Menü

A parapszichológia bábaasszonyához járnak a hírességek

Művészek, élsportolók, politikusok, üzletemberek titkos életvezetési tanácsadója immár három évtizede a magyar parapszichológia bábaasszonyként emlegetett orosz származású motivációs előadó, sikeres coach, Carla Galli. A személyiség- és szervezetfejlesztő tréner, aki számos hazai és külfüldi hírességnek nyújtott már segítséget, most megjelent hatodik, Újratervezés című könyvében nyilvánosságra hozta az általa kidolgozott sikerprogram, a Master Code System számos elemét és módszerét. Carla Galli elárulja: minden ember életében adódnak nehéz időszakok, és nincs ez másképp a hírességekkel sem.

Carla Galli praxisa igazi titkokat rejt, soha napvilágot nem látott információk birtokában van. A hazai hírességek pedig gyakran egymásnak adják nála a kilincset. Sikerkönyvek szerzőjeként, mély elhivatottsággal áll az emberek személyes fejlődésének szolgálatába, legyen szó háziasszonyról, olimpikonról, fodrászról, cégvezetőről, egy kézilabdacsapatról, híres művészről, vagy éppen hazánk valamelyik ismert közszereplőjéről.

Kijevben született, és az ottani kínai iskolában érettségizett. Így már gyerekként magába szívhatta a Kelet szellemiségét. Carla Gallinak sajátos módszereivel az elsők között sikerült a természetgyógyászat és a hagyományos orvoslás között hidat építeni. A 90-es években társszerzőként működött közre a Nulladik Típusú Találkozások című tévéműsorban. Alapító tagja a Magyar Para-Kutatási Tudományos Társaságnak. A 90-es évek végén pedig utat tört az executive coachingnak és az NLP módszerének is. Az elmúlt két évtizedben pedig tudását kamatoztatva egy célnak szenteli az életét, hogy az emberek lelki-intellektuális létét magasabb szintre tudja emelni. Oda, ahol az emberek képessé válnak az öngyógyításra, a tudatosság fejlesztésére és arra, hogy a fiatalság erejét és lendületét minden külső beavatkozás és külső forrás nélkül megőrizhessék. Ezt tanítja képzésien, workshopjain, tréningjein is. Jelenleg változásmenedzsmenttel, családállítással és személyes márkaépítéssel foglalkozik, mind cégek, mind magánemberek számára segítséget nyújt a problémák felderítésében és megoldásában. Carla Galli azokat a belső erőforrásainkat mozgósítja, amelyeknek talán nem is vagyunk tudatában. Ezért járnak hozzá olimpikonok, elismert politikusok, ünnepelt sztárok.

„Bizony a híres embereknek éppúgy adódnak nehézségeik, mentális gondjaik, mint a civil embereknek; párkapcsolatukban, családi életükben, a gyermeknevelésben, a munkájukban vagy a karrierjükben. Sokan küzdenek problémákkal, depresszióval, stresszel, vagy valamilyen függőséggel. Ilyenkor a kezelhetetlennek tűnő terhet orvosolni fordulnak hozzám ismert és nem ismert emberek egyaránt. Már aki eljut odáig, hogy felismeri; baj van és változtatni szeretne a dolgon. Sajnos azt tapasztalom, hogy itthon még mindig kevesen mernek szakemberhez fordulni. Azt gondolják, hogy ez szégyen. De én bízom abban, hogy ez a fajta hozzáállás idővel változik majd. Akik viszont bátrabbak, azokról szinte kivétel nélkül elmondható, hogy könnyebben és szívesebben beszélgetnek olyan valakivel, aki nem ismeri őket, akinek nincs az életükkel kapcsolatban előfeltevése, kialakított képe, gondolata.”- összegezte Carla Galli.

Számára a projekt maga az EMBER: képzésekkel fejleszti, karitatív tevékenységgel segíti embertársait. Különleges inspirátorként, katalizátorként működik képzésein, ahol a résztvevők kivétel nélkül elindulnak a sikeres, teljes élet útján. Külön érdekesség, hogy módszereit, technikáit is megosztja az olvasókkal.

A szakembernek 2017 januárjában került a polcokra legújabb könyve Újratervezés címmel, amely a nagysikerű Ki fizeti a révészt? (2015.) című könyv folytatásaként látott napvilágot. Egy igazi önismereti szakkönyv mindazok számára, akik az épülést, a tudatosságot, a jelen-LÉT-et keresik, kutatják önmagukban. A könyvet Berkes Kornélia szerkesztette és Ungár Anikó bűvész mutatta be a nagyközönségnek.

A 80-as évek végén, amikor hazánkban még csak a spiritualitás és természetgyógyászat csíráit vélték felfedezni, látott napvilágot a Jósnő vagy boszorkány?, valamint a Mesés jóslások című műve is, melyek a kort megelőzve bevezették az olvasót ebbe a varázslatos, spirituális világba. Kicsit később, a Fiatalító jóga című könyvével váltott ki nagy visszhangot, a visszafiatalodás lehetőségének felvetésével, amely témakör napjainkra már kétségtelenül komoly üzletággá nőtte ki magát. Az 1993-ban kiadott Akar-e fenomén lenni? című könyvének pedig olyan sikere volt, hogy a Mantra Természetgyógyászati Egyetem a tankönyvévé választotta.

