Menü

Egyszerű módszer fittséged utánkövetésére

Minden ember életében eljön legalább egyszer az a pillanat – de legtöbbünk esetében ez a szám egynél nagyobb -, amikor elhatározza magát, hogy igen, rendszeresen fogok sportolni. Mégis sokszor túl gyorsan elengedjük a fonalat. Hogyan könnyíthetünk ezen?

Sajnos sokan túl magas elvárásokat támasztunk magunkkal szemben. „Holnap kimegyek futni.” vagy „Holnap elmegyek az edzőterembe.” Ez megtörténik kétszer-háromszor, majd belenézünk a tükörbe, vagy ráállunk a mérlegre, és semmiféle változást nem tapasztalunk magunkon. Akkor gyorsan el is veszítjük motivációnkat, és elfelejtjük a mozgást. Néhány hónap múlva pedig újrakezdődik az egész folyamat.

A legtöbb ember nem rendelkezik olyan fizikummal, mint a versenysportolók, és ami a legszebb az egészben, hogy nem is kell olyannak lennünk, mint ők! Ha valamibe belekezdünk, azt magunkért érdemes csinálnunk. Így van ez nemcsak a mozgással, de bármi mással az életben.

Ha szeretnénk nyomon követni azt, hogyan fejlődünk a saját mozgásfolyamatunk során, érdemes naplót vagy naptárat vezetni róla. Határozzuk el, hogy heti 2 vagy 3 alkalommal fogunk aktívan mozogni. Ilyenkor célravezető, ha ugyanazt az utat többször járjuk be. Így könnyedén után tudjuk követni, milyen nehézségeink támadtak. Ha otthon felírjuk a naplónkba vagy a naptárunkba, egy-két hónap múlva már láthatjuk a drasztikus változást.

Leírhatunk mindent, ami számít nekünk, mennyi volt a pulzusunk, milyen gyorsan csökkent le, hányszor álltunk meg útközben, mennyire volt nehéz közben levegőt venni, milyen érzések cikáztak bennünk.

Lehet, hogy a testünkön semmit sem fogunk érezni – bár kétlem, igenis meg fog rajta látszani a változás. Ha el vagyunk hízva, észre fogjuk venni, hogy könnyebben kapunk levegőt, könnyebben tudunk lehajolni, vagy a zsírsejtek tömkelege, ami a hasunkon helyezkedik el, sokkal lazábbnak tűnik, és már nem is zavar annyira minket. Normál testalkat esetén érezni fogjuk az izomlázat, és az egész testünk könnyebb, fittebb érzetet kelt majd. Ez pedig kihatással van a lelki egészségünkre is. Hiszen amint korábban már írtunk erről, még ha láthatólag semmi változás sincs, mi mégis szebbnek fogjuk magunkat látni a tükörben.

Néhány hónap múlva visszanézve a naptárat/naplót, nevetni fogunk rajta, milyen küszködéssel indultunk. Büszkék leszünk magunkra, és mozgás-motivációink is más irányt vesznek.

Húsvét gyomorrontás nélkül

Ünnepek, alkalmak, családi evészete előtt érdemes végig gondolni, hogy mit tegyünk azért, hogy emésztési panaszok nélkül élvezhessük a finomságokat. Húsvét emésztési panaszok nélkül!

5 kreatív szülő-gyerek program, ami a gyerekek fejlődését is segíti

Az együtt töltött minőségi idő semmivel sem pótolható a gyerekek szellemi és mentális fejlődése szempontjából, ráadásul a közös programok a szülőknek is segítenek a töltekezésben. Legyen szó például közös sütés-főzésről, meseolvasásról vagy mesehallgatásról, ezek a tevékenységek mind segítenek elmélyíteni a szülő és a gyerek közötti kötődést, támogatják a kicsik fejlődését, és nem utolsó sorban rengeteg boldog közös emléket is begyűjthetnek velük.

Márciusban óraátállítás!

A nyári időszámítás március utolsó vasárnapján kezdődik, és október utolsó vasárnapjáig tart, ennek kezdete 2024-ben március 31. vasárnap hajnalban 2:00 órakor 3:00 órára kell előre állítani az órát.

Milyen lesz egy 2024-es sikkes esküvő? – ezek a trendek idén

Az esküvőknél minden évben megválasztják az év színét, ettől függetlenül természetesen mindenki a saját ízlése szerint dekorálja a nagy napot. Nézzük, hogy idén melyik irányvonalat érdemes követni.

Egyszerűen elkészíthető húsvéti dekorációk

Alig néhány hét múlva húsvét, ami a legfontosabb keresztény ünnepünk. Ahogy karácsonykor vagy más ünnepkor, úgy húsvétkor feldíszítik sokan a lakásukat. Az ünnepi dekorációt egy kis ügyességgel mi is könnyen és egyszerűen elkészíthetjük.