Menü

Laktóz- és gluténmentes termékek az ALDI kínálatában

Évről évre nő azoknak a száma, akik valamilyen ételintolerancia miatt speciális étrendre szorulnak. A gluténérzékenység, vagy más néven cöliákia kiváltója a gabonasikér, azaz a glutén, amely az élelmiszeripar egyik legkedveltebb adalékanyaga, a pékárutól kezdve a süteményeken át számtalan termékben előfordul. A laktózintolerancia kialakulását a laktáz enzim hiánya okozza, ilyenkor a szervezet nem képes lebontani a tejtermékekben található laktózt, azaz tejcukrot. Ahogy a gluténérzékenység esetében, úgy a laktózintolerancia esetében is fontos a speciális diéta betartása.

„A laktózintolerancia, azaz a tejcukor-érzékenység a magyar lakosság kb. 20-25 százalékát érintheti, míg a magyarok 1-2 százalékáról tudjuk, hogy gluténérzékeny" - mondta Antal Emese dietetikus, szociológus. „Az életminőségük változatos, kiegyensúlyozott étrend kialakításával javítható. Nagyon pozitív tendencia, hogy egyre több gyártó ismeri fel az igényt a laktózmentes/gluténmentes termékekre, így az élelmiszerüzletek polcain is egyre szélesedik ezen termékek palettája. Van már miből választani.”

„Az ALDI-nál fontosnak tartjuk, hogy vásárlóink mindenben számíthassanak ránk. Termékkínálatunkat a vásárlói igényeknek maximálisan eleget téve alakítjuk ki, hiszen nekünk az a legfontosabb, hogy akik nálunk vásárolnak, elégedettek legyenek velünk és az általunk nyújtott szolgáltatásokkal. Hogy a speciális étrendhez szükséges hozzávalók és élelmiszerek beszerzése gyors és könnyű legyen, a felvágottakból, kekszekből, kész kenyerekből, kenyérhelyettesítő termékekből, tejtermékekből és tejekből álló glutén- és laktózmentes termékkínálatunk mind a 113 ALDI áruházban megtalálható” - mondta Székács Tibor, az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. ügyvezető igazgatója.

Az ALDI a diszkont filozófia megalkotójaként a lehető legkedvezőbb áron biztosítja kiváló minőségű termékeit vásárlói számára. Az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. jelenleg több mint 2000 magyar munkavállalót foglalkoztat és 113 áruházból álló országos hálózattá bővült.

A szem védelmét szolgáló vitaminok

A mindennapok során számos tényező veszélyeztetheti szemeink egészségét, így a száraz, meleg levegő, a dohányfüst, a huzat és a képernyő előtti munkavégzés, sőt a stressz is. Az ártalmas külső hatásokkal szemben sokat tehetünk, ha odafigyelünk a kiegyensúlyozott táplálkozásra. Melyek azok a vitaminok, nyomelemek, amelyek szemünk egészsége szempontjából nélkülözhetetlenek?

Jön a gofri világnapja!

Édes emlékezésre hívjuk a kedves olvasókat! Már meg sem lepődünk az abszurdabbnál abszurdabb világnapokról olvasva, de most tegyünk egy kivételt és beszéljünk arról, hogy március 25-én van a gofri világnapja!

A homoktövis fogyasztásának lehetőségei

A homoktövis névvel sokfelé találkozhatunk, nem csak gyógynövényként emlegetve, hanem ételek és italok alapanyagaként, de nézzük, hogy a belőle készült dolgokat mire használhatjuk.

A torma nem csak húsvétkor hasznos

A hazai tormafogyasztás nagyrészt az ünnepekhez kötődik: húsvétkor és karácsonykor kuriózumként kerül a torma az asztalra, de kevesen fogyasztják azt rendszeresen. Holott tormát, valamint a belőle készült krémet az év szinte minden időszakában kapni a boltokban. Valamint ezerszínű felhasználása mellett, számos pozitív hatása is van, amely miatt érdemes időközönként fogyasztani

Húsvét gyomorrontás nélkül

Ünnepek, alkalmak, családi evészete előtt érdemes végig gondolni, hogy mit tegyünk azért, hogy emésztési panaszok nélkül élvezhessük a finomságokat. Húsvét emésztési panaszok nélkül!