Menü

Keresik az Év Fáját

  • Dátum: 2016.05.11., 14:52

RÖVID HÍREK

Május 10. és június 10. között lehet fákat, facsoportokat nevezni az Év Fája-kitüntetésre Magyarországon.

A vetélkedés szervezője, az Ökotárs Alapítvány természeti környezetünk fontosságára szeretné az akcióval felhívni a figyelmet. Mint írják (http://evfaja.okotars.hu/), nem feltétlenül a szépség, a méret, vagy a kor a döntő, fontos, hogy története legyen a növénynek, fontos szerepet töltsön be környezete életében.

Szintén meghatározó lehet, ha a fa, vagy facsoport őshonos, veszélyben van, vagy közterületen áll. Június 10-ig lehet jelölni, a döntősöket egy zsűri választja ki, a közönségszavazást pedig ősszel bonyolítják le. A végső győztes részt vesz az európai versenyen.

Infuenszer-példaképek – Hol húzzuk meg a privát szféra határát? 2.rész

Az előző részben kifejtettük, hogy lényegében kik az influenszerek, és felmerült a nagy kérdés: vajon miért van rájuk szükség, vagy épp miért nem? Miért jobb talán, ha vannak saját ötleteink, és elgondolásainkat követni, avagy miért nem probléma, ha épp példaképeket keresünk magunknak. Ezúttal az új internetes dimenzió etikai vetületét jártuk körül, hiszen érdekes kérdés, hogy mit szabad, mit illik, és mit nem egy-egy öntevékeny elgondolás kapcsán.

Okos holmik, jó vagy nem?

Okos telefon. Okos mosógép. Okos takarítógép, robot porszívó, okos óra, okos személyi mérleg mindenféle kijelzővel, okos tablet, okos mérleg, intelligens lázmérő és még sorolhatnánk. Vajon több előnye, mint hátránya van intelligens készülékeinknek?

A vonzó emberek, és ami a vonzerejük mögött áll

Mindenki ismeri azt az embertípust, akik előtt kinyílik a világ, ahol megjelennek, és mindenkit rögtön levesznek a lábukról. Elbűvölőek, kedvesek, vonzóak, és mindezt persze ki tudja, hogyan érik el. Bennünk meg csak úgy növekszik a féltékenység.

Infuenszer-példaképek – Hol húzzuk meg a privát szféra határát? 1.rész

Hétköznapjaink során mind magánéleti mind munkahelyi okokból gyakran kerülünk telefon, illetve számítógép közelébe. Ha a közösségi média felületein is jelen vagyunk, nagy kérdés lehet számunkra, hogy mit osszunk meg, és mit tartsunk meg magunknak a privát családi életünkből?

Elő a bögrékkel!

Lélekmelengető-lélekmelegítő forró italok meghűlésre, stresszre, vagy csak kényeztetésképp a fagyos téli napokon. Bögréket elő!