Menü

Szuper recept - ezt készítsd el egy beszélgetős délutánhoz!

Ha vendégeket vársz, összeülnél a családdal vagy a barátokkal beszélgetni, akkor jól jön egy kis finom és egészséges nassolnivaló. Babkrém sós keksszel és karib cukkinivel - ugye, jól hangzik? S még annál is finomabb, próbáld ki!

Babkrém:

Áztass be 400 g kisebb szemű fehér babot néhány napra. Igen, nem árt előre látónak lenni, de így egyszerűbb dolgod lesz a későbbiekben. Majd ha már szépen megnőttek a babszemek, akkor indulhat a krémkészítés! (Őszintén bevallom, én türelmesen, egyenként kifejtettem a babszemeket a kis burkukból, hogy az ne kerüljön bele a krémbe, de enélkül is működik, ha összeturmixoljuk a babot.) Piríts meg egy vöröshagymát kevés kókuszzsíron, s tedd a bab mellé, ha van, akkor néhány szál snidlinget is, majd botmixerrel turmixold össze, de nem kell teljesen homogénre. Adj hozzá 1 evőkanál citromlevet (mindenképpen igazi citromból), 1 nagy pohár tejfölt (én a krémes Zott tejfölt preferálom, nem reklám, de sokkal finomabb a többinél), kis mustárt, sót, bio vegetát, borsot, fehér borsot, valamint chilit. Utóbbival nem érdemes spórolni, ha bírjuk a csípőset, isteni ízt kölcsönöz a krémnek! A tetejét tálaláskor díszíthetjük például bazsalikom levelekkel.


A babot érdemes akár napokkal előre is beáztatni, így egyszerűbb dolgunk lesz

Sós keksz:

Gyúrj össze 50 g búzasikért, 350 g teljes kiőrlésű lisztet, 200 g kókuszzsírt (kicsit olvasz meg, ha szilárd állagú, úgy könnyebb dolgod lesz), 1 nagy pohár tejfölt (krémes állagút érdemes itt is), 1 evőkanál himalája sót, 1 evőkanál reszelt sajtot, 1 evőkanál tört tökmagot, valamint mehet bele szezámmag, fekete szezámmag is, ki mit szeret. Gyurma állagú tésztát kapsz, nyújtsd kb. 3 mm vastagságúra. Ízlés szerint készíthetsz négyzet, kör vagy háromszög alakú kekszeket. Részemről az utóbbira szavaztam, mártogatóshoz ez praktikus. Tedd őket sütőpapírra, és mehet a sütőbe 200 fokon. Bevallom, nekem annyira ízlik ez a keksz, hogy dupla adaggal szoktam készíteni belőle.


Egészséges sós keksz házilag - nálunk dupla adag fogy belőle...

Karib cukkini:

Három nagyobb cukkinit megpucolunk, apró kockákra vágunk. Egy fej vöröshagymát kis kókuszzsíron megdinsztelünk serpenyőben, majd hozzáadjuk a cukkinit, és fűszerezzük sóval, bio vegetával, bazsalikommal, chilivel, kurkumával, mustármaggal és curryvel. Addig kevergetjük, míg a cukkini lágy és puha lesz, majd kis tálkákban tálaljuk.


A puhára párolt, fűszerezett cukkini isteni finom

Jó étvágyat kívánunk!

Két ízletes étel zsenge zöldbabból

Ha van a kertedben zöldbab, vagy nincs, de szereted, akkor ideje, hogy pár új receptet is kipróbálj. Szerencsére rengeteg módon fel lehet használni, így a kreativitásodat most a konyhában is kiélheted.Recept tippek következnek...

...meg a kakaósat, a fahéjasat, a lekvárosat....

Édesen és sósan is fogyasztjuk. Számtalan verziója létezik. Elkészítése országonként más és más. A legkedveltebb töltelékek a kakaó, fahéj, túró, mák, különböző pudingok. Sós változata közül ismert: a hortobágyi húsos palacsinta, de gombával, és más zöldségekkel megtöltve is elkészíthető. Gyerekkorodban melyik volt a kedvenced?

Ez zsír!

A zsír a barátunk. Hallani gyakran. Mondjuk én azért ezt így soha nem jelenteném ki, de tény, hogy bizonyos zsírsavak nagyon jótékony hatásúak számunkra, míg más zsírok igencsak kerülendők! Most akkor, hogy is van ez?

Grillszezon-nemcsak húsimádóknak!

Bár a kerti grillezés, tárcsán sütés összekapcsolódik nálunk a gondosan bepácolt húsokkal, szalonnasütéssel, ám nem feltétlen kell kizárólag húsos fogásokban gondolkodni, a vegetáriánusoknak is jutnak finom falatok egy kerti partin. Tűzzünk néhány vegetáriánus ételt a nyársra!

Rostban gazdag ételek

A növényi rostok a szervezet számára nem hasznosítható anyagok közé tartoznak, fogyasztásuk mégis elengedhetetlen azok számára, akik egészségesen szeretnének étkezni. Mutatok pár ötletet, ha nem tudod, hogyan fedezd a napi rostbeviteledet.