Menü

Véget ért a füredi ultrafutás

Idén is megrendezték az ország talán legismertebb, nemzetközi szinten is kiemelkedő népszerűségnek örvendő balatonfüredi hat napos ultrafutóversenyt.

A megmérettetésen több mint húsz ország közel 80 versenyzője állt rajthoz. Aki nem ismerné a sportágat, az ultrafutás kategóriája a maraton feletti távoknál kezdődik, de az igazán komoly viadaloknak a bennfentesek a többnapos futásokat tartják. A hatnapos verseny a legmagasabb hivatalos atlétikai futókategória. A résztvevők hat napon át annyit futnak, amennyi erejükből telik, pihenő és regenerálódásra használt idejüket önmaguk osztják be. Ez azt jelenti, hogy a legjobbak alig alszanak és naponta több maraton is magukévá tesznek. Rekordja valamivel több mint ezer kilométer, a világcsúcsot egy görög sportoló állította fel még 1988-ban.

Ezt igyekeztek megdönteni idén is a balatonfüredi futáson, de most sem sikerült. A győztes Joe Fejes közel 900 kilométerig jutott, az amerikai tavaly is nyert, így most megvédte címét. A második helyen a német Schwerk végzett, fantasztikus teljesítményét emeli, hogy elmúlt már 60 éves. A harmadik a svéd Jonsson lett, a legjobb magyar, Pula Tamás 735 teljesített kilométerrel hatodikként végzett.

Az Egyesület a Magyar Ultrafutásért (EMU) által szervezett megmérettetés rengeteg korosztályos és nemzeti rekordot hozott, tehát idén is remekül sikerült. A tervek szerint a sorozat folytatódik, a füredi kemping jövőre is helyet ad a viadalnak, amelyet szeretnének még a mostaninál is magasabb szintre emelni.

Motivációs tippek téli futáshoz

Mint sok minden másnak az életben, a futásnak is egyik legfőbb alapját képezi a motiváció. Sport nélkül nehezen létezik kiegyensúlyozott étrend is, mivel ez a kettő kéz a kézben jár. Télen még nehezebb elindulni, mert hideg van és sötét, ráadásul esik a hó. Hogyan lépjünk mégis ki az ajtón?

Idén tényleg sportolni kezdek!

Hányszor fogadtunk meg ehhez hasonlókat, és hányszor adtuk fel már az első vagy a második héten?

Néhány tipp, hogy emlékezetesebb legyen a szalagavató

Beköszöntött az újév, és vele együtt a szalagavató bálok következő nagy hulláma. Bár sok helyen tartják ezt az alkalmat inkább ősszel, azért a nagy többség a januártól márciusig tartó báli szezonra tartogatja a végzősök nagy napját. Íme, néhány tipp, hogy ezt a fontos napot tökéletesebbé tudd tenni.

Újévi fogadalom – hogyan tartsuk be?

Szinte törvényszerűnek mondható, hogy ha az újév szóba kerül, hallhatunk negatív példákat a fogadalommal kapcsolatban. Ha esetleg szóba hozod, hogy te szeretnél valamit megfogadni ez alkalomból, mindig csoportosan jönnek azok a válaszok, amelyek le akarnak beszélni róla, mondván, hogy úgysem tartod be. De hogyan tegyél fogadalmat úgy, hogy ne vallj vele kudarcot?

Újévi fogadalmak, amiket érdemes megfogadni

Az újévi fogadalmak ismertetőjele, hogy maximum 2 hétig tartanak. Szép elhatározások, klasszikus újévi célkitűzések, tipikus fogadalmak, s sajnos nem tartósak. Tűzz ki tartható és apró lépéseket, kis célokat a teljesebb élethez!