Menü

Nagyobb a kockázat

RÖVID HÍREK

A szívproblémákkal küzdőknek fokozott veszélyt jelent a szokásosnál hidegebb időjárás. Miért?

Gyakran hallható óvás: a szív és keringési egészségügyi problémákkal küzdők óvakodjanak a nagyobb hidegben. Ilyenkor lehetőleg ne tartózkodjanak túl sokat a kint, ha pedig mégis a szabadban kell lenniük, óvakodjanak a fizikai megerőltetéstől. A veszély nagyon is valós, a nagyobb hidegben beszűkülnek ereink, a vérellátás csökken, a szívnek keményebben kell dolgoznia.


Óvatosan végezzünk fizikai munkát a hidegben

A szívproblémák kockázata emiatt növekszik, főképp, ha a hidegben fizikai munkát végzünk. Ne csak a betegek legyenek óvatosan, mindenki figyeljen a jelekre: mellkasi fájdalom, zsibbadás, szorítás, vagy akár fáradtság, légszomj.

Néhány tipp, hogy emlékezetesebb legyen a szalagavató

Beköszöntött az újév, és vele együtt a szalagavató bálok következő nagy hulláma. Bár sok helyen tartják ezt az alkalmat inkább ősszel, azért a nagy többség a januártól márciusig tartó báli szezonra tartogatja a végzősök nagy napját. Íme, néhány tipp, hogy ezt a fontos napot tökéletesebbé tudd tenni.

Újévi fogadalom – hogyan tartsuk be?

Szinte törvényszerűnek mondható, hogy ha az újév szóba kerül, hallhatunk negatív példákat a fogadalommal kapcsolatban. Ha esetleg szóba hozod, hogy te szeretnél valamit megfogadni ez alkalomból, mindig csoportosan jönnek azok a válaszok, amelyek le akarnak beszélni róla, mondván, hogy úgysem tartod be. De hogyan tegyél fogadalmat úgy, hogy ne vallj vele kudarcot?

Újévi fogadalmak, amiket érdemes megfogadni

Az újévi fogadalmak ismertetőjele, hogy maximum 2 hétig tartanak. Szép elhatározások, klasszikus újévi célkitűzések, tipikus fogadalmak, s sajnos nem tartósak. Tűzz ki tartható és apró lépéseket, kis célokat a teljesebb élethez!

Ha a családi együttlétek már túlszárnyalták a maximumot…

Téli szünet, karácsony, szilveszter és újév, s e kettő között alig két nap pihenőidő. Mire megemészted a nagy karácsonyi lakomákat, már itt is az újév, amikor újra lakomát kell csapni. Mire kipihened, hogy a család egyik részénél töltöttétek a karácsonyt, másnap a másik részt is meg kell látogatnod. Végeláthatatlan, és néha egészségtelen spirál ez, amiből nehéz a legjobbat kihozni.

Új népbetegség a karácsonyi stressz

A karácsonynak elsősorban a meghittségről, a nyugalomról, a szeretetről és a békés családi együttlétről kellene szólnia. Ennek ellenére sajnos az emberek többsége feladatként, sőt teherként éli meg az ünnepet. Az egész évben el nem végzett feladatokat ekkor akarják bepótolni, sőt ilyenkor vannak a jelentős megrendelések teljesítési határideje. Ez mind-mind belső feszültséget kelt, ami gátolja a lelki nyugalmat.