Menü

Már nincs globális vészhelyzet

RÖVID HÍREK

Feloldották a csaknem egy éven át élő globális egészségügyi vészhelyzetet a zikavírus miatt.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) feloldotta a globális egészségügyi vészhelyzetet, amelyet még februárban hirdetett ki a zikavírus terjedése miatt. Mint ismeretes, az eredetileg afrikai eredetű kórokozó az utóbbi hónapokban elsősorban Dél- és Közép-Amerikában okozott komoly problémát, de a világ számos pontján előfordult.

A veszély persze továbbra sem hárult el, szakértők hangsúlyozzák, a zikaláz és szövődményei elleni harc tovább folytatódik. A vírust szúnyogok terjesztik, s a kórokozó elsősorban várandós nőkre, illetve magzatukra veszélyes, kóros idegrendszeri elváltozásokat okoz.

5 egyszerű tipp az egészséges irodai táplálkozáshoz

Biztosan szembesültél már azzal a problémával, hogy a pörgős mindennapok során nemhogy egészségesen táplálkozni, de általában pár egészségtelen falatot bekapni sincs idő. Íme, pár egyszerű, életmódváltóknak kötelező tipp, amivel nem csak időt spórolhatsz, de az egészségedért is tehetsz, ha irodai étkezésről van szó!

Bevált népi gyógymódok

A régi "öregeket" ha ledöntötte lábáról a betegség vagy megfájdult valamijük, a természet gyógyító szereit hívták segítségül. Teák, kenőcsök, gyógyfüvek felhasználásával remek főzeteket és krémeket készítettek. Nagyszüleink nem véletlenül használták ezeket.

Néhány kacat, amitől érdemes lenne megszabadulnod

Lassan olyan a lakásod, mint a beteges gyűjtögetőké? A sok kacattól már nem tudsz hova pakolni, talán már közlekedni sem a lakásban? Itt az ideje a tavaszi szelektálásnak!

Egészségmegőrzés az irodában is!

Az irodai munkából kialakuló egészségügyi problémák sokszor csak évek után okoznak tüneteket, melyeket később már nagyon nehéz kezelni.

Itt a tavasz, na meg az allergiaszezon

A tavasszal nem csak a kellemes időjárás érkezett meg, hanem sajnos az allergiaszezon is. Mi okozza? Milyen más betegségre utalhatnak a tünetei? Lehetek még allergiás, ha eddig nem voltam? Jönnek a válaszok!