Menü

Már nincs globális vészhelyzet

RÖVID HÍREK

Feloldották a csaknem egy éven át élő globális egészségügyi vészhelyzetet a zikavírus miatt.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) feloldotta a globális egészségügyi vészhelyzetet, amelyet még februárban hirdetett ki a zikavírus terjedése miatt. Mint ismeretes, az eredetileg afrikai eredetű kórokozó az utóbbi hónapokban elsősorban Dél- és Közép-Amerikában okozott komoly problémát, de a világ számos pontján előfordult.

A veszély persze továbbra sem hárult el, szakértők hangsúlyozzák, a zikaláz és szövődményei elleni harc tovább folytatódik. A vírust szúnyogok terjesztik, s a kórokozó elsősorban várandós nőkre, illetve magzatukra veszélyes, kóros idegrendszeri elváltozásokat okoz.

A szülők rémálma: gyermekkori cukorbetegség

A gyerekeket érintő leggyakoribb anyagcsere-betegség a diabétesz. Az esetek többségében 1-es típusú, inzulinhiányos, mai tudásunk szerint autoimmun eredetű betegségről van szó, amely megfelelő terápiával jól kontrollálható. Szemben a felnőtt – 2-es típusú formával, itt a kezdeti tünetek viharosak, gyorsan romló állapotot hoznak létre. Gyorsan kell lépni!

Anya, melegem van!

Beköszöntött az igazi kánikula. Nehéz sokszor elviselni a hőséget és a magas páratartalmat, de néhány tipp segítségével talán könnyebben átvészelhető ez az időszak!

A szénsavas üdítők hatása a szervezetre

A szénsavas üdítők káros hatásáról sok tévhit és valódi adat köztudott. De, vajon hogyan is hat a szervezetre?

Fenntartható egészség– életmódváltás tartósan

Az esetek nagy részében csak elkezdjük az életmódváltást, de valahogy mégsem sikerül fenntartani ezt az állapotot.

A szoláriumról

Vannak, akik esküsznek rá. Vannak, akik szerint az ördögtől való, és minél messzebb kerüljük el, annál jobbat teszünk vele a saját egészségünknek. De mi az igazság? Tényleg minden fekete vagy fehér?