Menü

10 egyszerű szokás az egészségesebb életért

Tudjuk, hogy az egészséges ember nem dohányzik, normális testsúllyal rendelkezik, mozog, és egészségesen étkezik. Ugye milyen könnyűnek hangzik? Akik megpróbálták már ezt mind betartani és alkalmazni, tisztában vannak a nehézségekkel. Néhányan elhatározzák, hogy drasztikus lépést fognak tenni, de amikor szembesülnek a nehézségekkel, egyszerűen motivációjukat veszítik, és feladják.

Kövessük a következő 10 egyszerű tippet, hogy egészségesebben élhessünk!

1. Minden reggel igyunk egy pohár vizet!

2. Aludjunk eleget! A kevés alvás fáradttá és ingerültté tesz, így nem igazán tudunk figyelni. Az alváshiány megterheli a szívet is. A felnőttek számára átlagosan a napi 8 óra lenne a megfelelő mennyiség, de természetesen mindenki különböző, így ez az intervallum 6 és 10 óra között mozoghat. Ha délután 4 és 6 óra között álmosnak érezzük magunkat, valószínűleg éjszaka nem alszunk eleget.

3. Reggelente nyújtsunk! A telefonon lévő szundi gomb ötödszörre történő benyomása helyett inkább bölcsen használjuk ki az időnket! Nyújtsuk a hátunkat, lábainkat, nyakunkat. Ezek a gyakorlatok ébresztő hatásúak, növelik a véráramlást, így az izmaink egy extra löketnyi oxigénhez jutnak. Így a felkelés is könnyebben fog menni.

4. Nassoljunk egészségesen! A chips, a sós mogyoró, a cukorkák és a kekszfélék határozottan egészségtelenek, mivel rengeteg zsírt, sót és cukrot tartalmaznak. Helyettük válasszunk magvakat, friss gyümölcsöket vagy bogyókat, amelyek gazdagok vitaminban és ásványi anyagokban.

5. Reggelizzünk! A reggeli a nap legfontosabb étkezése, főleg, ha éppen fogyókúrázásba kezdünk. Ha kihagyjuk, jóval ebéd előtt ránk tör az éhség, és zsíros, nagy mennyiségű cukrot tartalmazó nasik után fogunk nyúlni. Egy tanulmány szerint azok az emberek, akik rendszeresen reggeliznek, kevésbé hajlamosak az elhízásra, és alacsonyabb eséllyel alakul ki náluk később a cukorbetegség.

6. Minden nap sétáljunk! Mindannyian tudjuk, hogy a fizikai aktivitás milyen előnyökkel jár, de a legtöbbünknek sosincs ideje vagy kedve mozogni. Használjuk a lépcsőt a lift helyett, amilyen gyakran csak lehetőségünk nyílik rá, sétáljunk a barátainkkal vagy a kutyánkkal egy kicsit tovább a szokásosnál.

7. Legyünk szociálisak! Egyes kimutatások szerint a magányos emberek hamarabb megbetegszenek, vagy korábban meghalnak. Sokkal stresszesebbek, depresszívebb alkatúak, és fizikailag is kevésbé aktívak.

8. Ellenőrizzük a kedvenc étkeink összetevőinek listáját! Így megtudhatjuk, hogy mennyi mesterséges és egészségtelen összetevőt tartalmaz a termék, amit éppen a kosarunkba készülünk tenni.

9. Találjunk új elfoglaltságokat, és vonjuk bele a családunkat, a barátainkat! Ezek lehetnek különböző sportok, de egy egyszerű biciklizés is. A hobbi és az élvezet csökkenti a stresszt. Próbáljunk meg olyan embereket találni a környezetünkben, akiket ugyanazok a dolgok érdekelnek, így új barátokra is szert tehetünk. Élvezzük az új hobbinkat, és emlékezzünk rá, hogy a boldog emberek tovább élnek!

10. Szeressük az életünket! Eresszünk le! Triviális dolgok miatt ne idegeskedjünk és mérgelődjünk! Ne vegyük túl komolyan az életet! Mosolyogjunk, szeressük egymást, és mindig az élet napos oldalára fordítsuk a figyelmünket!

Forrás: www.boredpanda.com

Koszos hatású farmer és cipő egy vagyonért?

A minap olvastam, hogy Jennifer Lopez egy piszkos, de elképesztően drága farmerban járta New York utcáit. A művésznőről tudjuk, hogy szereti kipróbálni és megmutatni az újabbnál újabb stílusirányzatokat, ám ezúttal lehet, hogy kicsit túllőtt a célon? Egy koszos farmerban járta New York utcáit, amelynek ára megdöbbentő.

A majális története, jelentése

A tavasz egyik legkedveltebb ünnepe a majális, de sokan nincsenek tisztában azzal, hogy honnan is ered ez a szokás, illetve hogy mit jelent a szó. Ebben a cikkben bemutatom az ünnepet, így megtudhatjátok, hogy mit ünneplünk ezen a napon, illetve azt, hogy mikor van, valamint, hogy hogyan forrt egybe a munka ünnepével.

Az olvasás jótékony hatásai, mentalizáció

Kutatások egész sora támasztja alá, hogy fizikailag és lelkileg is egészségesebbek leszünk az olvasástól. Köztudottan bölcsebbé válhatunk, okosabbá, empatikusabbá, de fontos megjegyezni, hogy ezek a pozitív hatások akkor figyelhetők meg, ha klasszikusan könyvet tartunk a kezünkben és úgy olvasunk, nem pedig a neten görgetünk, chatet olvasunk, közösségi oldalakat csekkolunk.

Miért fontos a csapatépítés?

A helyi rádióban valamelyik nap a csapat építő tréningek fontossága, haszna volt a téma, így már akkor megfogalmazódott bennem, hogy erről a témáról érdemes írni. Mi a csapatépítés lényege, hogy zajlik, miért van rá szükség és kiknek ajánlott, ezekről szól mai cikkünk.

Vásárlásmánia

Bár a vásárlásmánia az egészségünkre nézve nem olyan káros szenvedély, mint például az alkohol- vagy drogfüggőség, mégis a szociális életünket nagyban károsíthatja, ezért fontos figyelni már a kezdő intő jelekre is.