Menü

Nagyobb a kockázat

RÖVID HÍREK

A szívproblémákkal küzdőknek fokozott veszélyt jelent a szokásosnál hidegebb időjárás. Miért?

Gyakran hallható óvás: a szív és keringési egészségügyi problémákkal küzdők óvakodjanak a nagyobb hidegben. Ilyenkor lehetőleg ne tartózkodjanak túl sokat a kint, ha pedig mégis a szabadban kell lenniük, óvakodjanak a fizikai megerőltetéstől. A veszély nagyon is valós, a nagyobb hidegben beszűkülnek ereink, a vérellátás csökken, a szívnek keményebben kell dolgoznia.


Óvatosan végezzünk fizikai munkát a hidegben

A szívproblémák kockázata emiatt növekszik, főképp, ha a hidegben fizikai munkát végzünk. Ne csak a betegek legyenek óvatosan, mindenki figyeljen a jelekre: mellkasi fájdalom, zsibbadás, szorítás, vagy akár fáradtság, légszomj.

Apák és gyerekeik sportolhatnak együtt az UNICEF Apák napján

Hazánkban idén először ünnepeli nagyszabású rendezvénnyel az UNICEF Magyarország az apák napját. Június 17-én 10 órától a Marczibányi téri Sportcentrumban apaságról szóló kerekasztal-beszélgetések és dedikálás mellett sportprogramok is várják az érdeklődő családokat..

3 ok, amiért vállfájdalom alakulhat ki

A vállfájdalom jelentkezhet hirtelen, vagy kialakulhat fokozatosan, egyre erősödve az évek során is. A kezelésében mindenképpen kulcsfontosságú, hogy feltárd, mi okozza a panaszokat, mert csakis így szüntethető meg tartósan a váll fájdalma.

Fáj és befeszült? Ezért nagyon jók a vény nélküli izomlazító krémek

Az izomfájdalom vagy mozgásszervi fájdalom a mozgás kerüléséhez, rossz tartáshoz, ami aztán még erősebb fájdalomhoz vezet. Egy hatékony izomlazító krém ezért nem csak gyors enyhülést hoz, de a hosszabb távú problémák megelőzésében is a segítségedre lesz.

Finomságok gyereknapra

Minden nap szeretjük, etetjük, neveljük, óvjuk, féltjük, kényeztetjük csemetéinket, s igyekszünk mindig fogukra valót az asztalra varázsolni, de gyereknap igazán különleges alkalom arra, hogy valami finomsággal tegyünk a kicsik-nagyok kedvére! Készítsünk nekik valami kényeztetőt!

Szóbeli érettségire készülök – mit tegyek?

A május-júniusi időszak minden évben nehéz, de nem mindig ugyanazoknak. Az érettségi még a legjobbakban is feszültséget kelt. Végeláthatatlan tételsorok, feladatgyűjtemények, kidolgozott témakörök, próbafelelések a tükör előtt. Hogyan teljesíthető ez az akadály a lehető legkisebb szorongás mellett?