Menü

Egyszerű módszer fittséged utánkövetésére

Minden ember életében eljön legalább egyszer az a pillanat – de legtöbbünk esetében ez a szám egynél nagyobb -, amikor elhatározza magát, hogy igen, rendszeresen fogok sportolni. Mégis sokszor túl gyorsan elengedjük a fonalat. Hogyan könnyíthetünk ezen?

Sajnos sokan túl magas elvárásokat támasztunk magunkkal szemben. „Holnap kimegyek futni.” vagy „Holnap elmegyek az edzőterembe.” Ez megtörténik kétszer-háromszor, majd belenézünk a tükörbe, vagy ráállunk a mérlegre, és semmiféle változást nem tapasztalunk magunkon. Akkor gyorsan el is veszítjük motivációnkat, és elfelejtjük a mozgást. Néhány hónap múlva pedig újrakezdődik az egész folyamat.

A legtöbb ember nem rendelkezik olyan fizikummal, mint a versenysportolók, és ami a legszebb az egészben, hogy nem is kell olyannak lennünk, mint ők! Ha valamibe belekezdünk, azt magunkért érdemes csinálnunk. Így van ez nemcsak a mozgással, de bármi mással az életben.

Ha szeretnénk nyomon követni azt, hogyan fejlődünk a saját mozgásfolyamatunk során, érdemes naplót vagy naptárat vezetni róla. Határozzuk el, hogy heti 2 vagy 3 alkalommal fogunk aktívan mozogni. Ilyenkor célravezető, ha ugyanazt az utat többször járjuk be. Így könnyedén után tudjuk követni, milyen nehézségeink támadtak. Ha otthon felírjuk a naplónkba vagy a naptárunkba, egy-két hónap múlva már láthatjuk a drasztikus változást.

Leírhatunk mindent, ami számít nekünk, mennyi volt a pulzusunk, milyen gyorsan csökkent le, hányszor álltunk meg útközben, mennyire volt nehéz közben levegőt venni, milyen érzések cikáztak bennünk.

Lehet, hogy a testünkön semmit sem fogunk érezni – bár kétlem, igenis meg fog rajta látszani a változás. Ha el vagyunk hízva, észre fogjuk venni, hogy könnyebben kapunk levegőt, könnyebben tudunk lehajolni, vagy a zsírsejtek tömkelege, ami a hasunkon helyezkedik el, sokkal lazábbnak tűnik, és már nem is zavar annyira minket. Normál testalkat esetén érezni fogjuk az izomlázat, és az egész testünk könnyebb, fittebb érzetet kelt majd. Ez pedig kihatással van a lelki egészségünkre is. Hiszen amint korábban már írtunk erről, még ha láthatólag semmi változás sincs, mi mégis szebbnek fogjuk magunkat látni a tükörben.

Néhány hónap múlva visszanézve a naptárat/naplót, nevetni fogunk rajta, milyen küszködéssel indultunk. Büszkék leszünk magunkra, és mozgás-motivációink is más irányt vesznek.

Régi húsvéti szokások

A húsvét a kereszténység egyik legjelentősebb ünnepe. Ma már inkább a tavaszvárás, és a tavasz eljövetelének jele, amelyet március vagy április hónapban (a Hold állásának megfelelően) tartanak, és sokaknál vallástalan jelentéssel bír. Azonban az ünnephez rengeteg régi (ma már vicces) hagyomány kapcsolódik, amelyek közül olvashatunk néhányat ebben a cikkben.

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba?

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba? Plüss nyuszi/csirke/kacsa vagy csoki nyuszi/csirke/kacsa a tökéletes választás! – olvasom az egyik állatvédő egyesület facebook oldalán és megmondom őszintén teljes mértékben egyetértek a felhívásukkal!

Munkahelyi motiváció?

Minden vezető sikeres cégre és lelkes munkatársakra vágyik, akik szakmailag kiválóak és minden nap a legjobb formájukat hozzák. A valóság azonban nem ilyen egyszerű. Még a legjobbnak tűnő munkatárs esetében sem lehetünk teljesen biztosak abban, hogy ugyanolyan teljesítményt nyújt napról-napra, és mindig maximálisan eltökélt. Jó hír, hogy vezetőként nagyban befolyásolhatjuk, hogy egy dolgozó mennyire tudja és akarja kihasználni tehetségét! Lássuk, hogyan!

8 különleges és elragadó húsvéti tradíció a világ különböző tájairól

Itthon a locsolkodás, rokonlátogatás, családi körben elfogyasztott finom ételek és természetesen a tojásfestés. Ezek mindenki számára jól ismert húsvéti tradíciók, azonban más nemzeteknél eltérő szokások uralkodnak, ismerjük meg ezeket is!

Jön a gofri világnapja!

Édes emlékezésre hívjuk a kedves olvasókat! Már meg sem lepődünk az abszurdabbnál abszurdabb világnapokról olvasva, de most tegyünk egy kivételt és beszéljünk arról, hogy március 25-én van a gofri világnapja!