„Nagyon boldog vagyok, hogy nem csak személyesen, hanem könyveimmel is tudok segíteni nagyon sok embernek. Van, aki egyszerűen csak válaszút előtt áll, azért fordul hozzám, vagy olvassa el a könyvimet, de vannak cégek, intézmények, akiknek elakadt a működésük, és vannak olyanok – például versenyekre, olimpiára készülő sportolók, csapatok -, akiknek elengedhetetlen a felkészülésükhöz a mentális felkészítés. Nekem pedig a legnagyobb örömet az jelenti, amikor a visszajelzésekben azt mesélik, hogy sínre került az életük, beindult a vállalkozásuk, vagy dobogóra álltak egy egy-egy fontos versenyen. És szerencsére ma már minden napra jut egy ilyen.” - tette hozzá Carla Galli.

Az elmúlt pár évben a legkülönbözőbb hírek láttak napvilágot Noszály Sándorról. A közösségi oldalakon posztolt képei alapján pedig úgy tűnik, rendeződtek sorai és jól érzi magát Los Angelesben. „Egy nagyon kedves ismerősöm Carla Galli - akinek életvezetési könyveit nagyszerűnek tartom, és akit még aktív teniszező koromban ismertem meg – mondta mindig, hogy a fő irányvonalakat meg kell határozni az életünkben. Rengeteget beszélgettünk arról is, hogy egy sportolónak elengedhetetlen a felkészülésben vagy éppen az az újrakezdésben a mentális felkészülés. A sikert éppúgy fel kell tudni dolgozni, mint a kudarcot. Megtanultam, hogy a hétköznapi életben sincs ez másképp.” – mondta Noszály Sándor. Hozzátette: „Mindenki életében vannak hullámvölgyek, én sem vagyok kivétel. Vereség, szakítás, válás, vagy akár egy családtag elvesztése mindig nagyon nehéz. Ráadásul én egy olyan családban nőttem fel, ahol mindenki élsportoló volt, tehát már ez önmagában egy különleges helyzet. Ha ismert vagy, akkor az életed nyitott könyv, ki vagy téve támadásoknak is. Történik veled valami, ami holnap már a múlté. Össze lehet törni, de onnan fel kell állni valahogy. A legsötétebb éjszaka is idővel véget ér, és kisüt a nap. Nemrég egy televízió műsorban az életemről, feleségemmel történt szakításomról, válásom részleteiről meséltem őszintén, aminek az lett a hozadéka, hogy Noszály depressziós, Noszály nem tudja feldolgozni címmel lettek tele a bulvárlapok. Én ezt úgy éltem meg, hogy megtörtént, felvállaltam, fel mertem vállalni, elmeséltem, felálltam és továbbléptem. És ez az óriási különbség. De idáig el kell jutni valahogy.”

Noszály Sándor - egyetértésben Carla Gallival - személy szerint fontosnak tartja a moderálást, vagyis az önuralmat, a mértéktartást, a dolgok keretben tartását. A Horatius féle arany középutat, hogy ne feszítsük túl a húrt, mert akkor elpattan, de ha túl lazán fogjuk, akkor viszont nem szól! És az elengedés mandaláját. Ha jó történik velünk az életben, azt márványba véssük, ha valami rossz, azt homokba kaparjuk, hogy elfújja a szél.

Az álomfejtésről

Mindenki álmodik. Az álmok rejtélye a mai napig foglalkoztatja a tudósokat, de arra nincs végleges válasz, hogy miért álmodnak az emberek.

Népi emlékezet őrzi a teknőkaparó emlékét, de ki volt ő?

Az ország délkeleti szegletében a Tisza és Maros mentén egy igazán különleges ember alakját őrzi a népi emlékezet. Táltosként tartják számon, hihetetlen történetei és jövőbe látó jóslatai okán. Nem tudják pontosan hol született, és mikor, hol élt és hol halt meg, még az sem maradt fent, hogy mi volt a teljes neve. A történetek és a figurája szájról szájra terjedt. De ki volt ő és milyen jóslatok fűződnek a nevéhez?

Kék zónák

A születéskor várható átlag életkor a Földön a férfiak és nők esetében is 60 és 70 év közé tehető, viszont vannak olyan helyek a bolygón, ahol ezt a számot jócskán túllépik az ott lakók. Ezek a kék zónák.

Kínai horoszkóp 2023: a remény esztendeje lesz a Nyúl éve

A kínai asztrológia a kínai kultúrából eredő sok ezer éves ezoterikus hagyomány, mely a természet rendjét, körforgását vizsgálja.

Mi az az orvosi asztrológia

Az orvosi asztrológia, más néven asztromedicina egy nagyon régre visszanyúló tudomány, melyet a mai napig bizonyos gyógymódokban alkalmaznak.