Menü

Nagyobb a kockázat

RÖVID HÍREK

A szívproblémákkal küzdőknek fokozott veszélyt jelent a szokásosnál hidegebb időjárás. Miért?

Gyakran hallható óvás: a szív és keringési egészségügyi problémákkal küzdők óvakodjanak a nagyobb hidegben. Ilyenkor lehetőleg ne tartózkodjanak túl sokat a kint, ha pedig mégis a szabadban kell lenniük, óvakodjanak a fizikai megerőltetéstől. A veszély nagyon is valós, a nagyobb hidegben beszűkülnek ereink, a vérellátás csökken, a szívnek keményebben kell dolgoznia.


Óvatosan végezzünk fizikai munkát a hidegben

A szívproblémák kockázata emiatt növekszik, főképp, ha a hidegben fizikai munkát végzünk. Ne csak a betegek legyenek óvatosan, mindenki figyeljen a jelekre: mellkasi fájdalom, zsibbadás, szorítás, vagy akár fáradtság, légszomj.

Hogyan ne őrülj meg az egyetemtől?

Egyetemre járni, bármilyen szakon is tedd, teli van kihívásokkal. Megtanulsz kevés alvással is élni, otthoni sámán-módszerekkel kigyógyulni a náthából, jegyzetet keríteni bárhonnan, és úgy aludni nyitott szemmel, hogy közben a kezed is mozogjon. Mégis mi nehéz van benne? Nos, ha számodra az egyetem nem csupán móka és kacagás, nem csupán szabadság, hanem nehézség is, akkor ez a cikk neked szól.

Létezik őszi depresszió!

Beköszöntött az ősz. Itt a szeptember, elkezdődött az iskola, rövidültek a nappalok, lehullanak lassan a levelek, bizony egy nyár eltelt, az ősz már itt és mivel az idő repül, lassan beköszöntenek a fagyokkal a télies napok is. Néhányan ilyenkor hajlamosak belesüppedni egyfajta őszi depresszióba. A jelenség létezik, de hogyan tehetünk ellene?

Közel 300 elsősegélynyújtó bizonyított Miskolcon

Hőlégballonos baleset Miskolc felett, tűzriadó miatt kialakult vészhelyzet – ilyen és ehhez hasonló élethű baleseti szituációkban kellett helytállniuk a Magyar Vöröskereszt 47. Országos Elsősegélynyújtó Versenyének döntőjén résztvevő versenyzőknek. Idén összesen 19 csapat teljesítményét díjazta a zsűri.

Apák és gyerekeik sportolhatnak együtt az UNICEF Apák napján

Hazánkban idén először ünnepeli nagyszabású rendezvénnyel az UNICEF Magyarország az apák napját. Június 17-én 10 órától a Marczibányi téri Sportcentrumban apaságról szóló kerekasztal-beszélgetések és dedikálás mellett sportprogramok is várják az érdeklődő családokat..

3 ok, amiért vállfájdalom alakulhat ki

A vállfájdalom jelentkezhet hirtelen, vagy kialakulhat fokozatosan, egyre erősödve az évek során is. A kezelésében mindenképpen kulcsfontosságú, hogy feltárd, mi okozza a panaszokat, mert csakis így szüntethető meg tartósan a váll fájdalma.