Menü

Az elhízás és a só

Kiderült ugyanis, hogy a sófogyasztás összefüggésben áll a nem kívánt testsúlygyarapodással. Ez persze nem annyira új dolog, az viszont igen, hogy már egészen kicsi határérték-túllépés is számít. A sóbevitelre a gyerekek esetében különösen oda kell figyelni, a későbbi elhízás kockázata mellett többek között a magas vérnyomás kialakulásának a rizikója is növekszik. A széles körben elfogadott ajánlás szerint a felnőttek napi sóadagja nem lehet több, mint 5 gramm (a valóságban az átlag ennél jóval többet fogyaszt), míg gyerekeknél természetesen ennél kevesebb az érték: egy éves kor alatt 1, három éves korig 2, hat éves korig 3, 12 éves korig pedig 4 gramm az ajánlott. A legtöbb sót kész, félkész, feldolgozott termékekkel visszük be szervezetünkbe.

Itt a lehetőség, hogy kipróbáljátok a Viadalt!

Szeptemberben az ország két pontján, Veszprémben, illetve Budapesten is lehetőségetek nyílik kipróbálni magatokat ebben az aktív stratégiai játékban, amely egyre több rajongót szerez magának.

Mindennapi vásárlással a Magyar Vöröskereszt véradókamionjának üzemeltetéséért

A Magyar Vöröskereszt véradókamionjának üzembe helyezése óta több mint 40.000 ember nyújtotta itt segítő karját véradásra, ez azt jelenti, hogy már 18.000 liter vért gyűlt össze a kamion segítségével. Most mindennapi vásárlással támogathatjuk a kamiont.

Otthon végezhető teszt örökletes betegségek előrejelzésére

Az USA-ban lassan elérhető lesz egy otthon végezhető genetikai teszt, amellyel bizonyos betegségekre való hajlam kimutatható. De milyen betegségekre való hajlamot lesz képes kimutatni a teszt?

Idén is támogatja a koraszülötteket a NaturAqua

Idén 13 koraszülött intenzív osztály újul meg a Koraszülöttekért Országos Egyesület és a NaturAqua tavaly indult, három éves együttműködésének keretében. A lila szívvel jelölt kampányhoz Kozma Orsi és Pintér Adrienn (Ada) is csatlakozott. A tavalyi 8 millió forint értékű adomány után idén 22 millió forint értékű támogatást nyújt a NaturAqua a koraszülött-osztályoknak.

Ez volt az utolsó óraállítás?

Túl vagyunk az óraállításon, lassan mindenki belerázódik az "új időszámításba". A becslések szerint körülbelül egy hét alatt átáll szervezetünk biológiai órája. A kezdeményezések alapján lehetséges, hogy ennyi nehézséggel sem kell szembesülnünk a jövőben - elképzelhető, hogy eltörlik az óraállítást. Jó ez nekünk?