Menü

Már nincs globális vészhelyzet

RÖVID HÍREK

Feloldották a csaknem egy éven át élő globális egészségügyi vészhelyzetet a zikavírus miatt.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) feloldotta a globális egészségügyi vészhelyzetet, amelyet még februárban hirdetett ki a zikavírus terjedése miatt. Mint ismeretes, az eredetileg afrikai eredetű kórokozó az utóbbi hónapokban elsősorban Dél- és Közép-Amerikában okozott komoly problémát, de a világ számos pontján előfordult.

A veszély persze továbbra sem hárult el, szakértők hangsúlyozzák, a zikaláz és szövődményei elleni harc tovább folytatódik. A vírust szúnyogok terjesztik, s a kórokozó elsősorban várandós nőkre, illetve magzatukra veszélyes, kóros idegrendszeri elváltozásokat okoz.

Édességvágyunk rejtett okai- talán ez egy betegség jele?

A cukoréhség és a leküzdhetetlen édességvágy mögött nem biztos, hogy a saját gyenge ellenállási képességünk az ok. Ha gyakran érzünk szinte leküzdhetetlen vágyat a magas cukortartalmú élelmiszerek iránt, könnyen lehet, hogy rejtett probléma áll a háttérben.

2-es típusú cukorbeteg? Figyel a vércukrára? Vigyázzon a szívére is!

Akár 6 évvel is tovább élne? Tartsa karban vércukorszintjét, csökkentse a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát, hogy teljes értékű életet élhessen!

Budapestre érkezik a BODY kiállítás

A lenyűgöző emberi testet bemutató tárlat február 15-én megérkezik Magyarországra. A kiállítás mérete Európában is egyedülállónak számít: 2200 négyzetméteren több mint kétszáz preparátumot tekinthetnek meg a látogatók. A kontinensen még soha, egyetlen városba se látogatott el ennyire gazdag kiállítási anyaggal a BODY, érdemes megnézni!

Ezt jó, ha tudod a felfázásról

Csíp, fáj minden pisilésnél, pedig úgy tíz percenként menni kell? A hideg idő beálltával egyre többeket érint a köznyelvben csak felfázásként emlegetett hólyaghurut. Lássuk, mi okozza, és mik a tünetei, kezelési lehetőségei!

Hogyan előzhetjük meg a felfázást?

Főleg a nők életét keseríti meg a kellemetlen tünetekkel járó hólyaghurut, vagy más néven felfázás. Sokan nem tudják, hogy nem elég a megfelelő öltözet, hiszen általában nem a hideg, hanem bakteriális fertőzés áll a megbetegedés hátterében. Hogyan előzhetjük meg, illetve mit tehetünk a már kialakult tünetek kezelése érdekében?