Menü

Reggeli receptötlet: fűszervajas bagett

Forró, ropogós, ízletes... Szeretnéd, hogy így kezdődjön a reggel? Próbáld ki a végtelenül egyszerű fűszervajas bagettet! Ha már nincs ötleted, hogy mit tegyél az asztalra, az időd pedig kevés, akkor ezt a receptet egyenesen neked találták ki!

Nincs más dolgod, mint hogy vegyél pár friss bagettet - a legjobb, ha az egészséges, teljes őrlésű és magos verziót választod, mert így egészségesebb finomságot készíthetsz. Persze ha magad sütöd a bagetteket, akkor még jobb! Majd keverj össze egy adag teavajat pici tört fokhagymával, natúr vegetával, zöldfűszerekkel (ha frissen nő a kertedben, vagy cserépben, akkor még jobb), valamint kevés chilivel, ha bírod a csípős ízeket. Az sem gond, ha a fűszervajat előre bekevered, mert így már felhasználás előtt összeérnek az ízek.

Majd srégen vagdosd meg a bagettet, ahogy a fotón is látható, és széthúzva a bagett felvágott réseit, kend bele a fűszervajat. Ezután a bagett tetejére reszelj sajtot, hogy fokozd az élvezeteket! Ha szereted a füstölt sajtot, akkor nyugodtan válassz ilyen fajtát. Kapcsold be a sütőt, és melegítsd elő 200 fokra, majd tedd be a bagetteket 5-10 percre. Ha már látod, hogy a sajt elolvadt és megpirult, akkor kész is az isteni finom reggelid! Vigyázz, ne hagyd sokáig a sütőben, hisz ez már elkészült bagett, nem kell megsütnöd - a cél csupán annyi, hogy átmelegedjen, beleolvadjon a fűszervaj, és a tetejére a sajt.

Ne tévesszen meg bennünket, hogy hasonló ételt kaphatunk az üzletekben mélyhűtve. Egyrészt ha megnézzük az összetevőlistát, hamar rájövünk, hogy inkább házilag szeretnénk elkészíteni, hiszen mindössze pár perccel jelent több elfoglaltságot, másrészt a két ízvilágot össze sem lehet hasonlítani! A sajtos verziót egyébként is ritkán találjuk meg az üzletek polcain, de az egészségünk érdekében is érdemes leváltani a legtöbb mélyhűtött élelmiszert. Természetesen nem elsősorban a fagyasztással van probléma, hanem az iparilag használt adalékanyagokról.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Dolgok, amik a fehérjeszegény diéta hatásai

30 éves korunkig a szervezet gyorsan regenerálja önmagát, 30 év után azonban sokkal könnyebben törnek a csontok, mint gyógyulnak. Hogy erősítheted meg tested vázát? Természetesen kalciummal, amelynek a fehérje a legjobb forrása.

Sör a női és férfi szépségért és fiatalságért

Hogyan fiatalít, szépít? Jótékony az alvásra és az intelligenciára. Hogyan használjuk a sört külsőleg? Kutatási eredmények a sör hatásáról.

Az 5 leghatásosabb méregtelenítő étel

A helytelen táplálkozás miatt a testünkben sok salakanyag, a kötőszövetekben pedig sok felesleges víz halmozódhat fel. Ám akadnak ételek, amelyekkel könnyedén elkerülheted ezeket a problémákat!

A kígyóuborka meglepő hatásai

A kígyóuborka amellett, hogy sokoldalúan felhasználható a konyhában, a szervezetre is számos jótékony hatással bír, ami messze túlmutat a szem alatti karikák eltüntetésében.