Menü

Nem dőlhetünk hátra!

Miközben az orvostudomány vívmányai egyre hatékonyabban védelmezik egészségünket, gyermekeinket, egy másfajta „fejlődés” éppen ellenkező hatást vált ki. De mi lesz a következő generációkkal?

A csecsemőhalandóság és a gyermekkori (sokszor végzetes kimenetelű) betegségek visszaszorítása hosszú évtizedek kőkemény és eredményes munkája. Az elmúlt időszakban az orvostudomány számos fantasztikus eredményt ért el, de vajon mennyire becsüljük meg az egészségünk érdekében végzett és ma is zajló erőfeszítéseket?

A társadalmi „fejlődés” mai irányai éppenséggel elég nehezen egyeztethetőek össze azokkal az elvekkel, amelyek a fenti harc alapvető mozgatórugói. Mintha szándékosan cselekednénk ellenkezően, miközben a modern tudomány vívmányai építik, mi romboljuk szervezetünket. Nyilván az általánosítás, mint mindig, itt is sántít, de az tény, hogy egyre több a cukorbeteg ember (és gyerek!), egyre több a túlsúlyos felnőtt (és gyerek!), és akkor még nem is beszéltünk a dohányzás, alkoholfogyasztás és környezetszennyezés okozta súlyos problémákról.

Talán azt gondoljuk, szabad, hiszen a modern világban minden megvásárolható, minden helyrehozható, de ez csupán illúzió. Nagy tévedés elengednünk magunkat, és hátradőlnünk. A negatív irányú „fejlődés” sajnos visszaszorítja a kiizzadt pozitív hatást. Szerencsére ezt sokan tudják, és egyre nagyobb mozgalommá duzzad a táplálkozási-, testmozgási-, vagy ha úgy tetszik, összefoglalva: egészségtudatosság.

Az alulról induló trend szerepe rendkívül fontos, de a felülről, megfelelő politikai, gazdasági, propaganda, stb. háttérrel szervezett programoknál nem hatékonyabb. Mindkettőre szükség van, kiegészítik egymást.

Az az igazság, hogy csak így menthetjük meg (ön)magától a következő generációkat.

Húsvét gyomorrontás nélkül

Ünnepek, alkalmak, családi evészete előtt érdemes végig gondolni, hogy mit tegyünk azért, hogy emésztési panaszok nélkül élvezhessük a finomságokat. Húsvét emésztési panaszok nélkül!

5 kreatív szülő-gyerek program, ami a gyerekek fejlődését is segíti

Az együtt töltött minőségi idő semmivel sem pótolható a gyerekek szellemi és mentális fejlődése szempontjából, ráadásul a közös programok a szülőknek is segítenek a töltekezésben. Legyen szó például közös sütés-főzésről, meseolvasásról vagy mesehallgatásról, ezek a tevékenységek mind segítenek elmélyíteni a szülő és a gyerek közötti kötődést, támogatják a kicsik fejlődését, és nem utolsó sorban rengeteg boldog közös emléket is begyűjthetnek velük.

Márciusban óraátállítás!

A nyári időszámítás március utolsó vasárnapján kezdődik, és október utolsó vasárnapjáig tart, ennek kezdete 2024-ben március 31. vasárnap hajnalban 2:00 órakor 3:00 órára kell előre állítani az órát.

Milyen lesz egy 2024-es sikkes esküvő? – ezek a trendek idén

Az esküvőknél minden évben megválasztják az év színét, ettől függetlenül természetesen mindenki a saját ízlése szerint dekorálja a nagy napot. Nézzük, hogy idén melyik irányvonalat érdemes követni.

Egyszerűen elkészíthető húsvéti dekorációk

Alig néhány hét múlva húsvét, ami a legfontosabb keresztény ünnepünk. Ahogy karácsonykor vagy más ünnepkor, úgy húsvétkor feldíszítik sokan a lakásukat. Az ünnepi dekorációt egy kis ügyességgel mi is könnyen és egyszerűen elkészíthetjük.