Menü

Hogyan ápoljuk nyáron a lábunkat?

A meleg időszakban sokkal többet vagyunk mezítláb, vagy kevésbé zárt cipőben, így a lábaink sokkal inkább ki vannak téve a környezeti hatásoknak. Szandálban, papucsban, vagy vékonyabb cipőben zokni nélkül a sarok, talp bőre könnyen kirepedezik. No de mit tehetünk a jól ápolt lábakért?

Nem is gondolnánk, de ha puha, gondozott lábat szeretnénk, akkor a talpak ápolására legalább ugyanúgy érdemes időt fordítani, mint mondjuk az arcápolásra, méghozzá rendszeresen - lehetőleg minden nap. No nem kell megijedni, elég naponta egy pár perces művelet, valamint heti 1-2 alkalommal egy kis plusz odafigyelés.

Esténként fürdés, vagy lábmosás után kenjünk be a lábunkat olyan ápoló, puhító krémmel, amely direkt erre a célra való, a sarok bőre ugyanis különleges ápolást igényel. Kiváló erre például a Naturissimo csicsókás kéz-láb-körömápoló balzsam, amely természetes összetevőket tartalmaz, és már egy használat is jelentősen puhítja a talp bőrének állapotát. Használjuk naponta, kétnaponta! Léteznek olyan sarokbőr-reszelők, amiket száraz állapotban ajánlott használni, fürdés előtt ezzel is leszedhetjük a durva bőrt a sarkakról.

Fürdés közben a habkő használata ajánlott, akár minden tusolás alkalmával átradírozhatjuk vele a talpunkat. De készíthetünk direkt lábfürdőt is, amely kellemes lazító-relaxáló tevékenység, és akár olvasás, rejtvényfejtés közben is áztathatjuk lábainkat. Csavarjunk egy egész citromot a langyos, vagy meleg vízbe, amely segít puhítani a megrepedezett bőrt a sarkakon.

Nyáron sokan küzdenek vízhólyaggal, hiszen vastagabb zoknik híján könnyebben feltöri a cipő a lábunkat. Túrázáshoz, kiránduláshoz a lábujjak védelme érdekében praktikus lehet az ötujjas zokni viselése. Korábban sebgyógyításra, vágásokra már ajánlottuk a széles levelű útifüvet, amit érdemes használni ilyen esetben is: nagyon gyorsan gyógyítja a cipő által feltört lábat. Ragtapasz helyett is használhatjuk ujjak közé, talpra, sarokra a cipőbe, szandálba téve külsőleg is ható gyógynövényként, hiszen nem csak véd, hanem gyógyít is. Akár napokon át is használhatjuk, és bárhol megtaláljuk a természetben, vagy az udvaron.

Az 5 leghatásosabb méregtelenítő étel

A helytelen táplálkozás miatt a testünkben sok salakanyag, a kötőszövetekben pedig sok felesleges víz halmozódhat fel. Ám akadnak ételek, amelyekkel könnyedén elkerülheted ezeket a problémákat!

Mi az a CGM hajápolás?

A CGM rövidítése a Curly Girl módszernek, mely egy speciális, göndör hajra való hajápolási módszert jelent. A CGM jelölés azt jelenti, hogy göndörbarát termékről van szó, mely megfelel ezeknek a kritériumoknak.

A feldolgozott élelmiszerek káros hatásai

Az egészséges életmóddal foglalkozó szakemberek szerint a cukor, a finomított szénhidrátok után a feldolgozott élelmiszerek fogyasztása miatt van komoly ok az aggodalomra. Egyre több dietetikus, életmódtanácsadó javasolja a feldolgozott élelmiszerek fogyasztásának visszaszorítását. Vajon tisztában vagyunk azzal, melyek ezek az ételek, italok?

Mindent a diszprexiáról

A programozott mozgásokban, melyek a csecsemő idegrendszeri érésétől függnek (pl.: kúszás, mászás), általában még nincsenek feltűnő eltérések. Később a kisdedkorban fejlődik a szenzoros érzékelés és integráció (szenzomotorika: az észlelés és a cselekvés egysége). A fejlődési diszpraxia a szenzoros integráció zavarainak egyfajta megnyilvánulása.

Fényvédők, smink, napsütés

A tudatos bőrápolás alapja, hogy már kora tavasszal, az első napsugarak megjelenésekor elkezdjük a fényvédő krémek használatát, azonban mit tegyünk, ha a fényvédelem mellett a sminkről sem szeretnénk lemondani nyáron?