Menü

Már nincs globális vészhelyzet

RÖVID HÍREK

Feloldották a csaknem egy éven át élő globális egészségügyi vészhelyzetet a zikavírus miatt.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) feloldotta a globális egészségügyi vészhelyzetet, amelyet még februárban hirdetett ki a zikavírus terjedése miatt. Mint ismeretes, az eredetileg afrikai eredetű kórokozó az utóbbi hónapokban elsősorban Dél- és Közép-Amerikában okozott komoly problémát, de a világ számos pontján előfordult.

A veszély persze továbbra sem hárult el, szakértők hangsúlyozzák, a zikaláz és szövődményei elleni harc tovább folytatódik. A vírust szúnyogok terjesztik, s a kórokozó elsősorban várandós nőkre, illetve magzatukra veszélyes, kóros idegrendszeri elváltozásokat okoz.

5 jó tanács az irodai ülőmunka egészségkárosító hatása ellen

Bár az állómunkánál kényelmesebbnek tűnhet, a folyamatos ülőmunka közel sem veszélytelenebb az egészségünkre nézve.

Minden, amit a B7-vitaminról tudni érdemes

A B7-vitamin vagy közismertebb nevén biotin, egy vízben oldható vitamin, amely elengedhetetlen a test normális anyagcseréjéhez és működéséhez. De vajon tudjuk-e milyen mennyiségre van szükségünk belőle, és azt hogyan tudjuk bevinni a szervezetünkbe?

Immunrendszerünk védelme

A nyárias időjárás ellenére mégiscsak ősz van, ami kedvez a vírusos megbetegedéseknek. Ha nem szeretnénk ezek áldozatául esni, akkor védenünk kell magunkat és a szervezetünket.

Hagyd magad aludni!

Abban a rohanó világban, amiben élünk, nem az alvás szerepel az első helyen a fontossági sorrendben. Pedig az alvás, a pihenés alapvető dolog, létszükséglet, az egészséges életünk alapja és egy fontos hormon termelődésének az ideje. Jó hír azonban, hogy megfelelő táplálkozással ezen is segíthetünk!

Kismamából egyből bombanő. De miért is?

Szülés után a legtöbb nő nagy félelme, hogy nem tudja majd visszanyerni a teherbeesés előtti súlyát, ami érthető, de semmiképp sem szabad azonnal kemény edzésekbe és szigorú diétába kezdeni. Vajon tényleg az az elvárás, hogy szupermodellként nézzen ki egy frissen szült anyuka?