Menü

Légszennyezettség: egyre súlyosabb a helyzet

RÖVID HÍREK

Az utóbbi időszakban Európa több nagyvárosában is kritikus szintre emelkedett a légszennyezettség, és sajnos hazánkban is akadnak érintett területek.

Az utóbbi napokban Európa nagyvárosai közül Párizs szenvedett a legjobban a levegő szennyezettségétől, a francia fővárosban – amely kezdett hasonlítani egy-egy ázsiai metropoliszhoz – emiatt korlátozták is a járműforgalmat.

A kritikus szintet az autóforgalom mellett a lakossági tüzelés okozza, a szélcsendes időszak pedig hozzájárul a koncentráció növekedéséhez. Hazánkban a napokban Miskolc, Sajószentpéter és Kazincbarcika kapta meg a legsúlyosabb, veszélyes szintű fokozatot, míg több más település eggyel alacsonyabb, egészségtelen értékeléssel „büszkélkedhetett”.

Multikulturális élmények

Külföldi lét saját szemmel, hogy milyen...? Erről olvashatsz cikkírónk tollából, aki Dél-Olaszországban igyekezett beilleszkedni és dolgozni.

Mosolyogj a világra!

Az egészséget nem csak testileg, de lelkileg is ápolni kell. A lelki bajok gyógyítására az egyik leghatásosabb módszer egy mosoly. Akár egy erőltetett mosoly is csodákra lehet képes, illetve pozitív hatással is bírhat.

Külföldi lét saját szemmel

Saját tapasztalataimat osztom meg, miután 10 hónap Dél-Olaszországban tartózkodás után hazatértem. Tehát menni vagy maradni?

Hogyan szűnik meg az időérzékünk vásárláskor?

Itt a karácsonyi láz és ezzel együtt rohamosan nő a bevásárlóközpontok tömeges forgalma. Milyen marketing trükköket, taktikákat vetnek be az üzletek, hogy minél több időt töltsünk bent vásárlással?

Karácsonyi lakásdekoráció a feng shui tükrében

Az advent talán egyik legfelemelőbb része, amikor díszbe öltöztetjük az otthonunkat. Kikerülnek a díszek, az illatgyertyák, az adventi koszorú, a karácsonyi ágytakarók. A jól bevett díszeket és díszítési stratégiákat tekintjük most át, a kínai térrendezés művészete, a feng sui szellemében.