Menü

Légszennyezettség: egyre súlyosabb a helyzet

RÖVID HÍREK

Az utóbbi időszakban Európa több nagyvárosában is kritikus szintre emelkedett a légszennyezettség, és sajnos hazánkban is akadnak érintett területek.

Az utóbbi napokban Európa nagyvárosai közül Párizs szenvedett a legjobban a levegő szennyezettségétől, a francia fővárosban – amely kezdett hasonlítani egy-egy ázsiai metropoliszhoz – emiatt korlátozták is a járműforgalmat.

A kritikus szintet az autóforgalom mellett a lakossági tüzelés okozza, a szélcsendes időszak pedig hozzájárul a koncentráció növekedéséhez. Hazánkban a napokban Miskolc, Sajószentpéter és Kazincbarcika kapta meg a legsúlyosabb, veszélyes szintű fokozatot, míg több más település eggyel alacsonyabb, egészségtelen értékeléssel „büszkélkedhetett”.

Konyhakert készítés, mint egészséges hobbi

Szeretnél igazán bio, egészséges alapanyagokat? A legjobb megoldás erre a saját kis konyhakert.

Helyesírás, nyelvhelyesség – miért és mennyire fontos?

„Le style est l’homme – A stílus maga az ember”, hangzik a közhelyesnek tűnő, szállóigévé vált mondat. De, vajon igaz ez? Valóban a beszéde, írása, megjelenése alapján ítéljük meg az embereket? Mit szólunk ahhoz, ha minket ítélnek meg?

Luxembourg, a bankok oázisa

Európa leggazdagabb országa lubickol a bankrendszerek adta lehetőségekben. A franciák és németek között hánykolódó kis ország, joggal érzi remekül magát. A központi fekvése megkerülhetetlenné teszi fővárosát, Luxembourgot a nyugati világban.

Így növeld a biztonságod a cybertérben!

Online aktivitásunk növekedésével és a digitalizáció térhódításával egyre inkább nyitott könyv az életünk. Tíz másodpercenként éri hekker támadás számítógépeinket, nő a bankkártyás visszaélések és az adatlopások száma, a zsarolóvírusos támadások pedig még korántsem értek a csúcsra. Különösen a gyermekek vannak veszélyben, minden harmadik magyar fiatalnak volt már része internetes zaklatásban.

Fontos tudnivalók a csokoládéról

A csokoládé milliók kedvence. Sok téves és helytálló információ is kering róla, de a tények nagy része vagy rejtve marad, vagy nem hisszük el. Pedig nem árt, ha a mindennapi életünk során gyakran fogyasztott termékekről , egy-két dolgot megtudunk.