Menü

Mi az elhízás ára?

Arra kérdésre, hogy milyen mértékben helytelen az emberiség táplálkozása, érzékletes válasz az elhízottak és különböző ezzel kapcsolatos betegségekben szenvedők magas aránya.

Ugyanakkor a probléma még annál is nagyobb, mint amit az átlagember elsőre elképzel ezzel a témával kapcsolatosan. Konkrétan az egyik, ha nem a legnagyobb egészségügyi gond jelenleg a világon.

Egy a Földünk táplálkozási adatait, viszonyait elemző jelentés (Global Nutrition Report) legújabb verziója szerint a vizsgált országok (129) közel felében tapasztalható súlyosabb elhízás, vagy éhezés a népesség körében. Vagyis e két szélsőség iszonyatosan sok embert érint a világban.

Az alultápláltság terén ugyanakkor folyamatosan lépünk előre, míg az elhízás annál inkább terjeszkedik. Ennek a fő oka pedig egyértelműen a helytelen táplálkozás. A probléma a gyerekek körében eléri, vagy akár meg is haladja az alultápláltság gondját.

A két dolgot egyben kell vizsgálni, de az elhízás súlyossága annyira figyelemfelkeltő, hogy mindenképpen szükségszerű külön foglalkozni a témával. Hiszen alig akad olyan ország, ahol ne jelentene az elhízás már a gyerekek körében is egyre inkább égető problémát. A kutatók arra is felhívják a figyelmet, hogy a helyes táplálkozásra való ösztönzés kifizetődő. Az elhízott, betegségekre jobban hajlamos társadalom jóval több pénzt emészt fel, mint egy olyan, amelyikben már idejekorán megteszik a szükséges lépéseket.

Koszos hatású farmer és cipő egy vagyonért?

A minap olvastam, hogy Jennifer Lopez egy piszkos, de elképesztően drága farmerban járta New York utcáit. A művésznőről tudjuk, hogy szereti kipróbálni és megmutatni az újabbnál újabb stílusirányzatokat, ám ezúttal lehet, hogy kicsit túllőtt a célon? Egy koszos farmerban járta New York utcáit, amelynek ára megdöbbentő.

Az 5 leghatásosabb méregtelenítő étel

A helytelen táplálkozás miatt a testünkben sok salakanyag, a kötőszövetekben pedig sok felesleges víz halmozódhat fel. Ám akadnak ételek, amelyekkel könnyedén elkerülheted ezeket a problémákat!

Mi az a CGM hajápolás?

A CGM rövidítése a Curly Girl módszernek, mely egy speciális, göndör hajra való hajápolási módszert jelent. A CGM jelölés azt jelenti, hogy göndörbarát termékről van szó, mely megfelel ezeknek a kritériumoknak.

A kígyóuborka meglepő hatásai

A kígyóuborka amellett, hogy sokoldalúan felhasználható a konyhában, a szervezetre is számos jótékony hatással bír, ami messze túlmutat a szem alatti karikák eltüntetésében.

A feldolgozott élelmiszerek káros hatásai

Az egészséges életmóddal foglalkozó szakemberek szerint a cukor, a finomított szénhidrátok után a feldolgozott élelmiszerek fogyasztása miatt van komoly ok az aggodalomra. Egyre több dietetikus, életmódtanácsadó javasolja a feldolgozott élelmiszerek fogyasztásának visszaszorítását. Vajon tisztában vagyunk azzal, melyek ezek az ételek, italok?