Menü

Keresik az Év Fáját

  • Dátum: 2016.05.11., 14:52

RÖVID HÍREK

Május 10. és június 10. között lehet fákat, facsoportokat nevezni az Év Fája-kitüntetésre Magyarországon.

A vetélkedés szervezője, az Ökotárs Alapítvány természeti környezetünk fontosságára szeretné az akcióval felhívni a figyelmet. Mint írják (http://evfaja.okotars.hu/), nem feltétlenül a szépség, a méret, vagy a kor a döntő, fontos, hogy története legyen a növénynek, fontos szerepet töltsön be környezete életében.

Szintén meghatározó lehet, ha a fa, vagy facsoport őshonos, veszélyben van, vagy közterületen áll. Június 10-ig lehet jelölni, a döntősöket egy zsűri választja ki, a közönségszavazást pedig ősszel bonyolítják le. A végső győztes részt vesz az európai versenyen.

Meglepően egészséges húsvéti falatok

A húsvét egy hosszadalmas „liturgia” része, ha jobban tetszik záró akkordja, amely Krisztus feltámadását hivatott megünnepelni. Az ünneplés módja ilyenkor az egyházi szertartásokon és a pogány eredetű locsolkodáson túl a hús újbóli magunkhoz vétele. A mértékletesség viszont elengedhetetlen a bűntudat és a hasfájás elkerülése érdekében.

Több, mint futás

Fuss, hogy segíts! Mit is jelent az, hogy jótékonysági futás?

Hogyan gyógyítanak és tanítanak minket az állatok?

Egy 2004-ben készült híres tanulmány kimutatta, hogy a szociális kapcsolataink dramatikus mértékkel estek vissza. Valójában a magány az első ok, amiért az emberek terápiára kezdenek járni. A New York Times „a magány járványának” hívja a jelenséget. A magánynak viszont számos utóhatása van, többek között az élethosszt is csökkentheti.

Többet mozgunk, egészségesebben eszünk, tudatosabban fogyasztunk alkoholt

Az egészségtudatosság lassan, de nő, és a cégek egy része is határozottan igyekszik a fogyasztói kultúra tudatos alakítására. A statisztikai adatok szerint egyre többet mozgunk, egészségesebben táplálkozunk, és egyre tudatosabban fogyasztunk alkoholt. Míg Nyugat Európától még kicsit elmaradunk jó pár életmóddal összefüggő tényezőben, addig az alkoholfogyasztás terén már hasonló trendeket láthatunk. Jó hír: a fiatalkorúak esetében még még látványosabb a pozitív elmozdulás.

Spórolás kicsi ráfordítással

Az embert a betegségeken és a kötöttségeken túl a legjobban az anyagi helyzete aggasztja. Az elsődleges szempont minden munkavállalásnál, hogy megfelel-e az anyagi stabilitásra való törekvésünk céljára. És ez sokszor nem egy egyszeri kérdés, hanem minden nap feltesszük. Ezért is fontos, hogy az általunk nehéz munkával megszerzett pénzt tudatosan adjuk ki a kezünkből. Ennek a kiadásnak a számontartására és megfékezésére pedig számos módszer van.