Menü

Nagyobb a kockázat

RÖVID HÍREK

A szívproblémákkal küzdőknek fokozott veszélyt jelent a szokásosnál hidegebb időjárás. Miért?

Gyakran hallható óvás: a szív és keringési egészségügyi problémákkal küzdők óvakodjanak a nagyobb hidegben. Ilyenkor lehetőleg ne tartózkodjanak túl sokat a kint, ha pedig mégis a szabadban kell lenniük, óvakodjanak a fizikai megerőltetéstől. A veszély nagyon is valós, a nagyobb hidegben beszűkülnek ereink, a vérellátás csökken, a szívnek keményebben kell dolgoznia.


Óvatosan végezzünk fizikai munkát a hidegben

A szívproblémák kockázata emiatt növekszik, főképp, ha a hidegben fizikai munkát végzünk. Ne csak a betegek legyenek óvatosan, mindenki figyeljen a jelekre: mellkasi fájdalom, zsibbadás, szorítás, vagy akár fáradtság, légszomj.

5 egyszerű tipp az egészséges irodai táplálkozáshoz

Biztosan szembesültél már azzal a problémával, hogy a pörgős mindennapok során nemhogy egészségesen táplálkozni, de általában pár egészségtelen falatot bekapni sincs idő. Íme, pár egyszerű, életmódváltóknak kötelező tipp, amivel nem csak időt spórolhatsz, de az egészségedért is tehetsz, ha irodai étkezésről van szó!

Néhány kacat, amitől érdemes lenne megszabadulnod

Lassan olyan a lakásod, mint a beteges gyűjtögetőké? A sok kacattól már nem tudsz hova pakolni, talán már közlekedni sem a lakásban? Itt az ideje a tavaszi szelektálásnak!

Mit csináljunk a húsvéti maradékkal?

A húsvét a tavaszi pihenés, és a nagy főzések időszaka. De mit tegyünk, ha elméretezzük az ünnepi adagokat, és ott állunk kedden a rengeteg maradékkal, de már rá sem bírunk nézni? Íme, néhány ötlet, hogy új ételeket készíthessünk belőlük.

Nyúlhús az asztalon

A húsvéti menü a legtöbb családban közel olyan gondosan megtervezésre kerül, mint a karácsonyi. Attól függően, hogy a családunknak vagy vendégeknek is főzünk, extra különlegességektől, a „sonka, tojás” variációkig többféle fogás lehetséges. Sok helyen kerül ilyenkor nyúl, vagy bárány, birka is az asztalra. Lássuk ezt a variációt!

Süssünk répatortát! Nem csak a nyuszi kedvenc desszertje.

Ha nem ettél még répatortát, azt hiheted, hogy ez, valami zöldségízű reform izé. Óriási tévedés! Az én reform-sütemények ellen beoltott unokatestvérem is imádja. Puha, szaftos, és inkább a magőrlemény uralja az ízét, mint a répa! Minden diétába beilleszthető módon elkészíthető, roppant egészséges és nagyon finom édesség. Húsvétra is tökéletes!