Menü

Keresik az Év Fáját

  • Dátum: 2016.05.11., 14:52

RÖVID HÍREK

Május 10. és június 10. között lehet fákat, facsoportokat nevezni az Év Fája-kitüntetésre Magyarországon.

A vetélkedés szervezője, az Ökotárs Alapítvány természeti környezetünk fontosságára szeretné az akcióval felhívni a figyelmet. Mint írják (http://evfaja.okotars.hu/), nem feltétlenül a szépség, a méret, vagy a kor a döntő, fontos, hogy története legyen a növénynek, fontos szerepet töltsön be környezete életében.

Szintén meghatározó lehet, ha a fa, vagy facsoport őshonos, veszélyben van, vagy közterületen áll. Június 10-ig lehet jelölni, a döntősöket egy zsűri választja ki, a közönségszavazást pedig ősszel bonyolítják le. A végső győztes részt vesz az európai versenyen.

Egyszer volt hol nem volt: Vallónia

Belgium mindig is egy nagyhatalmak által elfoglalt terület volt egészen a nagy belga forradalomig (1831), amikor is végre kizavarták az éppen aktuális elnyomójukat, jelesül a hollandokat az országból. Habár az északi rész jóval szebb és gazdagabb, a déli vallon területről se feledkezzünk meg, hiszen ez a 3,5 milliós terület nem akármilyen érdekességeket rejt.

Reklámok, és azok veszélyei – legyünk tudatosak!

A reklámok önmagukban nem veszélyesek. De ha általuk átalakítjuk a saját gondolkodásunkat, az már sokkal veszélyesebb. Nem azért, mert egyszer rossz döntést hozunk, hanem mert a cselekedeteink mechanizmusa a fejünkben megmarad, és mi sokszor fogjuk ugyanazt a hibát elkövetni. Legyünk tudatosak és kritikusak!

Jemen: kórházban fekvő gyerekek élete forog veszélyben

Ezúttal egy rendhagyó sajtóközleményt adunk le a jemeni válságról. Minden információ rendelkezésre áll annak aki segíteni szeretne.

Mindent a Z generációról

Z generáció néven szokás emlegetni az 1996 után születetteket, tagjai a modern technika világába csöppentek bele, nem ismerik az internet előtti életet. Az egyes generációk más-más kommunikációs formát részesítenek előnyben, ami létrehozza a „generációs szakadékot”, mikor a szokásosan használt nyelvi kód már nehezen összeegyeztethető az életkori különbségek miatt, illetve a kulturális szocializációs alapok is mások.

Segíthetsz rajtuk!

A szegénységben élő családokon, gyerekeken idén is segíthetünk, ha tartós élelmiszereket, tisztító- és tisztálkodási szereket, valamint jó állapotú könyveket és játékokat, édességeket vagy ruhákat ajándékozunk. Csatlakozzunk a gyűjtőakciókhoz idén is!