Menü

Tökéletes Hajvágás Világnapja – készülj problémamentes hajkoronával a nagy napra!

  • Dátum: 2016.07.19., 21:28

Az ausztráliai Brisbaneben 1984-ben döntöttek úgy, hogy a július 23-ai napon minden évben a tökéletes hajvágást fogják ünnepelni. A keretet természetesen a Hairworld Congress nevű kongresszus adta. A hajvágás többnyire a tökéletes frizurához vezető út egy állomása, van azonban, hogy kényszerűségből keressük fel a fodrászunkat, mert olyan hajproblémánk adódott, ami nem enged más lehetőséget. Cikkünkben olyan jó tanácsokat gyűjtöttünk össze a Dr. Organic kincsestárából, melyek segíthetnek kezelni a hajproblémákat, ápolják, táplálják a hajszálakat és felgyorsítják a normális állapot visszaállítását.

Bár sokféle hajprobléma létezik, van néhány olyan tünet, mely sokkal gyakrabban fordul elő. Kezdjük rögtön az egyik legkellemetlenebb, hajat érintő problémával, a zsírosodással. A zsíros haj meglehetősen kellemetlen érzés, hiszen a frizura tartása, tapintása és nemegyszer illata is eltér a normális állapottól. Mindezt a fejbőr a normálistól eltérő, túlzott faggyútermelése okozza. Ennek számtalan oka lehet, melyek közül a legjellemzőbb a genetikai hajlam, a stressz, a gyermekszülés, egyes betegségek és gyógyszerek, valamint a nem megfelelő hajkészítmények használata. Ha a zsírosodás időszakosan jelentkezik, akkor a fenti tünetek közül kizárhatjuk az öröklődő hajlamot és megkereshetjük a valódi okot. Ha minden egyebet kihúztunk a listáról, akkor el kell gondolkodnunk azon, hogy valóban megfelelő-e a samponunk, balzsamunk vagy más készítményünk, amit a hajunkra használunk. Sokak számára ismerős az érzés, amikor egyre gyakrabban mosnak hajat, az mégis jobban zsírosodik. Valóban a faggyú gyakori eltávolítása is késztetheti a fejbőrt az intenzívebb védekezésre, de sajnos az is előfordul, hogy éppen a zsírosodás elleni sampon nyújt csak átmeneti védelmet, de hosszabb távon többet árt, mint amennyit használ. Ilyen esetekben érdemes a Dr. Organic Bioaktív Teafaolajos samponját és kondicionálóját használni, mely megnyugtatja és revitalizálja a fejbőrt, mindemellett antiszeptikus hatása folytán megelőzi a zsírosodás egyik veszélyes mellékhatását a fejbőrön megtelepedő gombák és korokozók megjelenését.

Szintén gyakori és kellemetlen tünet a száraz haj és fejbőr. Ebben az esetben a nedvességtartalom csökkenése áll probléma hátterében, amit szintén okozhat hajlam, stressz, helytelen táplálkozás, nem elegendő folyadékbevitel, de a legtöbbször a negatív környezeti befolyások miatt alakul ki. A megoldás kettős: hidratálnunk kell a fejbőrt és hajszálak rostjait, és meg kell őket védenünk a további külső behatásoktól. A bioaktív kókuszolaj az egyik leghatékonyabb hidratálószer a haj számára, miközben stimulálja a rostok keratintermelését is. A Dr. Organic kínálatában sampon és hajkondicionáló formájában is rendelkezésre áll ez a trópusi gyümölcs. Szintén választhatunk a száraz haj problémájára Dr. Organic Bioaktív Argánolajos sampont és balzsamot, melyek a hidratálás mellett védőréteget is képeznek a hajszálon megóvva a további káros hatásoktól.

Ha már a káros hatásokat említettük érdemes szót ejteni az ekcémáról is. A fejbőr gyulladását, viszketését, sőt hólyagosodását allergiás reakció okozza, melynek hátterében a fejtetűn és kezelésére használt szereken kívül legtöbbször a hidrogénezés, dauerolás, és a nem megfelelő hajápoló készítmények és festékek állnak. A harmincnál is több jótékony összetevőből álló Holt-tengeri só kiváló megoldás a problémára, ráadásul a Dr. Organic készítményeiben a legkiválóbb hatás érdekében más, értékes bioaktív összetevőkkel egészítik ki azt. A Holt-tengeri sóval készült hajápoló készítményeket érdemes lehet pszoriázisos tünetek esetén is kipróbálni!

Cikkünk végére hagytuk a legkellemetlenebb hajproblémát, a hajhullást. A hajhullás természetes folyamat, ugyanakkor napi 100 hajszálnál több elvesztése már problémát jelent. Fokozott hajhullást az öregedés, hormonváltozás, örökletes hajhullás, egészségtelen étrend, ártalmas vegyszerek (akár kozmetikumokban), egyes gyógyszerek használata, stressz, bőrbetegségek vagy akár a nem megfelelő hajápolás is okozhat. A Dr. Organic nemrégiben mutatta be kendermagolajjal és klinikailag bizonyított hatású BaicapilTM formulával készült, háromlépéses Hajserkentő programját, mely klinikailag bizonyítottan 59%-kal növelheti a haj sűrűségét és 69%-kal hozzájárul a haj növekedéséhez, támogatja a hajhullás csökkenését.

Az 5 leghatásosabb méregtelenítő étel

A helytelen táplálkozás miatt a testünkben sok salakanyag, a kötőszövetekben pedig sok felesleges víz halmozódhat fel. Ám akadnak ételek, amelyekkel könnyedén elkerülheted ezeket a problémákat!

Mi az a CGM hajápolás?

A CGM rövidítése a Curly Girl módszernek, mely egy speciális, göndör hajra való hajápolási módszert jelent. A CGM jelölés azt jelenti, hogy göndörbarát termékről van szó, mely megfelel ezeknek a kritériumoknak.

A feldolgozott élelmiszerek káros hatásai

Az egészséges életmóddal foglalkozó szakemberek szerint a cukor, a finomított szénhidrátok után a feldolgozott élelmiszerek fogyasztása miatt van komoly ok az aggodalomra. Egyre több dietetikus, életmódtanácsadó javasolja a feldolgozott élelmiszerek fogyasztásának visszaszorítását. Vajon tisztában vagyunk azzal, melyek ezek az ételek, italok?

Mindent a diszprexiáról

A programozott mozgásokban, melyek a csecsemő idegrendszeri érésétől függnek (pl.: kúszás, mászás), általában még nincsenek feltűnő eltérések. Később a kisdedkorban fejlődik a szenzoros érzékelés és integráció (szenzomotorika: az észlelés és a cselekvés egysége). A fejlődési diszpraxia a szenzoros integráció zavarainak egyfajta megnyilvánulása.

Fényvédők, smink, napsütés

A tudatos bőrápolás alapja, hogy már kora tavasszal, az első napsugarak megjelenésekor elkezdjük a fényvédő krémek használatát, azonban mit tegyünk, ha a fényvédelem mellett a sminkről sem szeretnénk lemondani nyáron?