kicsi határérték-túllépés is számít. A sóbevitelre a gyerekek esetében különösen oda kell figyelni, a későbbi elhízás kockázata mellett többek között a magas vérnyomás kialakulásának a rizikója is növekszik. A széles körben elfogadott ajánlás szerint a felnőttek napi sóadagja nem lehet több, mint 5 gramm (a valóságban az átlag ennél jóval többet fogyaszt), míg gyerekeknél természetesen ennél kevesebb az érték: egy éves kor alatt 1, három éves korig 2, hat éves korig 3, 12 éves korig pedig 4 gramm az ajánlott. A legtöbb sót kész, félkész, feldolgozott termékekkel visszük be szervezetünkbe.

Hogyan ne őrülj meg az egyetemtől?

Egyetemre járni, bármilyen szakon is tedd, teli van kihívásokkal. Megtanulsz kevés alvással is élni, otthoni sámán-módszerekkel kigyógyulni a náthából, jegyzetet keríteni bárhonnan, és úgy aludni nyitott szemmel, hogy közben a kezed is mozogjon. Mégis mi nehéz van benne? Nos, ha számodra az egyetem nem csupán móka és kacagás, nem csupán szabadság, hanem nehézség is, akkor ez a cikk neked szól.

Létezik őszi depresszió!

Beköszöntött az ősz. Itt a szeptember, elkezdődött az iskola, rövidültek a nappalok, lehullanak lassan a levelek, bizony egy nyár eltelt, az ősz már itt és mivel az idő repül, lassan beköszöntenek a fagyokkal a télies napok is. Néhányan ilyenkor hajlamosak belesüppedni egyfajta őszi depresszióba. A jelenség létezik, de hogyan tehetünk ellene?

Közel 300 elsősegélynyújtó bizonyított Miskolcon

Hőlégballonos baleset Miskolc felett, tűzriadó miatt kialakult vészhelyzet – ilyen és ehhez hasonló élethű baleseti szituációkban kellett helytállniuk a Magyar Vöröskereszt 47. Országos Elsősegélynyújtó Versenyének döntőjén résztvevő versenyzőknek. Idén összesen 19 csapat teljesítményét díjazta a zsűri.

Apák és gyerekeik sportolhatnak együtt az UNICEF Apák napján

Hazánkban idén először ünnepeli nagyszabású rendezvénnyel az UNICEF Magyarország az apák napját. Június 17-én 10 órától a Marczibányi téri Sportcentrumban apaságról szóló kerekasztal-beszélgetések és dedikálás mellett sportprogramok is várják az érdeklődő családokat..

3 ok, amiért vállfájdalom alakulhat ki

A vállfájdalom jelentkezhet hirtelen, vagy kialakulhat fokozatosan, egyre erősödve az évek során is. A kezelésében mindenképpen kulcsfontosságú, hogy feltárd, mi okozza a panaszokat, mert csakis így szüntethető meg tartósan a váll fájdalma.