Menü

Újjászületés botulinum toxin terápiával, avagy az azonnali botox segítség

Ha tükörbe nézünk, szemöldökeink között látunk-e mély ráncokat? Bizony, azok a vonalak sok embert zavarnak. Eltüntetésük érdekében sokan a botulinum toxin terápia felé fordulnak, vagy ahogy a köznyelv ismeri, a botoxhoz. A botulinum toxint a Clostridium botulinum nevű baktérium termeli, mely oxigénmentes környezetben él. Fontos tudni, hogy a toxinja, melyet napjainkban már olyan széles körben felhasználnak, ételmérgezésekben is szerepet játszik, ugyanis görcsök kialakulásáért lehet felelős, ami súlyos következményekkel járhat. Öröm az ürömben, hogy éppen ezt a tulajdonságát használja ki a kozmetikai ipar is, hiszen a terápia alapja, hogy a toxinnal ideiglenesen az izmokra történő ingerület-átadást gátolják meg. Mivel ez tartósan nem valósulhat meg, a kezeléseket ismételni kell.

Mindenesetre az emberek szeretik ezt a módszert, mivel a kezelés után rögtön visszatérhetnek mindennapi életük tevékenységeihez. Szeretik, mivel az eredményt már 3-7 napon belül látják saját magukon. Előnyös is, ugyanis a bőrgyógyász egyszeri alkalommal el tudja végezni a kezelést, és az eredmény körülbelül 3-4 hónapig is látszik – a szerencsések esetében még tovább. A kezelés után, ha arcunk bizonyos izmait ellazítjuk, a szemöldökök közötti ráncok vonalai szépen kisimulnak.

A bőrgyógyászok a toxint az öregedés jeleinek eltüntetésére, illetve egy bizonyos kóros állapot, a hiperhidrózis – a túlzott izzadás ok nélkül, esetlegesen szokatlan testfelületeken – kezelésekor alkalmazzák. Az FDA, mely a világon az egyik legfontosabb ellenőrző testület - körülbelül a hazai OGYI-nak (Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Testület) felel meg - a következő bőrgyógyászati állapotok kezelésére engedélyezi a módszer használatát:

- Szemöldökök közötti ráncok
- Szemkörüli ráncok
- Túlzott izzadás esetén, ha az alkalmazott alapkezelés nem működik elég jól.

Forrás: www.aad.org

Az 5 leghatásosabb méregtelenítő étel

A helytelen táplálkozás miatt a testünkben sok salakanyag, a kötőszövetekben pedig sok felesleges víz halmozódhat fel. Ám akadnak ételek, amelyekkel könnyedén elkerülheted ezeket a problémákat!

Mi az a CGM hajápolás?

A CGM rövidítése a Curly Girl módszernek, mely egy speciális, göndör hajra való hajápolási módszert jelent. A CGM jelölés azt jelenti, hogy göndörbarát termékről van szó, mely megfelel ezeknek a kritériumoknak.

A feldolgozott élelmiszerek káros hatásai

Az egészséges életmóddal foglalkozó szakemberek szerint a cukor, a finomított szénhidrátok után a feldolgozott élelmiszerek fogyasztása miatt van komoly ok az aggodalomra. Egyre több dietetikus, életmódtanácsadó javasolja a feldolgozott élelmiszerek fogyasztásának visszaszorítását. Vajon tisztában vagyunk azzal, melyek ezek az ételek, italok?

Mindent a diszprexiáról

A programozott mozgásokban, melyek a csecsemő idegrendszeri érésétől függnek (pl.: kúszás, mászás), általában még nincsenek feltűnő eltérések. Később a kisdedkorban fejlődik a szenzoros érzékelés és integráció (szenzomotorika: az észlelés és a cselekvés egysége). A fejlődési diszpraxia a szenzoros integráció zavarainak egyfajta megnyilvánulása.

Fényvédők, smink, napsütés

A tudatos bőrápolás alapja, hogy már kora tavasszal, az első napsugarak megjelenésekor elkezdjük a fényvédő krémek használatát, azonban mit tegyünk, ha a fényvédelem mellett a sminkről sem szeretnénk lemondani nyáron?