Menü

Nagyobb a kockázat

RÖVID HÍREK

A szívproblémákkal küzdőknek fokozott veszélyt jelent a szokásosnál hidegebb időjárás. Miért?

Gyakran hallható óvás: a szív és keringési egészségügyi problémákkal küzdők óvakodjanak a nagyobb hidegben. Ilyenkor lehetőleg ne tartózkodjanak túl sokat a kint, ha pedig mégis a szabadban kell lenniük, óvakodjanak a fizikai megerőltetéstől. A veszély nagyon is valós, a nagyobb hidegben beszűkülnek ereink, a vérellátás csökken, a szívnek keményebben kell dolgoznia.


Óvatosan végezzünk fizikai munkát a hidegben

A szívproblémák kockázata emiatt növekszik, főképp, ha a hidegben fizikai munkát végzünk. Ne csak a betegek legyenek óvatosan, mindenki figyeljen a jelekre: mellkasi fájdalom, zsibbadás, szorítás, vagy akár fáradtság, légszomj.

Itt a lehetőség, hogy kipróbáljátok a Viadalt!

Szeptemberben az ország két pontján, Veszprémben, illetve Budapesten is lehetőségetek nyílik kipróbálni magatokat ebben az aktív stratégiai játékban, amely egyre több rajongót szerez magának.

Mindennapi vásárlással a Magyar Vöröskereszt véradókamionjának üzemeltetéséért

A Magyar Vöröskereszt véradókamionjának üzembe helyezése óta több mint 40.000 ember nyújtotta itt segítő karját véradásra, ez azt jelenti, hogy már 18.000 liter vért gyűlt össze a kamion segítségével. Most mindennapi vásárlással támogathatjuk a kamiont.

Otthon végezhető teszt örökletes betegségek előrejelzésére

Az USA-ban lassan elérhető lesz egy otthon végezhető genetikai teszt, amellyel bizonyos betegségekre való hajlam kimutatható. De milyen betegségekre való hajlamot lesz képes kimutatni a teszt?

Idén is támogatja a koraszülötteket a NaturAqua

Idén 13 koraszülött intenzív osztály újul meg a Koraszülöttekért Országos Egyesület és a NaturAqua tavaly indult, három éves együttműködésének keretében. A lila szívvel jelölt kampányhoz Kozma Orsi és Pintér Adrienn (Ada) is csatlakozott. A tavalyi 8 millió forint értékű adomány után idén 22 millió forint értékű támogatást nyújt a NaturAqua a koraszülött-osztályoknak.

Ez volt az utolsó óraállítás?

Túl vagyunk az óraállításon, lassan mindenki belerázódik az "új időszámításba". A becslések szerint körülbelül egy hét alatt átáll szervezetünk biológiai órája. A kezdeményezések alapján lehetséges, hogy ennyi nehézséggel sem kell szembesülnünk a jövőben - elképzelhető, hogy eltörlik az óraállítást. Jó ez nekünk?