Menü

Gyümölcsturmix a diétában

Akár éppen fogyókúrázunk, akár csak az egészséges életmód hívei vagyunk, a gyümölcsturmix jó szívvel ajánlható mind tízóraira, uzsonnára, vagy vacsorára is. Mindössze néhány apró trükköt, információt érdemes elsajátítanunk hozzá.

Ismerhetünk olyan diétákat, amelyek kifejezetten a turmixokra építenek - ezek esetében bizonyos porállagú készítményekből kell elkészíteni a turmixot, és ebből minél többet fogyasztani. Ilyen fajta egyoldalú, drasztikus fogyókúrát semmiképp sem javasolnánk. Helyette igyunk inkább természetes alapanyagokból készült gyümölcsturmixot, s aki ezt szeretné kiegészíteni, az válasszon minőségi fehérjeporokat - akár vegán verzióban is!

A gyümölcsturmix kiváló választás tehát, amennyiben megfelelően készítjük el. Az édességimádók számára is jó lehetőség, hogy kellemes, simogató ízekhez juthassanak "büntetlenül". Az első kritérium természetesen a cukormentesség. Helyett használjunk természetes édesítőt, vagy fokozatosan szoktassuk le magunkat a cukorról! A tejes-gyümölcsös turmixok önmagukban is édeskés hatást keltenek a gyümölcs természetes cukortartalma révén. Higgyük el, bizony meg lehet szokni, sőt meg lehet szeretni akár a teát, akár a kakaót és a gyümölcsturmixot is cukor és édesítés nélkül.

Válasszuk meg okosan, hogy milyen gyümölcsöket mikor használunk! Mivel most szezon van, sokféle friss gyümölcs áll rendelkezésre. Ha például banánturmixot kívánunk, akkor ott óvatosan bánjunk a banánfelhasználással - nincs szükség belőle sokra, hiszen önmagában is édes, ízes, és ezt inkább délelőtt fogyasszuk. Az eperturmix viszont a későbbi órákban is bátran fogyasztható.

Feldobhatjuk a turmixot, ha tejhabbal megspékeljük - finom, különleges és krémes ízt biztosít neki, s ebben a formában tejszínhabra már semmi szükség.

Húsvét gyomorrontás nélkül

Ünnepek, alkalmak, családi evészete előtt érdemes végig gondolni, hogy mit tegyünk azért, hogy emésztési panaszok nélkül élvezhessük a finomságokat. Húsvét emésztési panaszok nélkül!

5 kreatív szülő-gyerek program, ami a gyerekek fejlődését is segíti

Az együtt töltött minőségi idő semmivel sem pótolható a gyerekek szellemi és mentális fejlődése szempontjából, ráadásul a közös programok a szülőknek is segítenek a töltekezésben. Legyen szó például közös sütés-főzésről, meseolvasásról vagy mesehallgatásról, ezek a tevékenységek mind segítenek elmélyíteni a szülő és a gyerek közötti kötődést, támogatják a kicsik fejlődését, és nem utolsó sorban rengeteg boldog közös emléket is begyűjthetnek velük.

Márciusban óraátállítás!

A nyári időszámítás március utolsó vasárnapján kezdődik, és október utolsó vasárnapjáig tart, ennek kezdete 2024-ben március 31. vasárnap hajnalban 2:00 órakor 3:00 órára kell előre állítani az órát.

Milyen lesz egy 2024-es sikkes esküvő? – ezek a trendek idén

Az esküvőknél minden évben megválasztják az év színét, ettől függetlenül természetesen mindenki a saját ízlése szerint dekorálja a nagy napot. Nézzük, hogy idén melyik irányvonalat érdemes követni.

Egyszerűen elkészíthető húsvéti dekorációk

Alig néhány hét múlva húsvét, ami a legfontosabb keresztény ünnepünk. Ahogy karácsonykor vagy más ünnepkor, úgy húsvétkor feldíszítik sokan a lakásukat. Az ünnepi dekorációt egy kis ügyességgel mi is könnyen és egyszerűen elkészíthetjük.