Menü

Segítség a férfiaknak - péniszimplantátumok

A minap lehetőségem volt egy andrológussal beszélgetni. Ő egy olyan szakorvos, aki a férfigyógyászat széles skálájával foglalkozik, mint például a prosztata problémái, merevedési zavarok vagy férfimeddőség. Az én szememben ez a terület (is) csodálatra méltó. Számos dolog vizsgálata és természetesen kutatása is ide tartozik, többek között a spermiumok vizsgálata, a korai magömlés okainak felderítése, a szexuális zavarok okainak felkutatása vagy a férfi megtermékenyítő képesség vizsgálata.

A szakorvossal való találkozás során véletlenül támadt lehetőségem megismerkedni a jelenleg elérhető, két pénisz implantátummal. A doktor úr két grafikus videó segítségével magyarázta el a folyamatok lényegét, amelyek engem lenyűgöztek - mert minden gyakorlati gyógyító tevékenység csodálatot kelt bennem.

Jelenleg kétféle technika elérhető azok számára, akik merevedési problémákkal küszködnek, és a mindennapi szexuális életükön az alkalmazott gyógyszerekkel sem tudnak kielégítő eredményeket elérni.

Az egyik, az olcsóbb, egyszerűbb módszer a hajlítható hímvessző, amikor egy implantátumot ültetnek a hímvesszőbe. Ebben az esetben a hímvessző állandóan merev, tehát merevedési problémák már biztosan nem fognak jelentkezni (eközben a beidegződés állandó marad, tehát a közösülés ugyanolyan élvezetet nyújthat), viszont az állandó merevség a páciens számára zavaró, kényelmetlen lehet a hétköznapok során. Ennél az opciónál, a hímvessző - ha éppen nincs használatban - lehajlítható.

A második lehetőség a folyadékpumpás vagy hidraulikus transzplantáció. Ebben az esetben a herezacskóban helyeznek el egy apró pumpát, amelynek segítségével a hímvessző folyadékkal telíthető, így érhető el vele az erekció. Ha már nincs szükség a merev hímvesszőre, "leeresztésére" egy szelep is be van építve, amelyet megnyomva a hímvesszőből kiáramlik a folyadék, és ellazult állapotot vesz fel. Ez a módszer a mindennapok során is kényelmesebb, egyébként pedig élethosszig tartó garancia vonatkozik rá. Ha elromlik a beépített szerkezet, a gyártó ingyen cseréli.

Mindent a diszprexiáról

A programozott mozgásokban, melyek a csecsemő idegrendszeri érésétől függnek (pl.: kúszás, mászás), általában még nincsenek feltűnő eltérések. Később a kisdedkorban fejlődik a szenzoros érzékelés és integráció (szenzomotorika: az észlelés és a cselekvés egysége). A fejlődési diszpraxia a szenzoros integráció zavarainak egyfajta megnyilvánulása.

Fényvédők, smink, napsütés

A tudatos bőrápolás alapja, hogy már kora tavasszal, az első napsugarak megjelenésekor elkezdjük a fényvédő krémek használatát, azonban mit tegyünk, ha a fényvédelem mellett a sminkről sem szeretnénk lemondani nyáron?

Létezik krónikus napfényhiány

A D-vitamin a bőrön keresztül termelődik, a természetes napsütés hatására. Zsírban oldódik. Márciustól szeptemberig elegendő a napfény ahhoz, hogy elegendő vitaminhoz jussunk, ám a télen a vitaminkészleteink megcsappannak. Mit okoz a napfény hiánya és mit tehetünk ellene egészségünk megőrzéséért?

Mi mindenre jó a CT-vizsgálat, és mikor lehet rá szükséged?

Bizonyos betegségek esetén a röntgen- vagy az ultrahangvizsgálat nem elegendő a diagnózis felállításához. Ilyenkor szükség lehel a komputertomográfia (CT) képalkotó eljárásra, amely háromdimenziós felvételeket készít a test egy adott szegmenséről, így részletesebb képet biztosít a szövetekről, az erekről és a csontokról. Milyen esetekben rendelnek el az orvosok CT-vizsgálatot?

Lúgosításra fel

Jön a jó idő, nem csak a kedvünknek kell jobbnak lennie, hanem a testünknek is ideje kiadni magából a káros anyagokat. Irány a lúgosítás!