Menü

A disznóhús a cukobetegek rejtett ellensége

Az ismert, hogy a cukorbetegeknek kerülnie kell a cukrot – sajnos azt még mindig nem tudja mindenki, hogy a finomliszt is ugyanannyira káros a számukra. Sőt, a legújabb felmérések szerint a disznóhús is. Itt a probléma egész más, mint az első két étel esetében.

Megdöbbentő tényekre hívják fel a figyelmet a legújabb kutatási eredmények. A cukorbetegekkel foglalkozó újabb vizsgálatok szerint a disznóhús fogyasztása legalább olyan káros, mint a cukor, vagy a finomliszt. Na nem azért, mert ez is az egekbe emeli, majd padlóra küldi a vércukorszintet – itt egy kicsit másról van szó.

A disznóhús fogyasztása ugyanis erősen hozzájárul az erek elzáródásához, így azok kevésbé tudják felvenni a vérből a szőlőcukrot, tehát az nem tud megfelelő módon felszívódni. A tesztalanyok vizsgálata alapján megállapították, hogy a disznóhús fogyasztása hosszú távon súlyosabb problémákat okozott, mint a cukor, vagy a finomliszt, és egyéb egészségtelen, cukorbetegek számára nem ajánlott ételek.

Érdekes módon a többi állat húsa nem mutatott ilyen jelentős eltéréseket. Így hát tudhatjuk, hogy a cukorbetegek és inzulinrezisztensek számára előírt, ajánlott diéta nem csak a napi állapot fenntartása, javítása miatt fontos, hanem hosszú távú eredményeinket is befolyásolja, és bizony több összetevő is lehet, amire figyelni kell. A disznóhús, a zsíros, érelzáró, vérkeringést és emésztést lassító ételek bizonyosan ellenségnek számítanak.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Dolgok, amik a fehérjeszegény diéta hatásai

30 éves korunkig a szervezet gyorsan regenerálja önmagát, 30 év után azonban sokkal könnyebben törnek a csontok, mint gyógyulnak. Hogy erősítheted meg tested vázát? Természetesen kalciummal, amelynek a fehérje a legjobb forrása.

Sör a női és férfi szépségért és fiatalságért

Hogyan fiatalít, szépít? Jótékony az alvásra és az intelligenciára. Hogyan használjuk a sört külsőleg? Kutatási eredmények a sör hatásáról.

Az 5 leghatásosabb méregtelenítő étel

A helytelen táplálkozás miatt a testünkben sok salakanyag, a kötőszövetekben pedig sok felesleges víz halmozódhat fel. Ám akadnak ételek, amelyekkel könnyedén elkerülheted ezeket a problémákat!

A kígyóuborka meglepő hatásai

A kígyóuborka amellett, hogy sokoldalúan felhasználható a konyhában, a szervezetre is számos jótékony hatással bír, ami messze túlmutat a szem alatti karikák eltüntetésében.