Menü

A legnépszerűbb zenék edzéshez

  • Dátum: 2017.02.09., 18:00

Ha idén év elején eldöntöttük, hogy mostantól gyakrabban járunk edzeni vagy edzőterembe, most mutatunk még néhány motivációs lehetőséget, hogy a 2017-es évben valóban többet mozogjon mindenki! Nincs annál jobb, mintha éppen egy kedves dalt vagy lejátszási listát hallgatunk, és éppen még az utolsó gyakorlatok vagy pár méter van hátra a kitűzött cél eléréséig. Ez biztosan felvirágoztatja bennünk a lelkesedés utolsó csíráját! Ha lépést szeretnénk tartani a legutolsó „edzős” zenetrendekkel, most itt a nagy segítség, a Spotify ugyanis éppen a napokban fedte fel a legfrissebb trendeket.

A listát a felhasználói adatok elemzése alapján állították össze. Drake vezeti a művészlistát, de az első öt között szerepel Kanye West, Rihanna, Eminem és Calvin Harris is. Norvégiában hallgatták leggyakrabban az „edzős” lejátszási listákat, a sorban pedig Izland és Svédország követte, míg az USA csak a 10. helyet foglalta el.

Ez a lista természetesen nem azt jelenti, hogy a norvég emberek sportolnak a legtöbbet (mert nyilvánvalóan nemcsak edzés közben lehet hallgatni ezeket a listákat), de egy remek előremutatás arra vonatkozóan, hogy az egyes országok mennyire lehetnek aktívak.

Vessünk egy pillantást a teljes top 10-es listákra, válogassunk kedvünkre és legyünk fittek, frissek! A Spotify oldalán pedig bővebb információhoz is juthatunk. Edzésre, mozgásra fel!

Művész top 10-es lista:

  1. Drake
  2. Eminem
  3. Kanye West
  4. Rihanna
  5. Calvin Harris
  6. The Weeknd
  7. The Chainsmokers
  8. Beyoncé
  9. Sia
  10. David Guetta

Az országok top 10-es listája:

  1. Norvégia
  2. Izland
  3. Svédország
  4. Ausztrália
  5. ​Kanada
  6. Dánia
  7. Új-Zéland
  8. Írország
  9. Nagy-Britannia
  10. USA

Forrás: www.realsimple.com

Az olvasás jótékony hatásai, mentalizáció

Kutatások egész sora támasztja alá, hogy fizikailag és lelkileg is egészségesebbek leszünk az olvasástól. Köztudottan bölcsebbé válhatunk, okosabbá, empatikusabbá, de fontos megjegyezni, hogy ezek a pozitív hatások akkor figyelhetők meg, ha klasszikusan könyvet tartunk a kezünkben és úgy olvasunk, nem pedig a neten görgetünk, chatet olvasunk, közösségi oldalakat csekkolunk.

Tavaszi feltöltődés fontossága

Tavasz közeledtével ébredeznünk kellene pont úgy , mint a természetnek, de előfordul, hogy a tavaszi „kikelet” helyett, sokan bágyadtak, aluszékonyak, sőt sokan fejfájásról, szédülésről panaszkodnak.
Mára, már a tudomány is elismeri, „tavaszi fáradtság” létezik.

Futás kutyával

Egy kutya lefutotta a félmaraton, pedig csak pisilni engedték ki, olvastam a minap egy nem mindennapi cikkben. Félmaratont futókhoz csatlakozott a kutyus, aki becsülettel végig is futotta a távot Kanadában, ráadásul nem is akármilyen helyezést ért el: sikerült az első 10 között beérni, és az előkelő 7. helyen teljesítette a távot. Mire kell figyelni, ha kutyussal futunk, erről lesz szó ma.

A visszahízás okai

A fogyókúrázók klasszikus, 22-es csapdája előbb-utóbb minden fogyni vágyót utolér. A jelenség maga arra utal, hogy a diétázók eleinte gyors fogyásnak indulnak, majd - a fogyókúra abbahagyását követően - visszatérnek eredeti súlyukhoz. (Vagy rosszabb esetben akár plusz kilókkal is gyarapodhatnak.)

Alkohol és sport: rontja a teljesítményt?

Vajon tényleg visszaveti a sport teljesítményünket, ha olykor megiszunk egy kis bort, vagy röviditalt, vagy alkalmanként ennyi belefér és ne fogja negatívan befolyásolni a sportteljesítményt?