Menü

Véget ért a füredi ultrafutás

Idén is megrendezték az ország talán legismertebb, nemzetközi szinten is kiemelkedő népszerűségnek örvendő balatonfüredi hat napos ultrafutóversenyt.

A megmérettetésen több mint húsz ország közel 80 versenyzője állt rajthoz. Aki nem ismerné a sportágat, az ultrafutás kategóriája a maraton feletti távoknál kezdődik, de az igazán komoly viadaloknak a bennfentesek a többnapos futásokat tartják. A hatnapos verseny a legmagasabb hivatalos atlétikai futókategória. A résztvevők hat napon át annyit futnak, amennyi erejükből telik, pihenő és regenerálódásra használt idejüket önmaguk osztják be. Ez azt jelenti, hogy a legjobbak alig alszanak és naponta több maraton is magukévá tesznek. Rekordja valamivel több mint ezer kilométer, a világcsúcsot egy görög sportoló állította fel még 1988-ban.

Ezt igyekeztek megdönteni idén is a balatonfüredi futáson, de most sem sikerült. A győztes Joe Fejes közel 900 kilométerig jutott, az amerikai tavaly is nyert, így most megvédte címét. A második helyen a német Schwerk végzett, fantasztikus teljesítményét emeli, hogy elmúlt már 60 éves. A harmadik a svéd Jonsson lett, a legjobb magyar, Pula Tamás 735 teljesített kilométerrel hatodikként végzett.

Az Egyesület a Magyar Ultrafutásért (EMU) által szervezett megmérettetés rengeteg korosztályos és nemzeti rekordot hozott, tehát idén is remekül sikerült. A tervek szerint a sorozat folytatódik, a füredi kemping jövőre is helyet ad a viadalnak, amelyet szeretnének még a mostaninál is magasabb szintre emelni.

Gyerek edzőcipőben

Az nem kérdés, hogy minden gyereknek jót tesz, ha sportol valamit. Ha lehet, próbáljon ki többféle sportágat, hiszen így tud választani közülük. Hogy miért fontos többféle sportágat kipróbálni? Erre kerestük a válaszokat a cikkben.

Igazi nőnapi Marvel csemege

A Marvel univerzum egy nagy korszaka hamarosan lezárul. A slusszpoénhoz azonban még hiányzott egy tökös csaj a csapatban. Itt van tehát a földöntúli erővel harcoló Marvel kapitány, aki tovább bővíti az eddigi filmes szuperhős világot. Minden adott tehát a 90-es évekbeli nosztalgia vasútra. Lássuk sikerült-e?

Utazás a másik elfogadása felé

Peter Farelly (Dumb és Dumber, Keresd a nőt) a túltolt amerikai vígjátékok specialistája egy nem akármilyen road movieval örvendeztetett meg minket. A valós eseményt bemutató díjesővel honorált alkotás, a Zöld könyv igazi telitalálat a szívünkbe. Az elfogadásról, a kultúrák találkozásáról és egy kicsit a 60-as évek Amerikájának világáról szóló darab kellemes kikapcsolódás szinte bárki számára.

5 tipp, hogy mit kezdj a szabadidőddel

Az élet folyamatos tanulás. Tanulás akkor, ha egy képzést szeretnénk elvégezni, és tanulás akkor is, ha önmagunkkal kapcsolatos feladataink vannak. Ugyanígy néhányunknak tanácsra lehet szüksége, ha arról van szó, mit kezdjen a temérdek szabadidejével. Nem mindenkinek a rohanó életmód a legnagyobb ellensége.

Harcra és a vászonra született

Az Alita, James Cameron (Titanic, Avatar) és Robert Rodriguez (Sin City, Spy kids) szerelemgyereke ellentmondás nem tűrően rúgja be a mozik ajtaját és hódítja meg a sci-fi rajongók széles tömegét. Remek japán manga alapsztori, kiváló technikai repertoár és látvány, látvány, látvány. Lássuk a részleteket.